⬅ חזרה לאינדקס

התפתחות בקריירה

🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2025 14:28
קשה לי להיות מתכנת(מתכנת כבר מספר שנים), בעבר היה יותר קל אבל גם התחום נהיה מאוד תחרותי, גם ההזדמנויות שכר טיפה צומצמו עבורי, וגם העבודה עצמה מאוד קשה (בעיקר הדיונים האין סופיים על פרטים מאוד טכניים, שאומנם חשובים אבל מתישים לפעמים, הפוליטיקות, חוסר היציבות התעסוקתי ועוד)

יש לי תואר מדמח בציון 85 מאוניברסיטה טובה בארץ(מנסה לשמור על אנונימיות) .

מנסה לחשוב על המשך הקריירה שלי ושוקל לעשות תואר שני, אבל הבנתי שטכניון ותל אביב דורשים יותר.

אין לי ממש המלצות ממרצי התואר הראשון(איזה אינטרקציה בכלל יש איתם מעבר לשאלה פה ושם בסוף השיעור, או סמינר שעשיתי בתואר, שבספק אם המרצה יזכור אותי)

האם יש דרך לעשות תואר שני?

חשבתי על רייכמן, אבל גם יקר שם יחסית שם וגם הייתי מעדיף בטכניון/ תל אביב או אולי בויצמן.

אשמח לשמוע מחשבות.

בנוסף, שוקל ללכת לתחומים אחרים שמעניינים אותי(תואר שני בסטטיסטיקה למשל מעניין אותי אבל עשוי להיות קשה, תואר שני בכלכלה/מנהל עסקים, ועוד מחשבות אבל זה קצת שינוי קריירה משמעותי, שזה דבר שאני גם הייתי שוקל ).
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2025 15:13
לא בארץ, בקנדה.

אבל הבן שלי עושה תואר שני במדמח ודווקא הייתי רואה בך מישהו עם מזל כי אחת הסיבות העיקריות שהוא הלך לעשות את התואר היא שהוא לא מצא עבודה במשך שנה וחצי אחרי התואר הראשון. כמו שאתה מבין מזה שהוא התקבל לתואר שני הציונים שלו היו דווקא טובים פשוט אין עבודות לג'וניורים. לגבי המלצות מרצים זה לא שמישהו מהמרצים שלו זכר אותו או הכיר אותו הוא פשוט פנה אליהם בעיקר למרצים מהשנה האחרונה וכתב להם שהוא היה בקורס שלהם והיה רוצה להמשיך והם סיפקו לו מכתב המלצה אני מניח שבארץ זה בטח דומה.

זה אירוני שלו אין עבודה מה ואני לעומת זאת עובד בשתי עבודות במקביל.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2025 15:20
סטטיסטיקה מתקדמת זה בסיס ידע טוב, במיוחד עם תואר ראשון במדמח ונסיון בתכנות.

תואר שני בסטטיסטיקה יוביל אותך לתחום של מדע הנתונים data science, ו big data, זה יפתח בפניך את תחום למידת מכונה, ועם קצת קורסים נוספים תוכל להתמקצע בתחום הסייבר, למשל בניית מודלים לזיהוי תקיפות ורמאויות ברשת.

אני מתכנת בתחום של ניהול ייצור מתקדם Process Control החוסר ידע שלי בסטטיסטיקה מגביל אותי מאוד, במיוחד בתחום מתפתח של למידת מכונה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2025 15:59
במאמר מוסגר, חיפוש עבודה הפך קשה מאוד מאז 2022 , מניסיון אישי ומחברים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2025 16:03
אני אוסיף ואומר שאם לא הייתה לי מגבלה כלכלית, הפסיכומטרי שלי מספיק בשביל ללכת ללמוד רפואה ומאוד רציתי תמיד אבל נמשכתי מאוד לשכר והכסף שבהייטק (איך שתפסתי את זה לפני כמה שנים), וכרגע אני פחות שבע רצון, ובעיקר הרצון שלי ללכת ללמוד רפואה גדל עם השנים.

הבעיה היחידה היא איך אני משיג בערך 10,000 לחודש ל7 שנים (ומעבר לירידה המשמעותית באיכות החיים) .

זה כיוון פחות טריוויאלי אבל אני חושב שזה עדיין אפשרי(לגבי הכסף, אצטרך לפתוח קצת חסכונות, להעזר במשפחה, לעבוד ולנסות להסתדר).
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2025 16:36
העצה שלי אליך. לך אחרי החלום שאותו אתה רוצה. זה מקצוע טוב. יהיו לך שנים קשות, אבל אחר כך תשתכר כראוי. תואר שני במחשבים/סטטסיטיקה לא יפתור את הבעיה שלך. נדמה לי שעכשיו זה הזמן לעשות את המעבר. בהמשך יהיה מאוחר יותר. ההתפתחות בקריירה אותה אתה מחפש, היא בעצם שינוי קריירה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2025 17:32
יש עוד מבחני קבלה מעבר לסף של הפסיכומטרי. שווה לך אולי לחשוב על הכיוון של התכנית הארבע שנתית לבוגרי תואר ראשון (יש לציין שתצטרך קורסי השלמה וזו גם תכנית שקשה מאוד להתקבל אליה).

כמובן לא לקחת בחשבון התמחות של 3-7 שנים לאחר מכן (אלא אם כן אתה רוצה להיות רופא כללי, הרבה מהעוסקים ברפואה אסתטית הם כאלה).

אני הייתי מחפש כיוון אחר, אבל כמובן שאם באמת תרצה להיות רופא אתה לא תראה ממטר את העולם ותעשה מה שצריך לעשות כדי להגיע לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2025 18:15
לא בדיוק הבנתי מה הסטטוס הנוכחי שלך, אתה כרגע מועסק? מחפש עבודה? מועסק אבל בשכר לא תחרותי?

לגבי:

לא בטוח שזה מה שישתנה אם תעשה תואר שני. אם אתה כרגע עובד הייתי מנסה לסחוט כמה שיותר מהמיץ תוך כדי חיסכון גבוה כמה שאפשר. יכול להיות שאני טיפה הגנתי, אבל לדעתי עדיף לשקול תואר שני או הסבת מקצוע רק אם אתה כבר יחסית מבוסס כלכלית, בייחוד עם מקצוע כמו תכנות שיש בו שכר גבוה ואי בהירות תעסוקתית. כלומר, עדיף שהשוק הוא זה ש״יפריש״ אותך החוצה ולא ההפך, כל עוד אתה כמובן לא סובל
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2025 18:38
חשבתי היה אותך עסק שמכרת. אם זה עבודות חדש גם בטכנולוגי לא הפריע למעסיקים אתה הרבה שנים לא עובד בתור שכיר?
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2025 19:16
העסק היה של אשתי, אני רק סייעתי פה ושם, לפני מספר חודשים אכן מכרנו אותו.

למעט הפסקה פה ושם של שנה שנתיים בעבר עבדתי כל הזמן בתור מתכנת.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2025 21:17
מועסק כרגע, אבל הגעתי לחברה/קבוצה שפחות מתאימה לי וההפך, המנהלת שלי פחות מרוצה ממני ואמרה לי שאני צריך לשפר את הביצועים שלי. זה שילוב של פוליטיקה ומוטיבציה פנימית שלי במקום הזה.

זה בר תיקון לדעתי, אבל לדעתי מעמיד אותי על הכוונת , ואם אשאר בחברה אני אנסה לעבור צוות.

אומר שבחברה הקודמת היו מאוד מרוצים ממני אבל הייתי פחות פוליטיקה (או שלפחות היה לי יותר קל איתה כי זה הייתה חברה קטנה).

אני כרגע מחפש עבודה ואני מוצא שקשה לי מאוד להגיע לראיון, דבר שהתחיל לקרות סביב 2022 . אציין שעכשיו אני עובד בחברה מאוד ״נחשבת״ ואליה היה לי יותר קל לקבל ראיון מאשר לחברות לא מוכרות / משלמות פחות

בעיקר לא רוצה להלחם על מקום עבודה כל כמה שנים ורוצה עבודה יותר מאתגרת .
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2025 21:58
אני לא בטוח שתואר שני יפתור את הבעיה. כל מקצוע טכני מורכב דורש התעסקות בפרטים הקטנים.

בלי תלות בכמות הזמן וכסף ששינוי כזה דורש, הייתי עושה הרבה מאוד שיעורי בית על מנת לא ליפול על הפער בין הציפיות שלך מהמקצוע למציאות.

אני לא רופא אבל למיטב הבנתי יש שם לא מעט התעסקות ב"פרטים קטנים"(בסוף אנלזה היא אנליזה בלי תלות במה אתה מאבחן). יש לי הכרות עם העולם הזה דרך חברים ומשפחה מדובר ב"מקום קטן" עם לא מעט פוליטיקה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2025 21:59
בשנים הראשונות לומדים מלא קורסים בביולוגיה ומדעי החיים ואפשר לעבוד תוך כדי פה ושם בעבודות סטודנט.

אח''כ אפשר לעשות שיעורים פרטיים לסטודנטים בקורסים שעברת כבר.

תצטרך לרדת ברמת החיים אבל אתה תשרוד את זה כמו שאר האנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2025 00:08
ראשית,

אני מכיר את העולם בעיקר מהמשפחה(לא הורים) והביקורים עם רופאים, ניכר שיש שם המון תשומת לב על הפרטים הקטנים. כנראה שלא ניסחתי את זה עד הסוף, גם בעבודה שלי יש לי תשומת לב מאוד גבוה לפרטים , שזה גם בעוכריי כי לפעמים לשאר האנשים זה לא חשוב.

אבל יש הרבה פעמים דברים דיונים על דברים חסרי תועלת, או דיונים על דברים שמרגיש שמשנים בשביל לשנות, אבל דברים יותר קריטיים לא משנים, יש המון פוליטיקה ואגו.

הסיבה שלי לא לרצות להמשיך בהייטק (במתכונת הנוכחית ) היא פוליטיקה וחוסר יציבות תעסוקתי, כשאני רואה שמסביבי זה לא נפוץ מאוד למצוא אנשים שנשארו 10 או אפילו 5 שנים באותו מקום.

הסיבות לבחור ברפואה הן בראש ובראשונה הסקרנות שלי לתחום הזה, החל מהרמה האישית שיצא לי ללכת לרופאים וזה מאוד מסקרן אותי, אני אוהב לקרוא על תרופות, אוהב לקרוא מחקרים פה ושם על דברים שהתייחסו אליי, ואני אוהב את מה שמהצד נראה לי כמו עבודה בלחץ גבוהה , אבל שכל הזמן משתנה(אתה לא עובד על מטופל אחד 3 חודשים ).

בנוסף, מרגיש לי שרפואה מעט יותר מריטוקרטית, וגם מוכנה לתגמל את מי שמוכן להשקיע (גם בכמות זמן ). בנוסף יש מה שנתפס בעיני בתור יציבות, ואתה תמיד יכול ללכת לעבוד לבד בתור מומחה בפרטי/קופה(וגם לפגוש הרבה אנשים, לתקשר עם אנשים זה דבר שאני אוהב).
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2025 00:10
לגבי מקצועות טכניים,

הבעיה שלי בפרטים קטנים היא לא כאשר ניתן להסתכל עליהם באופן אובייקטיבי ולהתייחס להמון פרטים, זה אני דווקא יחסית טוב ואוהב. הבעיה שלי עם נתונים סובייקטיביים שרבים עליהם ובהרבה פעמים התשובה היא לא אבסולוטית ואז נכנס המון פוליטיקה ורטוריקה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2025 23:08
מה
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2025 23:29
ספציפית בשורה הזאת התייחסתי לזה שאני מאוד חושב שאני אתחבר לפורמט של משהו שהאורך שלו הוא תור (20-30 דקות נגיד) ולא עכשיו משימה של 3 חודשים שלפעמים כבר אתה מרגיש שאין לך כוח יותר להסתכל עליה.

מבין שיכולים להיות דברים דומים ברפואה, אבל לדעתי זה מעט שונה כי נדיר שרופא יעשה דבר אחד שלושה חודשים.

מבין שיש דקויות וכנראה רופא אונקולוג ילווה מטופלים המון שנים וכירורג לפעמים צריך לעשות ניתוחים חוזרים על אותו מטופל.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2025 15:03
לצערי זה בדיוק מה שרופאים לא עושים.

כבר יצא לי כמה פעמים לקרוא על תרופות או מחקרים שקשורים לבעיות שאני סובלת מהן ולנסות להתייעץ עם רופאים שלא מכירים כי זה יצא אחרי שסיימו את התואר.

אם חברת התרופות לא שולחת אליהם תועמלנית, הם לא מכירים את התרופות שיוצאות גם אם הן משפרות את איכות החיים של החולים משמעותית :(
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2025 16:03
הנקודה שאני כן אוהב את הנושא הזה(לא ספציפית את הקריאה אבל כן מאוד אוהב למשל כשאנשים מספרים לי בעיות רפואיות ואני כזה מתחיל להיות מאוד סקרן ולשאול על מה הטיפולים שהם עברו(בקונטקסט המתאים לא באופן חודרני).

מעבר לזה אני חושב שרופאים כן צריכים להתעדכן ולרצות לדעת עוד, אבל בתור מתכנת אחד הדברים שנורא מפריעים לי זה שאתה צריך כל הזמן לרוץ רק בשביל להשאר במקום כי כל שנתיים מוציאים משהו חדש והרבה פעמים יש סימן שאלה (לא רק בשוליים) האם כל פעם שיוצאת טכנולוגיה חדשה ועוברים אליה זה כזה משפר. מרגיש לי שאתה יכול לעבוד 30 שנה וכל כמה שנים ינסו להמציא(לפעמים בהצלחה גדולה ולפעמים לי אישית זה מרגיש שאנשים מנסים לדחוף טכנולגיות חדשות למען הטכנולוגיה) וזה יכול להיות מתסכל כי גם יש ציפיה ממך לעשות את זה אבל לא בהכרח יש זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2025 16:25
אני מסכימה אבל לצערי הם לא, מניסיוני אין תחליף לחקירה עצמאית ולבוא לרופא עם הצעות

מבינה אותך, גם אני באיזשהו שלב מצאתי את זה מעייף מאוד. הרוב לא באמת משפר, זו התלהבות חולפת של משוגעים לדבר.

אני חושבת שברפואה זה לא ככה, לוקח זמן עד שיוצאת תרופה חדשה עם מנגנון חדש, שנים של מחקר וניסוי אז בהחלט סביר לצפות מרופאים להתעדכן גם אם לא מארגנים להם כנס מטעם חברת התרופות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2025 23:53
חלק ניכר מהעיסוק במקצוע הרפואה הוא חזרה על אותן הפעולות - החל מניתוחים ועד לניהול מחלות כרוניות.

הידע מתעדכן, אבל נדיר שקורה איזשהו shift שמשנה את כללי המשחק בתחום.

למטופלים קשה לקבל (לפעמים) שמחקר אחד או שניים לא בהכרח ישפיעו על ניהול או שימוש בתרופה.

הקלאסיקה שלי יצא להכיר אישית זה שימוש בדפיקליר במטופלים עם c diff.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2025 21:09
שאלה באותו נושא, הממוצע שלי בתואר הראשון במדעי המחשב הוא 85, האם יש סיכוי לעשות תוכנית מעבר לתואר ארבע שנתי אחרי ההשלמות? האם לא יסתכלו עליי עקב הממוצע?
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 16:07
יש גם תכנית 4 שנתית לבוגרי תואר ראשון, לא קל להתקבל כי אתה מתחרה בבוגרי ביולוגיה וקדם רפואה (לא סגור על השם) אבל אפשרי.

לגבי המלצות לתואר שני, אפשר פשוט לשלוח מיילים למרצים שלמדת איתם, והנחמדים ביניהם יבקשו גיליון ציונים וישלחו המלצה גנרית.

לגבי הקושי בעבודה, אני חושב שיש המון דברים ברמת ההתנהלות הטכנית והפוליטית בעבודה שהרבה אנשים פשוט לא יודעים, זה לא אומר שהם מתכנתים פחות טובים פשוט חיים פחות טוב בגלל זה.

אנשים ותיקים יותר במקום העבודה יכולים לעזור בזה, אני ממליץ להתייעץ עם אנשים ותיקים בדרג לא ניהולי בצוות אם אתה מרגיש איתם בנוח, ואם לא אז אם אנשים שעובדים במשרות דומות בחברות דומות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 21:22
זה מעניין, אתה מתנגד נותן כמה דוגמאות למה מתכוון?
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 21:54
קיבלתי לאחרונה טיפים ונכנסתי למנוטרינג( בלי קשר לעבודה) אבל אני חושב שאני על הכוונת ושהימים שלי ספורים שם. במקומת אחרים לפעמים פרחתי ולפעמים לא, תלוי במקום , בצוות , ובמנהלים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 22:00
אתה מרגיש שזה עוזר?
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 22:21
אני בלחץ אטומי(מצב רוח מאוד ירוד ביום יום, מאוד מדוכא(לא במובן הרפואי של המילה)) מפני פיטורים, קיבלתי אזהרה רשמית לפני כמה חודשים, והלחץ מאוד מפריע לי ללא ספק, על אחת כמה וכמה להשתפר משמעותית.

לעבור כרגע ראיונות זה מאוד קשה, מהרבה סיבות, וזה מבאס אותי. אני בהחלט לא העובד הכי מבריק, אבל סיימתי אוניברסיטה מהטובות בארץ בציון סביר לכל הדעות, הפחד שלא אמצא עבודה משתק אותי.

היתרון היחסי שלי הוא לקבל משימה שמוגדרת יחסית היטב(מבחינת דרישות מוצר) ולרוץ עליו, בעבודה הנוכחית נוסף הנפח שאתה צריך מאוד להעזר באנשים אחרים בארגון (לא מדובר על אנשים קבועים שאתה עובד איתם, אלא על אנשים משתנים כל פעם בצוותים אחרים שיכולים לא לענות לך כי הם בחופש או כי יש להם דברים יותר חשובים וכו, ותסתדר) ואני עושה את זה גרוע מאוד.

את הצד הטכני אי אפשר לקחת ממני אני באמת טוב בזה. אבל זה ממש לא הדגש במקום שבו אני עובד. הפן הטכני הוא במקרה הטוב במקום השני.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 22:49
לא חסכת כלום שהיית בהייטק? אתה מסבסד משפחה? רווק? אולי אפשרי לחסוך תקופה כדי להגשים את השאיפות שלך.

אמרת שאתה טכני. חשב כמה אתה צריך
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2025 01:02
כמה זמן אתה במקום הנוכחי שלך?

אם זה פחות משנתיים, ואין לך רקורד תעסוקתי טוב, תנסה למשוך כמה שיותר.

אם האווירה רעילה והמנהל לא טוב, תתחיל להתראיין.

תנסה גם לדבר עם קולגות ברמתך, ותשאל אם לדעתם אתה יכול להשתפר ובמה..

בדרך כלל, מקומות עם יותר מדי פוליטיקה הם לא טובים, אז אין פה הפסד.

עם הממוצע שלך וניסיון תעסוקתי לא אמורה להיות לך בעיה מיוחדת למצוא עבודה..
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2025 07:09
אמרת את זה למנהל שלך?

בחברות גדולות חשוב מאוד לדעת להשתמש בדרכי תקשורת המקובלות אחרת אנשים יכולים להכחיש אותך לזמן בלתי מוגבל.

זה שונה מממקום למקום אבל בגדול לפנות ישירות לאדם הרלוונטי זאת השיטה עם אחוזי ההצלחה הכי נמוכים כאשר מדובר במישהו שאתה לא מכיר.

במקום צריך לשלוח הודעה מסודרת מאוד בצאנל עם המנהל של האיש הרלוונטי בארגון, ולתייג את המנהל שלך, המנהל שלו ואותו, בנוסף לפעמים צריך לפתוח טיקט ולהוסיף קישור אליו, תלוי בצוות וסוג הפנייה. אם אתה רואה שאתה לא מקבל מענה תוך כמה ימים אתה צריך לשלוח לינק לשרשור למנהל שלך ולבקש שיגיב, לפעמים צריך גם לתייג עוד דרגה מעל.

זה נשמע מטומטם לחלוטין, כי זה באמת מטומטם, אבל ככה דברים עובדים, וככה גם המנהל שלך יוכל לדעת למה משימות מתעכבות ולעזור.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2025 11:58
פחות משנתיים, אני לא חושב שזה נורא, אבל מסתבר שבתקופה הזאת זה מאוד מפריע, מצד שני , הרבה פעמים גם מי שמראיין נמצא במצב דומה.

המקום נחשב למקום יחסית טוב על הנייר.

מבחינת קולגות הם גם די טובעים בעבודה שלהם, אני כן אתייחס למטה יותר לנקודות לשיפור.

המנהל שלי לא ממש יודע לפרטים מה אני עושה ביום־יום, אנחנו מדברים בערך פעם בשבוע. אם הכול זורם אז אין לו ממש פידבק (גם אם אני מבקש), ואם יש עיכוב או בעיה אז הוא משתדל להתערב.

מה שמיוחד בעבודה פה זה שאני לא עובד רק בתוך צוות אחד, אלא בתיאום מתמיד עם הרבה צוותים ואנשים שונים, בכמה צירים במקביל. הרבה מהידע עובר מפה לאוזן, ככה שמי שמצליח זה מי שפשוט פונה לאנשים בלי סוף - וזה מה שעובד הכי טוב.

ביום־יום זה לפעמים מרגיש כמו כאוס - אם אני לא מול המחשב אני מרגיש שאני לא מספיק. בסטארטאפ זה היה אחרת, הייתי עובד בפיקים של ריכוז, ומקסימום משלים עוד כמה שעות בסוף היום, וזה נתן תפוקה גבוהה מאוד. כאן גם עם כל השעות נוספות שבעולם, כי כפי שציינתי הרבה מהעבודה היא מול אנשים אחרים, שהזמינות שלהם משתנה לפי חופשים, שעות העבודה שלהם, אזורי זמן (אם זה מדינה אחרת) וכו...

בפגישה האחרונה עם המנהל עלתה נקודה שאולי כדאי לי לשים אליה לב - שאני לא תמיד עוזב דברים בזמן או לא מגביל שיחות. זאת לא מרגישה לי הבעיה המרכזית, אבל כן נקודה שאפשר להשתפר בה.