⬅ חזרה לאינדקס

מאופטימיזציה בחיסכון למשקיע מתחיל - עזרת חכמי הפורום

🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2017 19:56
להלן מצבי:

יש לי סכום של 450,000 ש"ח קצת מחסכון והרוב ירושות מההורים. הסכום הזה שוכב בבנק בריבית אפסית 0.3 שנתי.

הכסף מיועד לרכישת דירה במסגרת מחיר למשתכן (חייב לרכוש דירה בכסף הזה מסיבות שלא תלויות בי אלא בנותני המזומנים, דנתי בזה רבות בפוסט שגרר לא מעט תגובות ב"יומני מסע")

מסיבה זו הכסף הזה לא יכול להיות מושקע בשוק ההון (צריך להשתמש בו בשנה הקרובה).

בנוסף לאחר מצב של צמצום הוצאות מקסימלי (גם על כך רשמתי רבות ביומן מסע) אנחנו מסיימים כל חודש בחסכון של 2500-3000 ש"ח בממוצע.

עד עכשיו עם החיסכון יצרתי קרן חירום שהגיע לאחרונה לסכום של 30,000 ש"ח.

חשבתי שזה הזמן להתחיל לייעד את הכספים החדשים שאני חוסך בכל חודש.

הכוונה שלי להקצות לחסכון כל חודש 1500 ש"ח. (ביתרת הסכום אני מגדיל את קרן החירום וגם מרפד את חשבון העו"ש לאור ההוצאות הנלוות שצפויות להיות ברכישת דירה)

הצעדים שעשיתי:

1. בנוסף להיותי שכיר יש לי תיק עוסק מורשה שמכניס כמה גרושים בשנה ולכן פתחתי קרן השתלמות במעמד עצמאי (איי בי איי עוקב s.p 500 דמי ניהול 0.5 מהצבירה)

2. מתכנן לפתוח קופת גמל להשקעה באיי בי איי מחכה מדדים פאסיבית מאוד מגוונת דמי ניהול 0.6.

3. ב- 4-5 שנים הקרובות התכנון להפקיד לקופ"ג להשקעה. לאחר 5 שנים להפקיד עד התקרה השנתית המותרת בקרן השתלמות ( כ-19,000 ש"ח בשנה) ואת יתרת הסכום לנהל באופן עצמאי בתיק השקעות בסגנון "שוקולד מריר".

החשיבה מאחורי הצעדים הנ"ל:

בנוגע לסעיף 1 - פתחתי את קרן ההשתלמות עם הפקדה חד פעמית בכדי שהקרן תתחיל לצבור פז"מ 6 שנים כדי שתשמש אותי בעתיד. בהווה אני פחות חושב להפקיד בה כי אני חושש שאצטרך כסף נזיל בשנים הקרובות לאור התכנות של תקופה שבה אצטרך לשלם שכירות ומשכנתא במקביל והוצאות נוספות הקשורות לרכישת דירה ולכן אני מוכן לוותר על ההטבה של פטור ממס רווחי הון ולספוג את ההפסד הנ"ל. (במקרה הזה תשלום מס רווחי הון זה סוג של פרמיה שאני משלם על הנזילות)

בעוד 5 שנים כשקרן ההשתלמות תהיה קרובה לנזילות אוכל להשקיע בה כי אז לא תהיה בעיית חוסר נזילות.

בנוגע לסעיף 2- חשבתי בהתחלה להשקיע לבד את הכסף בתיק מסוג "שוקולד מריר" אבל מבדיקה שעשיתי לחוסכים בסכומים נמוכים כמוני זה פחות משתלם. דמי חבר בורסה הם בסביבות 15-20ש"ח כל חודש. בסדר גודל של אלפי ש"ח בשנה זה יוצא אחוז גבוה של דמי ניהול מהקרן. בעתיד כשיצטברו אצלי סכומים של עשרות אלפי ש"ח בחיסכון אז דמי החבר יהיו נמוכים באופן יחסי ולכן זה כבר יהיה משתלם.

מכאן הגעתי למסקנה שעבורי בשנים הקרובות עדיף להשקיע במדדים פאסיביים בדמי ניהול של 0.6 שנתי דרך קופ"ג להשקעה על פני ניהול עצמאי דרך חבר בורסה.

אשמח לחוות דעתכם