⬅ חזרה לאינדקס

קניית ני"ע זרים (ארה"ב) לאזרחים אמריקאים

🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2017 15:33
שלום לכולם,

אני מחזיק בחשבון בנק משותף עם בת זוגי אשר לה אזרחות אמריקאית.

במידה ונקנה ני"ע הנסחרים בבורסות בארה"ב האם חל עלינו דיווח\מס מיוחד?

במידה וכן, האם תוכלו לפרט?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2017 16:05
בת זוגתך אמריקאית ולכן מחויבת בדיווח שנתי על ההכנסות שלה מכל העולם לרשויות האמריקאיות.

היות והיא מחזיקה איתך במשותף חשבון השקעות, עליה לדווח על מחצית מההכנסות מהחשבון בדוח השנתי שלה. כלומר אם החשבון מפיק דיבידנדים, רווחי הון ריבית וכו'.

צריך לשים לב גם לא להשקיע בקרנות נאמנות שאינן אמריקאיות, גם אם הם מחקות מדד אמריקאי. למשל תכלית מחקה sp500. המיסוי האמריקאי על קרנות "זרות" הוא מאוד אגרסיבי וכמעט מבטיח חבות מס, אלא אם כן יודעים מה עושים וזה גם גורר דיווחים שנתיים.

אתה מוזמן לעיין בפרופיל שלי כאן בפורום, תמצא לינק לבלוג שלי שיש בו מדריך לאמריקאי תושב ישראל כיצד למלא את החובות שלו ל-IRS.

עריכה: במידה ותסחרו בניירות אמריקאיים, חצי מהחשבון (שלך) יהיה חשוף למס ירושה אמריקאי במקרה והחשבון עובר $120,000 (ואז חצי ממנו הוא מעל $60,000). על החצי שלה יש פטור הרבה יותר נרחב לעניין מס ירושה (5.49 מיליון $). הדעות חלוקות כאן בפורום לגבי רמת הסיכון שזה מהווה, ועד עתה האמריקאיים לא אכפו בצורה נרחבת את מס הירושה
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2017 17:11
כשבן זוג אמריקאי יורש בן זוג לא אמריקאי, יש unlimited marital deduction. אז הסיכון הוא, כשהאמריקאי נפטר קודם, ולפני שמספיקים למכור הכל, בן הזוג הלא אמריקאי נפטר :lol: