⬅ חזרה לאינדקס

התמקחות עם בנק

🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2015 19:13
אז זה הולך ככה?

אני ניגשת לפקיד/ה בבנק שלי ואומרת שאני מעוניינת לבטל עמלות xyz האם זה אפשרי ולראות מ יענו לי...? או שעדיף טון תקיף יותר.

אפשר לעשות את זה דרך הטלפון או שעדיף להגיע לסניף?

ועדיף להתחיל בבנק שלי (ולשלם על זה עמלה:/) או להתחיל מבנק אחר שיסכים ואז אבוא עם זה לבנק שלי?

תודה לעונים בעלי הניסיון...
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2015 19:37
@אנא-אל ,

הכי טוב ללכת לאחד הבנקים הקטנים יותר, לקבל הצעה טובה וללכת איתה לבנק הנוכחי שלך,

סיכוי גבוה שהבנק שלך ישפר את תנאייך ברמה כזו או אחרת.

אם הבנק הנוכחי שלך לא יתן לך תשובה לשביעות רצונך אז פשוט תעברי לבנק שבו קיבלת הצעה טובה יותר.

בהצלחה :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2015 19:58
אני מסכים עם @nils

צריך לבוא לבנק נחושים אבל עם תחמושת.

איזה עמלות מפריעות לך ביותר, רצוי לבוא אחרי שעשית שיעורי בית - להגיד "תורידו לי את כל העמלות" זה לא כמו "אני מבקשת לבטל את עמלת דמי המשמורת"

יכול להיות שעמלת מט"ח לא מעניינת אותך, ולכן לא כדי לכוון את המאמצים לשם.

כדי מאוד לבוא עם הצעות כתובות, זה יכול להיות מבנק מתחרה (גם פרסומת מהעיתון או מהאינטרנט נחשב)

או מחברת השקעות (במידה ורלוונטי לתיק).

יתרון נוסף, אם בן משפחה מנהל חשבון באותו הסניף (חשבון ברמה זהה או גבוה משלך) אז אתם יכולים ללכת יחד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2015 20:15
או פשוט לעבור לבית השקעות (במידה שהעמלות שמפריעות לך הן עמלות המסחר בניירות ערך).

אני שונא חוסר שקיפות כך שבשבילי לא היתה התלבטות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2015 22:48
קחי לדוגמא את בנק ירושלים אשר מציעים לך חשבון עו"ש ללא עמלות ובלי ריבית על מינוס, תתקשרי אליהם ותבקשי שישלחו לך הצעה לפתיחת חשבון.

פשוט תגידי שאת חושבת לעבור בנק ותשאלי מה הם מציעים, הם כבר יפקססו לך מה שאת צריכה. לאחר מכן את פשוט הולכת לבנק שלך כיום ואומרת: תשמעו קיבלתי הצעה יותר טובה מבנק אחר הנה הטופס שלהם, אני רוצה שתשוו את התנאים הנוכחיים שלי להצעה שלהם.

אם הם מסרבים או מנסים למרוח אותך, פשוט תעברי בנק.

*גילוי נאות: לא מחזיק בחשבון בבנק ירושלים כול המידע מבוסס על מקורות גלויים באינטרנט.

*כול הנכתב פה אינו מהווה המלצה או עצה, אלא רק דעה אישית שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2015 23:04
עקרונות שעבדו לי (נכון לא רק להתמקחות על עמלות כמובן):

1. תלמדי ותדעי מה מציעים בשאר המקומות כדי לדעת מה לבקש. תבדקי לגבי התיק שאת רוצה לבנות מה גורר את התשלום הכי גדול. למשל אצלי זה היה עמלות קניה ל-ETF אמריקאיים.

2. התמקחות תמיד תמיד תמיד פנים מול פנים.

3. תיקחי את מושכות השיחה ותיצרי פריים לשיחה מההתחלה- תסבירי שיש לך סכום להשקעה שהוא די גדול. כרגע את מעוניינת להשקיע מתוכו סכום X כדי לראות אם זה מתאים לך. תסבירי שאת רואה את עצמך משקיעה בעיקר ב-XYZ ולכן חשוב לך במיוחד ABC (דמי ניהול/דמי ק/מ/אחר).

4. ממש לא צריך להתעצבן ולא צריך טון תקיף- צריך רק להיות ישירה וממוקדת ולהגיד בביטחון מה את רוצה.

5.תנצלי כל מנוף לחץ שיש לך- יש לך עו"ש גדול אצלם/את ומשפחתך לקוחות ותיקים (תרמזי שגם הם ייתכן שבעתיד ירצו להשקיע ותרמזי שגם הם ישקלו את המשך דרכם בבנק)/מעולם לא היית במינוס וכו'.

6. בסוף השיחה- תנסי לעשות עוד מקצה שיפורים קטן - "האמת שאני מבסוטה ממה שאתם מציעים סך הכל, הדבר היחיד שמפריע לי זה XYZ".

** אין לראות בזה שום ייעוץ או המלצה **

גילוי נאות: אני לקוח של מיטב דש ושל בנק הפועלים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2015 09:11
הי.

לא ללכת לפקידה המטפלת אלא לבקש לדבר/ להפגש עם מנהל הסניף או סגן מנהל.

אני עשיתי את זה בזמנו בטלפון.

מצטרפת להמלצה של לבוא עם הצעה מבנק מתחרה כתובה ולדרוש שישוו לך אותה.

בנוסף,אם את קשורה לנישה מסויימת (צעירים,סטודנטים) יש הנחות רלבנטיות שהבנק יכול לתת בקלות.

אם את או בן משפחה עובדי מדינה או קשור למקום עבודה גדול- גם להם יש הנחות וכדאי לברר אם את יכולה להנות מהם.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2015 21:49
נתתם לי פה כלים ממש ממש טובים, אני אעדכן.

@שלי ביקשת את המנהל בטלפון? או שדובר על פנים מול פנים בסניף. ובנוגע לזה, כשאני מבקשת מהעובדים את מנהל הסניף והם שואלים לשם מה להגיד שאני רוצה לדבר על תנאיי החשבון שלי פשוט כך?
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2015 21:19
הבעיה היא שהבנקים 'שוכחים' לאחר תקופה את הפחתת העמלות ו הלקוח נאלץ לנהל את הבזאר הטורקי מחדש. המלצה שלי לפתוח חשבון בבנק קטן. ביהב למשל מעבירי משכורת מעל 5000 שח פטורים מעמלות עו'ש. בלי ויכוחים ובלי מיקוחים. בנוגע לני'ע - לעבור לבית השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2015 15:50
אני מציעה קודם כל לברר עם הפקידה שמטפלת בך את פרוט העמלות שאת משלמת היום.

אחר כך ללכת לפגישה בבנק אחר שמציע עמלות נמוכות יותר (למשל איגוד).

ועם זה לפנות לבנק שלך -לבקש את סגן מנהל הסניף לגבי עמלות ,ולדרוש שישווה את התנאים.

אני עשיתי את זה בטלפון כדי לא להגיע לסניף.

לרוב זה עבד.בפעם האחרונה לא הצליח.ולכן עברתי בנק. ייתכן שפגישה תהיה אפקטיבית יותר.

במידה והוא לא מסכים,לעבור בנק.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2015 18:58
אני משלם

0.16% החזקת תיק

0.17% קניה ומכירה

את זה סגרתי כשהיו לי 350,000, עכשיו יש לי חצי מיליון ואני הולך להתמקח להוריד את זה עוד קצת.

בגדול, הכי טוב בית השקעות, אני צריך לעבור לאחד.

בנק גונב אותך כשיש לך פחות ממיליון שקל.

ממיליון שקל מתחילים לדבר איתך אחרת ומקבלים מחירים של בית השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2015 07:31
עמוס,

על תיק קטן יותר אפשר לקבל פטור מלא מדמי משמרת ו0.1% קניה ומכירה.

לא כל בנק עושה מאמץ באותה מידה. מנסיון אישי דיסקונט אפילו לא מנסה להתחרות. איגוד, הבינלאומי, וממה ששמעתי גם בנק ירושלים מנסים מאוד להיות אטרקטיביים.

כתת נא רגליך, ותופתע לטובה. זה בכלל לא קשה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2015 08:22
וגם בנק הפועלים מסוגל (אם הם שומעים שאתה עובר) :-)
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2015 12:10
בנק פועלים השווה את התנאים של מיטב דש. הפקיד הדפיס את התנאים מהאתר של המשקיעה ושלח לאישור
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2015 20:12
אני באוצר החייל, של הבינלאומי, הם לא היו מוכנים לרדת במחירי העמלות.

אני ינסה שוב החודש, מאז ההתמקחות האחרונה נוספו לי 150 אשח
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2015 22:33
אם אתה מתמקח רק עם הבנק שלך, לא תגיע רחוק.

קבל הצעות ממספר בנקים, תהיה מוכן רגשית לעבור בנק, ואז תבוא עם ההצעות לבנק שלך בגישה של "או שתשוו או שניפרד כידידים".