⬅ חזרה לאינדקס

מרגיש מבולבל

🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2025 09:05
לא רוצה להתבגר.

לא מוכן "להתחיל את החיים".

אני בדילמה בין להיכנס לתלם לבין "לחיות את החלום".

אני זוכר את עצמי אי שם באיזור גיל 19-20 נחשף לפרישה מוקדמת ועל היכולת שלא לעבוד.

ומשהו שם קסם לי.

האופי החסכני שלי גם הסתדר לשם כמו כפפה ליד.

מצאתי את עצמי בתור חייל חי מ 600 שקלים וחוסך 1050 שקלים.

בהמשך השירות השכר עלה ויכולתי לחיות מ 1000 שקלים ולחסוך את השאר כשבשיא זה היה חיסכון של 2150.

בשחרור עבדתי כמו חמור הרבה מאוד שעות.

יכולתי להרשות לעצמי לצאת לטיול הגדול אבל בחרתי שלא.

אמרתי שאצא בראש שקט עם בסיס כלכלי יציב.

הכנסתי בממוצע כ 13-17 ש"ח נטו ורובו הלך לחיסכון.

לסקרנים, מדובר בעבודה לא מכובדת אבל מתגמלת ומאפשר לעבוד המון. אני עבדתי המון. המון.

בכל מקרה הבאתי את עצמי למצב כשבגיל 24 יש לי כחצי מיליון ש"ח במניות וכ 150,000 ש"ח בפנסיה והשתלמות.

ואז יצאתי לטיול הגדול.

סכום חמוד מאוד לארץ אבל רחוק שנות אור לאיזושהי פרישה.

פרישה מוקדמת בארץ כבר מזמן לא ריאלית בשבילי. זאת אומרת היא כן אבל בגיל 50.

ואני טרם בן 25.

נגזר עלי לחיות את השגרה. גם אם יהיה לי 1.5 מיליון בארץ זה לא ישנה לי כלום.

אז פרישה מוקדמת בארץ מובילה אותי למסלול הברור של תואר אישה ומשפחה ואז כמובן שהחיים לא צפויים ורק אלוהים יודע מה יהיה עם זה.

אבל פתאום יש את הפרישה בחול.

אני מסוגל לפרוש לדעתי עם הכנסה של כ 1,000 דולר בחודש במדינות מסוימות.

אולי יותר אולי פחות אני לא יודע.

כן יש ביטוח לאומי,

כן יש ויזות,

כן יש טיסות לארץ (שבתכלס זו הבעיה היחידה, על השניים הראשונים אני אתמודד וגם עם ביטוח בריאות)

אבל לחיות מכ 3500 בחודש בחול יאפשר לי כנראה חיים מאוד נוחים.

היופי הוא גם שאני אהיה מסוגל למשוך את הפנסיה והמניות בלי לשלם מס בכלל.

למה? כי אני לא אנצל את כל נקודות הזיכוי שלי.

בשביל לפרוש אני צריך נניח מיליון שקל.

יש לי כולל הפנסיה 650.

אני מסוגל לייצר לדעתי את ההפרש הזה תוך כשנתיים בארץ,

שוב כולל הפנסיה ותקווה שהשוק לא יאכזב.

ואז כביכול לצאת לפנסיה אי שם בגיל 26.

עכשיו תגידו למשוך פנסיה, השתגעת?

מה עם לבקר משפחה?

מה אם תתחרט?

מה אם תרצה לחזור לארץ עוד 20 שנה? תחיה מ 3500 ש"ח בארץ ובלי פנסיה?

והכל נכון.

אבל מי אמר בכלל שאני באמת רוצה לפרוש?

מה אם פשוט אפרוש בראש שקט ואנסה למצוא את עצמי אז.

אנסה להקים עסק או למצוא עבודה אינטרנטית?

או כל דבר אחר.

בראש שקט כשאני יודע שבתכלס אני יכול להרשות לעצמי שלא לעבוד והכסף הזה הוא כדי שיהיה לי מרווח התחרטות.

אני מסכים שאם עוד 15 שנה אתעורר ואחזור לארץ כשיש לי רק מיליון ש"ח כולל פנסיה,

אני בבעיה רצינית.

אבל אם נניח המשכתי לעבוד ולחסוך 2,000 בחודש בממוצע ואני מתעורר עם 2-3m ש"ח בלי מקצוע אני אולי בבעיה קטנה כי אני אצטרך לעבוד בעבודות מזדמנות אבל להיות הומלס אני לא אהיה.

אולי אולי להיות סטודנט מאוחר ולעבוד בחצי משרה.

אבל בכנות:

אני בעיקר מבולבל.

בעיקר לא יודע מה אני רוצה מעצמי.

כותב את זה מחו"ל כשאני כמה חודשים אל תוך הנוודות וכבר צריך לחזור לארץ ואין לי כוח לחזור לחיים משעממים.

זה לא שבחול הכל מדהים אבל נראה לי שאני חווה פה(בחול) יותר.

דעתכם?

איך מתמודדים עם זה?

נ.ב אני מניח שחזרה לארץ תהרוג לי את החלום הזה מאוד מהר.

התחלת תואר או זוגיות ואני לא רואה את עצמי חוזר לחול. סיכוי של פחות מ 10% כנראה.

הכל כל כך לא ברור לי ומסובך.

אשמח לתובנות

תודה למי שקרא.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2025 11:39
ברוך הבא ,

התלבטויות מובנות ולגטימיות , תראה את חצי הכוס המלאה צברת עד עכשיו סכום כסף די משמעותי מעבודה קשה , אז זו כבר תכונה מוערכת שיש לך .

לשמחתי לי לא היו התלבטויות כאלו כשהשתחררתי מהצבא וידעתי מיד מה אני רוצה לעשות והמסלול שהלכתי בו קונפורמיסטי למדי כי זה אני .

קח בחשבון שהחיים מובילים לפעמים למקומות שלא צפית , ומצטרפים שותפים לחיים ותפיסת עולם משתנה עם השנים שחולפות .

לתפיסתי כל עוד אתה צעיר ובריא צבור נכסים שניתן לממש בכל דרך לגיטימית ותשקיע אותם במדדים שמדברים עליהם רבות פה , לאורך זמן תשואתם גבוהה , במקביל תהנה וזה אפשרי גם בארצנו ולא רק בחו"ל .
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2025 13:16
סיפור מעניין!

קח בחשבון דבר ראשון, שהסכום שצברת, בהנחת תשואה של 5% (תשואה ריאלית), בעוד 10 שנים צפוי להפוך לכמיליון, ובעוד 20 ל1.7 מיליון. בהנחת תשואה טובה יותר, אתה יכול להגיע לכמה מיליונים תוך 20 שנה, בלי להוסיף שום גרוש לקופה.

קח בחשבון שאם אתה לא עובד, יתכן וכדאי לטפל בפיצויים ולמשוך אותם כפיצויים חייבים ולהיפטר מהמס על ידי נקודות הזיכוי ופריסה. כמובן לאחר בדיקה עם יועץ פנסיוני מורשה. מניח שאתה יודע שזה פוגע בפנסיה העתידית, רק שפשוט אצלך, לא נראה שמסוכן יותר שהכסף יהיה אצלך...

מקווה להוסיף נקודות אחרי שבת.

אולי כדאי שתשתף את ההוצאות שלך בארץ, זה יתן יותר אינדיקציה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2025 14:09
בהחלט סיפור מעניין, אין לי יותר מדי מה לתרום. נראה שאתה חושב על ומבין את ההשלכות של צעד כזה.

מאוד מזכיר לי את עצמי של לפני 12-15 שנה רק שאתה הלכת צעד אחד קדימה ויישמת את זה, שאפו.

אולי כדאי לקחת בחשבון שפרישה במקומות מתפתחים עלולה לדרוש עלייה גבוהה יותר באחוז המשיכה מהתיק מאשר אם אתה פורש במדינה מפותחת. לדוגמה תאילנד של היום זה לא תאילנד של לפני 15 שנה ודוגמא יותר קיצונית זו דרום קוריאה שאם היית פורש בה לפני 30 שנה ושומר על אחוז משיכה בטוח היית כנראה מתדרדר לעוני.

אז עם קצת גמישות אפשר לעבור כל כמה זמן למקום אחר, דבר שקצת יותר קשה לעשות כשיש חיי משפחה.

בהצלחה תמשיך לעדכן!
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2025 14:33
אז אל...

יש לך כסף, תטייל, תבלה, עד שתיסגר על עצמך. זה לא באמת בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2025 14:45
כמו שרשמת, המצב הכלכלי שלך כבר עכשיו נותן לך ראש שקט כדי לא לעבוד לתקופה ולהחליט לאיזה כיוון אתה הולך. תתכנן לטווח הארוך.

אתה כנראה לא תרצה לחיות מ1000 דולר שתהיה בן 70, ככה שזה לא בטוח ריאלי לפרוש בגיל 25 עם 1000 דולר בחודש לתמיד.

עברת משירות בצהל, לעבודה של המון שעות, לטיול ארוך. כל פעם שינויים של 0 ל100.

תחזור לארץ, תנוח קצת, תבין מה האופציות שלך, ותהמר על מה שאתה חושב שיתן לך את החיים שאתה מחפש.

לא עובד לך? תחזור לעוד טיול בחו"ל.

תמיד אפשר להבין בדרך שסטית מהדרך או שהמטרה השתנתה ולשנות כיוונים.

פיננסית, הכסף הזה בצד נותן לך את הגמישות לעשות את השינויים שאתה צריך בכל רגע נתון.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2025 18:24
אני לגמרי עם אותם התלבטויות, אבל אני לגמרי לא רואה את עצמי בישראל בעתיד (ואני אחרי תואר וכדומה. אני גם חושב שמי שבזוגיות יכול לעבור לחו"ל ושמעתי על זוגות שעשו את זה, פשוט צריך לברר מראש). השאלה באמת מתי מחליטים לשחרר את החיסכון ומתחילים לבזבז אותו. זה תחושה שאותי מאוד מפחידה ואני חושב שזו הבעיה המרכזית, לבצע החלטה שהולכים אל הלא נודע תוך כדי שמבזבזים את העוגן הפיננסי שמסמל יציבות. אני משער שככל שמתכננים יותר מדויק ככה קל יותר להחליט. נראה שאתה החלטת על טיול ועכשיו אולי רוצה להישאר מעבר וזה משהו שלא תיכננת אז זה יוצר דילמה.

אישית במצבך הייתי מגדיל יותר את ההון באמצעות עבודה כי כרגע הישארות בחול בלי הכנסה בעצם תוריד לך את החיסכון (או שתמצא עבודה חוקית מתגמלת בחול נניח בתור עצמאי או שתחזור לארץ).
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2025 18:25
משעממים? מכל המילים שיכולות לתאר את אורח החיים בישראל 'משעמם' זו המילה האחרונה שהייתי בוחר בה.

אם אפשר היה למדוד ריגוש בצורה כמותית ולמקם את המדינות השונות בעולם על פני איזשהו "מד ריגושים", נדמה לי שישראל היתה מתברגת לשלישיה העליונה.

דבריך משונים בעיני. מרבית האנשים שפגשתי עזבו את הארץ כי לטענתם יש פה יותר מידי ריגושים, והם היגרו לצפון אירופה כי הם מעוניינים להשתעמם.

ריגושים לא חסר לנו כאן. יש פה כל כך הרבה ריגושים שאפילו החבר'ה המשועממים בארצות הניכר לא מפסיקים לפטפט על מה שקורה פה כדי להפיג את השעמום שלהם.

דעתי היא שמיום שחרב בית המקדש, ניטלה נבואה וניתנה לשוטים ולתינוקות - ואתה ללא ספק תינוק מגודל.

אתה מניח יותר מידי הנחות לא מציאותיות, ומגיע מהן למסקנות שגויות לגבי אורח החיים העתידי שיהיה לך.

מנין לך שה s&p לא יקרוס (ולא יתאושש לעולם)? מנין לך שתצליח בכלל להקים משפחה או למצוא עבודה?

מנין לך שאתה לא תרד לטמיון בגיל 27?

תפסיק לנבא את העתיד. אתה לא טוב בזה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2025 21:34
העבודות הלא מכובדות היחידות שאני מכירה הן רמאויות ופשע. מקווה שלא לאלה התכוונת.

הבת שלי חיה מסכום דומה והיא גרה בארץ. חיה בדירה קטנה בפריפריה, יש לה רכב, יוצאת לבלות ולאירועים וחוסכת לתיק השקעות בערך 60% מהמשכורת נטו.

היתרון לחיות כאן הוא כמובן המשפחה, החברים ותרבות ההתנהלות שמוכרת לה מיום היוולדה.

לחיות בחו"ל במקום מאד זול יכול להיות די בודד אבל גם נותן מקום להתפתחות וההיכרות עם עולמות אחרים.

יכולה להבין את הקסם, אבל אתה מתאר שעות עבודה רבות דווקא. אולי אם תמצא איזון נכון יותר בין עבודה לפנאי, תרגיש שביעות רצון גדולה יותר?

בכל אופן, לחיות מגיל 25 בפרישה מוקדמת לא נשמע לי מציאה גדולה. אולי כדאי לכוון לגיל 40 ובינתיים לחפש עבודה שתתן לך גם פרנסה יפה וגם תועלת לזולת.