⬅ חזרה לאינדקס

חתמתי על חוזה הייטק ראשון – מה פספסתי?

🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2025 20:57
שלום חברים,

התחלתי לא מזמן תפקיד טכנולוגי בחברת סייבר סקיוריטי שנסחרת בבורסה האמריקאית, עם מטה בישראל. זו הפעם הראשונה שאני חותם על חוזה מהסוג הזה, ולכן מתוך חוסר ניסיון אני תוהה אם היו דברים שראוי היה לבקש – ולא ידעתי שצריך.

בחוזה שלי כלולים RSUs עם הבשלה של שנתיים, ואין בונוס שנתי. נאמר לי שנהוג לקיים דיון שכר אחת לשנה, ובדרך כלל גם יש העלאה מסוימת – אבל זה לא מעוגן בחוזה.

האם יש דברים שבדרך כלל נהוג לבקש או לעגן מראש בחוזה, בסקטור הזה?

למשל – הגנות במקרה של אקזיט (change of control), בונוסים, תוספות לפי ביצועים, אפשרות לווסת את קצב ההבשלה, או כל דבר אחר שאתם מכירים מהניסיון האישי שלכם?

אשמח ללמוד מהניסיון שלכם – במיוחד מדברים שלמדתם לבקש רק בדיעבד.

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2025 21:27
אמרת שקיבלת rsu, אז החברה לא מונפקת?

יש חברות שמעגנות בחוזה וכאלה שלא, מה שאני מנסה להגיד שזה גם מקובל שזה לא בחוזה. בד״כ זה סעיף גורף לכלל העובדים.

כן היה אפשר לשנות את זה.

גם את זה אולי היה אפשר לשנות, במקומות מסוימים שעבדתי גם לא היה מעוגן בחוזה וכולם קיבלו כל שנה עם בונוס.

קרן השתלמות על כל השכר יש לך?

בגדול אפשר להכניס הכל אם מספיק רוצים אותך, מנסיוני, בד״כ החוזים הם גנריים לכלל העובדים עם שינויים פה ושם, הדברים המשמעותיים זה כמות הrsu וקצב ההבשלה, פה זה הכסף הגדול.

בונוסים שנתיים בד״כ נהוג לתת לכולם ע״פ ביצועים ומצב החברה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2025 00:15
נשמע שהצירוף של חוזה ראשון שלך (=ג'וניור) + חברה גלובלית, אומר שכנראה אתה מקבל את הסטנדרט לדרגה שלך ואין המון מקום למשא ומתן כאן.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2025 22:02
נהוג להסכים מראש בחוזה שגם במקרה שאתה מתפטר הם משחררים את פיצויי הפיטורים במלואם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2025 23:21
לדעתי זה הסטנדרט היום (סעיף 14).
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2025 20:37
כמות ימי חופש זה עוד משהו ששווה לדבר עליו במו"מ.

אם זאת עבודה ראשונה, ואין לך עדיין קרן פנסיה, הם מחוייבים להפריש לך רק מהחודש השישי.

נהוג לשלם מהיום הראשון, שווה לוודא, לא נראה לי שעברה גדולה תתעסק בשטויות האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2025 19:43
תודה רבה חברים.

ברשותכם, אשמח לשאול שאלה נוספת.

בחברה נהוג לבצע משוב חצי שנתי, ובתום שנה נפתחת האפשרות להעלות שכר. אני תוהה מהי הדרך הנכונה לבקש העלאת שכר וכמה לבקש:

האם נהוג לבקש העלאה כסכום מוגדר או באחוזים (לדוגמה, 10%)?

האם עדיף לבקש תוספת RSU במקום העלאת שכר?

והאם מקובל לבקש תוספת של יום עבודה מהבית? שמתי לב שיש עובדים בחברה שנהנים מיותר מיום אחד של עבודה מרחוק.

האם הייתם מציעים לי לבקש למשל גם וגם - כלומר, גם העלאה בשכר, גם עוד RSU וגם עוד יום עבודה מהבית?

אשמח לשמוע מהניסיון שלכם.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2025 13:34
את זה הייתי ממליץ לך להבין מהקולגות כי כל מקום והתרבוות שלו.

ההמלצה שלי היא תתרכז בלהפוך למקצוען, הכסף כבר יגיע ואם הוא לא מגיע אתה זה שהולך
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2025 14:05
אתה חייב קודם כל להבין איך אצלכם בחברה כל נושא דיוני השכר מתנהל.

אצלי בחברה הגלובלית, מקצים לדוגמא ממוצע של 3 אחוז העלאת שכר לעובדים.

את ה"עוגה" צריך לחלק בין כל העובדים, יש עובדים שמקבלים קידום בדרגה ואז הנתח שלהם גדול יותר, נניח 7 אחוז העלאה. מנגד יש עובדים שלא עמדו בציפיות ויקבלו אפילו 0 אחוז העלאה.

כל עובד גם נמדד ביחס לדרגה ולמשכורת הנוכחית, יכול להיות שביחס לאחרים בדרגה שלו הוא מרויח מעט יחסית ולכן המנהל יחליט לתת לו העלאת שכר גבוהה יותר מלאחרים בדרגתו שעבדו בדיוק כמוהו.

יש כאלה שהמנהל מזהה בהם פוטנציאל עתידי, לכן יתן יותר הקצבה של RSU.

תמיד תוכל לדרוש יותר מאשר הממוצע, אבל תזכור שאם המנהל יאשר לך יותר העלאה, הוא צריך לקחת את זה מהעוגה הכוללת. אל תשכח שאתה נמצא תמיד בהשוואה לאחרים, לכן כדי לקבל יותר, תצטרך להוכיח שאתה "שווה" יותר (מריטוקרטיה - תמורה לפי תרומה).
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2025 14:23
כמו שנכתב כבר מעלי:

ואם אפשר - אז כזה שרוצים להשאיר בחברה :)

ספציפית לשאלה - תנצל את שיחת המשוב לשאול מה מדיניות העלאות השכר והבונוסים, ותפעל בהתאם
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2025 09:55
דבר ראשון זה קצת מוקדם לא? רק התחלת לעבוד ואתה כבר חושב על העלאות השכר?

זה מצוין שאתה חושב על העתיד, אבל עוד לא השתפשפת מספיק.

בהרבה חברות גם אם הגעת מאוד קרוב לתאריך של שיחות השכר ולא השלמת מספיק זמן, אתה לא תשתתף בהן כי אתה עוד על החוזה הראשוני.

נגיד שבאת בינואר והשיחות באפריל - אז לא הגיוני שאחרי 3 חודשים מחתימת חוזה תקבל העלאה.

בכל מקרה לגבי השאלות שלך, צריך לעשות הפרדה לגבי "מה אפשר לבקש" שזה בגדול הכל, לבין מה "הגיוני וראוי לבקש" שזה תלוי במדיניות של החברה, בביצועים שלך, ובמצב הכלכלי שבו היא נמצאת.

1. סכום מוגדר או באחוזים - בדר"כ יש העלאות באחוזים קבועים (איזור 5%) ולא בסכום. אם במקרה מזהים שאתה under paid, יכולים לעשות העלאות גדולות יותר.

2. RSU במקום העלאה - בדרך כלל RSU זה מסלול מקביל לשכר שיש לו גם משמעויות מיסויות ותקציביות שונות לחברה. בדרך כלל לחברה גדולה יש מדיניות מסודרת של הענקת מניות, וזה לא משהו שהעובד הזוטר יכול לשחק איתו יותר מדי. כנראה שאם תבקש יגידו לך שזו המדיניות ואין מה לעשות.

3. מקובל לבקש תוספת של יום עבודה מהבית - לחלוטין לא, תחשוב שאתה בצוות של 10 אנשים, אז איך תרגיש אם חלק מהאנשים יכולים לעבוד 3 מהבית וחלק יומיים מהבית? עניין ימי העבודה מהבית/משרד זה משהו שחברות מנסות להיות בו אחידות ככל האפשר ולא לעשות exceptions.

אם יש לך איזו סיבה מוצדקת מהבאות אז זה כן משהו שיכול לבוא בחשבון, אבל לא נשמע שזה המצב -

א. אתה עובד בשוטף רוב הזמן עם צוותים מחו"ל. ב. יש לך מצב משפחתי או אישי מורכב שמאוד יקל עליך עוד ימי עבודה מהבית. ג. אתה freelancer או משהו בסגנון, או עובד x10 של החברה. ד. אתה גר במרחק משמעותי מהמשרד ביחס לאחרים.

אם אין לך את אחת מהסיבות האלה, כנראה לא יאשרו לך כזה דבר וחבל לבקש.

4. לבקש גם וגם וגם - כאמור נשמע שאתה עובד בתאגיד גלובי וגדול. זה אומר שלתאגיד יש מדיניות וטווחים מוגדרים של הענקת RSU, של עליה בימי החופש, ושל עליה בשכר. אתה לא בדיוק בא לשיחת שכר כדי להתווכח על הדברים, אלא במידה והביצועים שלך היו טובים במהלך השנה, אתה תקבל משהו מהחברה, תגיד תודה ותצא מהחדר. במיוחד אם אתה ג'וניור בחברה ובקריירה בכלל. ברוב המקרים התוספות אחרי שיחות השכר הוגנות ותהיה מרוצה.

רק במקרים מאוד חריגים כדאי להציף אותם מול הHR או המנהל.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2025 01:00
תודה רבה על ההודעה, אני לא פותח הנושא, אבל בסטאטוס דומה והיא עשתה לי הרבה סדר. זה לא נושאים שמאוד קל או נוח (או אפילו ״מותר״) לדבר עליהם עם קולגות ובמסדרון, וזה הותיר אותי בכנות דיי קלולס לגביהם.

אשמח לשאלה קטנה (מבלי לגנוב את הנושא, אבל כי התגובה שלך מאוד רלוונטית למצב ולשאלה שלי).

הצטרפתי לפני שנה לקופורייט אמריקאי וקיבלתי הצעת שכר גבוה ממה שביקשתי. מאז קיבלתי משובי חצי שנה חיוביים מאוד, ובערך באותו זמן קיבלתי בונוס בתצורה של RSU בשווי נמוך יחסית (10 אלף דולר בשנה).

עקרונית הRSU התקבלו מבלי שביקשתי, רק על סמך ביצועים, וכמעין בונוס (אולי אפילו אפשר לראות את זה כהעלאה?).

אני לא יודע מתי השיחות שכר, או מתי נכון לבקש העלאה. מצד אחד אני מרגיש שאני עושה עבודה טובה, מקבל משוב טוב ומחוזר בחוץ, ומצד שני, גם מרגיש שהחברה באה מיוזמתה להעלות לי ״כשצריך״ ואולי דואגת לזה בעצמה. אין לי ספק שהמנהל שלי מעריך אותי, וזה מורגש.

מהתגובה שלך משתמע שאולי בקופורייט גדול דברים ״מוסדרים״, ועדיף לא לבקש כי ידאגו למי שטוב. אבל באותו משפט (הודעה) אתה גם מציין שיש למנהל עוגה לחלק, אולי הוא מעדיף לחלק אותה למי שהוא חושש שמרגיש מקופח? אולי בכל זאת שווה ״לבקש״?
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2025 12:25
ברוב החברות יש תהליך משוב שנתי ולאחריו שיחות שכר פעם בשנה, לרוב באיזור אפריל. זו מסגרת הזמן בה אתה אמור להבין בשיחה עם המנהל ועם הHR איך תפקדת השנה, מה מצבך הכללי מול שאר העובדים בצוות או בקבוצה, וכן להבין אם וכמה תקבל COMPENSATION בשנה הזו.

בגסות אפשר לחלק את החלוקה ל3:

TOP PERFORMER - האנשים באחוזון העליון של הביצועים, לרוב יקבלו העלה ומניות בשיעור גדול מהאחרים, יתכן גם בונוסים מוגדלים.

MEET PERFORMANCE - מרבית האנשים, הם יקבלו את הסטנדרט פחות או יותר, העלאה מתונה וRSU. בונוסים זה משתנה מחברה לחברה.

UNDER PERFORMANCE - אנשים שיכנסו לתהליך הערכה ותקופת מבחן, או שיפוטרו, לרוב לא יקבלו כלום.

בגדול הFLOW זה שבהתאם לקטגוריה שלך אתה תקבל COMPENSATION בהתאם.

במרבית המקרים, אלא אם החברה תזהה איזה חוסר נקודתי בחבילת השכר או שממש היא לא רוצה לאבד עובד מסוים - אז אפשר לחרוג מהסייקל השנתי של השיחות שכר ולבקש משהו גם בזמנים אחרים. בסוף זה שוק ואפשר הכל, השאלה אם זה משהו נהוג.

בקורפורייטס גדולים זה נהוג רק במקרים של עזיבה, של הצעה נגדית משמעותית יותר טובה ממקום אחר, שאתה מבין שאתה מקבל פחות משכר של מישהו בתפקיד מקביל אליך בתעשיה בחברות אחרות, או שאתה טופ פרפורמר.

בכל מקרה אחר, שבו אתה תעלה כאלה דברים בתקופות אחרות זה כנראה לא יתפס בצורה חיובית יותר מדי על ידי המעסיק.

זה שובר את השגרה, יוצר שונות בין העובדים, מתח למנהלים, ועושה אווירה פחות טובה שהעובד לא מרוצה ובמשתמש "מאיים" או שיתכן שמחפש הזדמנויות אחרות.

כאמור ברוב החברות הגדולות והגלובליות, אם אתה ג'וניור של 0-3 שנים כמעט ולא הייתי חושב על זה. הן יודעות היטב את הבנצ'מרקים של חבילות השכר בשוק יותר מכם ומנסות להיות תחרותיות ואחידות כמה שאפשר בין רוב העובדים. אלא אם אתה באמת מישהו מיוחד (וכל אחד חושב שהוא הכי מיוחד בעולם) - אולי זה מקרה שונה. אם לא, הייתי מנסה להיצמד ללוח השנה של החברה של השיחות ככל הניתן ולא מעורר אנטגוניזם.