⬅ חזרה לאינדקס

לימודים אקדמיים

🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2025 22:05
שלום לכולם,

אני בת 24 התחלתי ללמוד תואר אקדמי תואר ראשון בראיית חשבון בפתוחה עשיתי 13 קורסים כולל אנגלית ואז היה לי קושי שלא הצלחתי להתגבר עליו והפסקתי פה את הלימודים ועכשיו לי אין כיוון מה לעשות לאיזה תואר לפנות . הייתי בייעות בפרס אבל הם רוצים 28 אלף לשנה ואם לא מסתדרים חותמים על טופס שאני ממשיכה לשלם את הכסף של שנה ראשונה גם אם פורשת. בקיצור נשארתי בלי כלום לא יודעת מה לעשות ממש. אפשר להמשיך בפתוחה בתואר מדעי חברה ורוח ויקח לי לסיים אותו 3.5 שנים פה. מרגישה שכבר שנה אחרי אהיה מבוגרת להתחיל תואר בגיל 25.

אשמח לשמוע אם יש למישהו המלצות. תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2025 22:18
שלום, מזדהה מאוד עם הקושי. בן 29 מהצפון, לאחר שנים רבות של התמודדות עם דכאון התחלתי לטפל בעצמי. בחלוף כמה שנים נוספות התחלתי להעיז לצאת מהבית ולרדוף אחר החלום האקדמי.

נרשמתי למכינה בתל חי ב2023, עברתי אותה בהצלחה אך בעקבות המלחמה והפינוי של אזור הצפון ויתרתי על התואר.

ב2024 נרשמתי למכללה למנהל בראשל"צ, עקב מצבו הרפואי של אבי שנהיה נכה סיעודי ועקב מצבי הנפשי הרעוע חזרתי לבית הורי על מנת לסייע למשפחה ולתמוך בהם כלכלית, בנוסף לתמיכה בשיקום של אבא.

ב2025 נרשמתי למכינה במכללת הגליל המערבי, לצערי המקום היה מאוד לא לטעמי וויתרתי על הלימודים שם.

לאן אני חותר? קל לוותר. קשה לפעמים לראות את העתיד ואת קו הסיום. בדיעבד הייתי ממשיך לנסות, עם מקל בין השיניים - בתל חי ובראשל"צ. גם מהגליל המערבי ויתרתי מהר מדי (בעקהות המלחמה עם אירן).

אשמח אם תשתפי מה הם הקשיים שאת חווה, כאן או בפרטי (אוכל לשלוח לך הודעה).

נ.ב - התחלתי השבוע לימודי חשבונאות בפתוחה :)

המון בהצלחה, ברוך הבא לפורום
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2025 22:28
איך המכללה בראשון לציון לעומת הפתוחה שווה לעבור לשם מהפתוחה? אם תענה לי תפתור לי בעיה ענקית בתור אחד ששם
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2025 22:32
אני חושש שהבנת לא נכון, הפסקתי די מהר את הלימודים שם (במסלול האקדמי המכללה למנהל).

אין לי אפשרות לתת לך תשובה רצינית בלי לדעת מאיפה את, מצבך הכלכלי, סיבת ונסיבת הקושי, איזה תואר תרצי להמשיך וכד'. ציינת את מכללת פרס למשל - אין שם תואר בחשבונאות.

המסלול האקדמי המכללה למנהל אינה מכללה מסובסדת, שכר הלימוד שם יקר מאוד.

יש יותר מדי נעלמים על מנת לתת תשובה מתאימה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2025 22:33
שלחתי לך הודעה בפרטי
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2025 11:18
למה לא להמשיך את התואר בפתוחה? או לקחת את הנקזים שעשית ולעבור למקום שיכיר בהם, ויוריד לך זמן מהלימודים?
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2025 11:23
להמשיך באיזה תואר בפתוחה? לא בטוחה שרוצה לעשות של מדעי חברה ורוח או מנהל עסקים בפתוחה יקח לי שלוש וחצי שנים לסיים את שני התארים האלה כמו במקום אחר במכללה. השאלה אם משתלם לי לעשות תואר כללי שלא יודעת מה יעשה בו או לעבור למכללה אבל הבעיה שאני לא יודעת איזה תואר אני רוצה ללמוד שם. במכללה גם אם יעבור אני מתחילה מההתחלה משנה א אבל עם פטורים
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2025 12:39
חבל לוותר על הקורסים שצברת , אני חושב שכדאי לך להמשיך בפתוחה לתואר בכלכלה או מנהל עסקים עם התמחות במימון למשל . הלימודים בפתוחה אומנם לא קלים אבל מאפשרים גמישות ואפשר גם לעבוד . אשתי סיימה שם את התואר הראשון בהצטיינות במנהל עסקים .
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2025 13:01
יש שם שני קורסים תורת המימון ויסודות החשבונאות שאומרים שהם קשים ואם יכשל בהם אז יקח לי יותר זמן לסיים את התואר אז כדי לי לעשות אולי את מדעי חברה ורוח פה? והם קורסי חובה אם לא עוברים אותם אי אפשר לעשות לסיים את התואר
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2025 13:16
תלוי מה המטרה שלך.

תואר כמקפצה למקצוע, או לסמן וי שעשית תואר?

אם הראשון, אז מדעי החברה לא מתאים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2025 13:23
ברור שלא לסמן וי לא סתם עושים תואר
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2025 13:40
אז לא הייתי שוקל מדעי החברה, אלא אם זה כלכלה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2025 13:46
אז בפתוחה לא משתלם לעשות את מדעי חברה ורוח עוד 3.5 שנים
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2025 14:11
במה אשתך עובדת אחרי שסיימה תואר במנהל עסקים?
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2025 17:08
מאז היא קצת זיגזגה בין כמה מקומות גם במגזר הציבורי וגם בפרטי . כיום בחברה פרטית כמנהלת תחום גבייה
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2025 21:15
לימודים אקדמיים לתואר רציני כמו ראיית חשבון הם בהגדרה קשים, וזה לפני שמדברים על מבחני הלשכה שהם קשים מאוד. זה כמו ריצת מרתון עם המון מכשולים בדרך. צריך ממש מוטיבציה גבוהה בשביל להקדיש את כל האנרגיה וללמוד סביב השעון. מאוד עוזר אם מתעקשים לא לוותר למרות כל הקשיים.

מה שטוב באוניברסיטה הפתוחה זה שאפשר למשוך את הלימודים יותר זמן ולקחת כל סמסטר מעט קורסים ואז יש יותר זמן ללמוד ברצינות כל קורס.

יש פתגם סיני עתיק שאומר שהדרך להצלחה רצופה כישלונות. אם את ממש להוטה להיות רואת חשבון אף אחד לא יכול לעצור אותך
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2025 21:30
אז מה היא ההמלצה שלך? כי אם להגיד את האמת שלמדתי את זה לא ממש אהבתי את החומר ואפילו די סבלתי אבל בכל זאת רציתי תואר עם מקצוע

אז על פי ההמלצה לא כדי לרוץ ולעבור למכללה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2025 10:07
לכאורה תואר במנהל עסקים/כלכלה/מימון זה אחלה פתיחת דלת.

לא יהיה לך יותר קל לסיים אותו בפתוחה בשנתיים, במקום לזרוק שנה ואת הכסף ששילמת בפתוחה לפח, כשתעברי למכללה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2025 10:12
לא יקח לי שנתיים לסיים כי נשאר לי 15 קורסים זה די הרבה קורסים ו2 עבודות סמינריון

לגבי מכללה אם מקבלים פטורים אז גם יורד בשכר לימוד. תואר בכללה הרבה יותר טוב ממנהל עסקים זה בטוח אבל הוא קשה בהרבה
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2025 13:47
לפני האופציות שפתוחות בפנייך, תרצי לשתף מה היה הקושי? האם הוא קושי אקדמי? נפשי? כלכלי?

כמובן שיש קורסים קשים יותר ופחות, אבל עדיין אם סיימת בהצלחה 13 קורסים, את כנראה תצליחי לעבור גם אותם.

הקושי המדובר הוא הפחד שלא תצליחי לעבור את הקורסים האלה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2025 13:50
הקושי היה קצת אקדמאי יותר נפשי בהרבה הרגשתי כאלו יש לי על הגב מטען ששוקל מלא קילו, לחץ נפשי כל הזמן דאגות כאלה
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2025 13:51
גם יש פחד שלא יעבור סטודנטים אומרים שזה קורסים זוועתיים ממי שדיברתי איתם
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2025 15:43
לגיטימי לגמרי, וקורה להרבה מאיתנו בשנים האחרונות עקב השינויים בעולם ובארץ. הייתי ממליץ על טיפול פסיכולוגי כדי להבין איך למתן את זה. אני לא חושב שלעבור לתואר אחר יפתור את זה.

להיות סטודנט הייתה אחת התקופות המלחיצות בחיי. נכשלתי בכל מיני קורסים ועשיתי פעמיים. בסוף עברתי. אף אחד לא יודע ולאף אחד לא אכפת היום. בסוף רוב הסטודנטים עוברים את כל הקורסים, גם אם הוא זוועה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2025 16:35
אז בכל מקום יהיו לי את התחושות האלה?

אז זה ממש לא חוויה ללמוד תואר ראשון זה סבל בגדול
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2025 15:35
כל אחד חווה דברים בצורה אחרת. אני לא יודע מה היה לך קשה, לפעמים זה האנשים שמסביב, לפעמים זה המרצים, ולפעמים זה פשוט החוויה האישית שלך, ומי שלידך יחווה דברים אחרים.

לאחד האתגר הוא סבל ולאחר זה גורם לפרוח.

אני לא אומר שבכל מקום יהיה לך את התחושות האלה, אבל צריך לנסות להבין מה גורם להם ספציפית כדי להבין איך להמשיך ולא לחזור על אותה הבעיה במקום אחר.