⬅ חזרה לאינדקס

אזרח אמריקאי אבוד

🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2025 13:53
שלום לכולם!

אני בעל אזרחות אמריקאית ואשתי ישראלית בלבד.

כבר שנה וחצי רוצה להתחיל להשקיע בתחום של שוק ההון אבל ככול שאני קורא אני יותר מפחד מההגבלות האמריקאיות והנושא ממש מהווה איום ומונע ממני להתחיל.

רקע משפחתי - נשוי ללא אמריקאית, 3 ילדים ללא אזרחות (ייתכן ונוציא להם בהמשך)

כיום נמנע מלדווח ולא ממלא FBAR, בעיקר מעצלות וחוסר רצון להתעסק עם זה בעצמי ו/או לשלם כסף לרואה חשבון, אבל ייתכן ובעתיד הבינוני אמצא את עצמי באר"הב לצורכי עבודה אז כנראה שאצטרך בהמשך להסדירא תהנושא...

מאוד מתלבטים באיזה צורה להתחיל להשקיע.

האם לפתוח לאשתי חשבון בנק עצמאי ואז חשבון השקעות בארץ, או לחילופין לפתוח חשבון על שמי בברוקר זר, מה שגם יכריח אותי בהכרח להתחיל ולהסדיר את נושא הדיווח.

וגם לאחר שאפתח חשבון השקעות - אבדו באשר לאיזה מכשירים מותר או כדאי להשקיע, ואיך בדיוק לבחור אותם...

אני קורא בפורמומים ובפלטפורמות השונות, וכנראה שהצעד הראשון הוא פשוט להתחיל, אבל אשמח לשמוע תובנות או הארות שיש לכם על סמך הניסיון והידע...

כמובן שמבחינתי גם לקחת מלווה בתשלום כדי להתחיל ולעשות את הצעד עצמאית!

תודה רבה מראש!!
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2025 14:19
יש דרך ביניים. חברת סימפלטקס.

בעיניי גם וגם.

משיקולים של מיסוי בחיים מחד, אבל גם מס ירושה בעת פטירה (מגבילים את עצמנו לפדיון רק חצי מהתיק במידה ובן הזוג ה"לא-נכון" נפטר קודם).

עיקר השיקולים:

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}

לאשתך, כל קרן אירית שנסחרת בארץ היא בסדר, כמובן במידה והבנתם מה הקרן שאתם מעוניינים לקנות. המשקיעה + הפורום יכולים לתת לך תמונה די נהירה של הנושא.

עבורך, קרנות אמריקאיות. בגדול בשביל ודאות מלאה כדאי להיכנס לתשקיף של הקרן ולוודא שה-domicile היא ארה"ב. אם רוצה קיצור דרך, אז כל קרן שנמצאת באתר etf.com או etfdb.com היא אמריקאית.

אלא אם כן...

אם הכוונה היא מעבר לזמן רב, והמעבר עצמו הוא ודאי, אז תוכלו כבר עכשיו להתחיל להשקיע כמו אמריקאים (ואם חלילה משהו יקרה לך לפני המעבר, אז אשתך תצטרך להחליט אם לספוג את אירוע המס תמורת הבטחון של לא להיות חשופה למס הירושה האמריקאי שכן לפני המעבר היא לא אמריקאית וכבר אין לה בן זוג יורש אמריקאי).
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2025 17:07
כמו בנאמר פה יש אופציות זה לא שאין והאמת אחרי קריאה בפורם פה באמת שזה פשוט, אני אפילו מכיר מקרוב אנשים שהלכו על השקעה רק מהצד הישראלי לפשט את העניין.

כמובן תקרא מה האופציות שיש לך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2025 20:28
ואם הבנק "לא מעודכן" שבן הזוג אמריקאי, הבית השקעות ידע מזה? ידו הארוכה של טראמפ תגיע אלי?
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2025 20:45
למוסד הפיננסי או לארה"ב לא אכפת מהבן זוג הלא אמריקאי, רק מהכן אמריקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2025 22:36
דווקא לבתי השקעות בישראל איכפת (הגדלת ראש שלהם). הם דורשים לרשום את בן הזוג האמריקאי כנהנה בחשבון (מיסויית זה שקול לבעלים), באם הכספים מגיעים מחשבון בנק משותף. כאמור, פרשנות והגדלת ראש שלהם ואין לזה בסיס חוקי או דרישה אמריקאית.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2025 22:50
אז אל תעביר מחשבון משותף.

בכלל אני לא חושב שזה רעיון טוב שיהיה חשבון משותף לאמריקאי ולא אמריקאי, רק צרות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2025 23:01
מסכים, רק שהרוב מגלה את זה בדיעבד, ואז מתעצלים לעשות את הפעולות הנדרשות כדי להשקיע רק על שם הישראלי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 08:32
עוד שיקול (ממה שידוע לי, יתכן שאני טועה):

אם אתה מתכנן להתחיל לדווח, יתכן שתרצה להוציא לאשתך ITIN כדי שגם ההכנסות שלה יהיו על הדו"ח.

במקרה כזה (ממה ששמעתי) חלים עליה דיני המיסוי האמריקאי, ואם כך לא יעזור לך חשבון ישראלי שהוא רק על שמה.

אם זה הכיוון לכאורה עדיף להשקיע מראש רק בתיק 'אמריקאי'.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 08:37
הגם שזה נכון, לא הייתי עושה זאת בקלות ראש, ולא בשביל כמה מאות דולרים בזיכויים נוספים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 15:16
אבל הבנק לא יודע על היותו אמריקאי.... [בפתיחת חשבון הצהרנו שאין אזרחות נוספת, אל תגלה....]
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 16:39
יענו לעבור על החוק :| אני לא מבין למה לא לגלות פתאום נחשב חוקי בישראל
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 17:20
לפעמים הם מגלים ואז יש לך X ימים לחתום או שסוגרים לך את החשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2025 23:26
למה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2025 23:44
כי מספיק שלא שמת לדבר אחד בנוגע לזה שהתנדב להיות ממוסה כמו אמריקאי, והנזק עולה על הרווח (הזמני).
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2025 06:57
תסתכל לכיוון ירושלים ותבין.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2025 20:57
איזה איסור יש לעבור על החוק? אני מזיק למישהו?
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2025 20:59
תגובה מאוד מזרח-תיכונית
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2025 23:00
מזכיר לי מישהי שפגשתי, שלא הבינה למה היא צריכה לעמוד בתמרור עצור בשעה 2:30 לפנות בוקר... למי זה מפריע?

עניתי לה שבתור רוכבת על קטנוע, כנראה שתפריע למי שיכנס בה בכך שהוא יכנס לכלא.

לה זה כבר לא ישנה... במקרה הטוב

לענייננו, אם הבנק יגלה ששכחת לסמן את האמת, יש מצב שתקום לחשבון חסום.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2025 23:29
אה הבנתי, אתה אחד מאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2025 14:03
בחוקי תנועה א"א לערב את ההגיון, ולחלק בין כל מקרה לגופו. כי באמת לא תמיד אנחנו רואים מי מגיע ומאיפה. אחרת אנשים יתחילו גם לנסוע ברמזור אדום. [דווקא אצל הולכי רגל זה קצת נפרץ. באופן כללי החילוק פשוט, כשאתה נוהג ברכב אתה צריך להזהר לא לפגוע, כשאתה הולך רגל אתה צריך להזהר לא להפגע. אם אתה רוצה למות תעשה את השיקולים שלך....]

עכ"פ אני התכוונתי שאיני רואה טעם לשלם לטראמפ אפי' שקל. התחתנתי איתו מתישהו?

אני לא גונב ממנו כלום, ושהוא לא יגנוב אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2025 14:05
בתלות בהשקעות שלך, אתה משלם לו אם תרצה או לא תרצה כנראה.

זה שהבנק יודע או לא יודע שאתה אזרח אמריקאי לא משנה את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2025 21:01
הבנקים בערך סיימו לשלם קנסות על כך שעזרו ליהודים תושבי ארה"ב להמנע מתשלום מיסים בארה"ב.

אם אתה חושב שIRS לא ימצא אותך ויפנה לבנק ואז הבנק יבוא לטובתך, כי הלקוח תמיד צודק...

אם הממשל קבע שאזרחיו צריכים לשלם לו מיסים ואתה כאזרח ארה"ב נמנע מזה... אז כן, מבחינת הממשל אתה גנב.

את "אל קפונה" תפסו על העלמות מס.

לך יש פחות כח.

אבל, היי... אתה יכול לוותר על האזרחות האמריקאית. אאל"ט
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2025 18:02
תכלס', אם אני לא טס לארה"ב [שלא לצאת מהארץ חלילה] ולא מתעסק איתם הם יתענינו בכמה שקלים שלי?
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2025 18:49
הם לא תופסים את כולם מן הסתם, אבל מי שהם תופסים... המנטליות האמריקאית היא אחרת מפה וצריך להבין את זה. אין התחכמויות ואין עם מי לדבר.

אם תפסו אותך עובר על החוק, יעשו ממך דוגמא למען יראו וייראו. לצערי בישראל לא אוכפים את החוקים באופן כללי (רק כותבים חוקים דרקוניים ואוכפים כשנוח) וזה מפתח מנטליות שחוקים זה בגדר המלצה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2025 13:05
אשתי אזרחית ישראלית בעלת אזרחות אמריקאית, ואני אזרח ישראלי בלבד. לכל אחד מאתנו חשבון בנק נפרד.

אם אני מבין נכון את מה שכתבתם:

במידה ואני אפתח חשבון מסחר ישראלי (על שמי בלבד), אליו אעביר כספים מחשבון הבנק הפרטי שלי (כולל כספים שיישלחו אליי לחשבון הבנק הפרטי מחשבון הבנק הפרטי של אשתי), אוכל להשקיע את הסכומים האלו בקרנות איריות, וכך להימנע ממס אמריקאי באופן חוקי?

בנוסף, האם ניתן יהיה לרשום את אשתי כיורשת בחשבון הזה, בלי שזה ייחשב "חשבון משותף"? (בהנחה שהיא תפדה את הכספים רק במקרה פטירה).

אני שואל כי אני רוצה לוודא שאני לא מסתבך- האם אכן ניתן לפעול ככה מבלי שה-IRS יראה בכך "חשבונות אמריקאיים", כל עוד החשבון רשום רק על שמי ואשתי אינה שותפה בו אלא לכל היותר מופיעה כיורשת?
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2025 13:17
כן וכן.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2025 14:15
נהדר!

תודה לך
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2025 16:17
לא מכיר אופציה להגדיר מוטבים בחשבון השקעות ישראלי, אבל תוכל להגדיר אותה כיורשת בצוואה שלך.