⬅ חזרה לאינדקס

עסקת CC ברווח במקביל למינוף - האם צעד חכם?

🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2025 13:05
שלום,

לפני כשנתיים וחצי נכנסתי לעסקת Covered Call על IWM (יש לי 100 מניות לפחות לכל אופציה, כמובן). מאז אני ברווח נחמד על העסקה, Rollover כל 30-45 ימים, מה שמוסיף פרמיה יפה בכל פעם. על זה נוסף גם הדיבידנדים שמקבלים פעם ברבעון ובדרך זו יש שחיקה הדרגתית במחיר הרכישה הממוצע של ה-IWM, שיורד לאורך הזמן

האופציה היא עמוק בתוך הכסף (185$ נכון להיום) ומחיר הרכישה אף מתחת לזה מה שאומר שהסיכון יחסית מאוד נמוך (צריך לרדת בכ25% בזמן שהאופציה פתוחה כדי להגיע ל-BE)

התיק שלי מגוון ורק בתקופה האחרונה (3-4 חודשים) נכנסתי למינוף קטן (מרג'ין) מושכל ומתוכנן כדי למקסם הון ובתקווה לתפוס הזדמנויות (במילים אחרות, תזמון שוק עם על החסרונות שיש בו :) ) , גודל המינוף הוא בערך שווה לאחזקה שלי ב-IWM .

השאיפה היא כמובן לסגור את המינוף, אבל זה ייקח בערך עוד 4-6 חודשים

רציתי לשאול לדעתכם, האם כדאי להמשיך להחזיק את העסקה פתוחה, להמשיך לגלגל את האופציות, ובמקביל לשלם את הריבית על המינוף?

לענ"ד התשובה כלכלית ופשוטה - אם סכום הפרמיה + דיבידנדים יותר גבוהה מהריבית המשולמת אז יש כדאיות להמשיך להחזיק

האם הכיוון שלי נכון, האם יש עוד צדדים שכדאי לחשוב עליהם?

תודה מראש על הדעות והתובנות !

נ.ב, שנכנסתי לפני יותר משנתיים לא ידעתי את הידע שיש לי היום. אז בבקשה לא לקטול אותי בשאלה "מה היתה תוכנית העבודה לפני שנכנסתי לעסקה?" :$

נ.ב2, לא התייחסתי לנושא המיסוי, לא בגלל שהוא לא חשוב אלא כיון שלענ"ד המס לא צריך להשפיע על ההחלטה. אבל אשמח לתובנות גם בכיוון זה
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 15:38
אין תובנות בכלל?!

או חלילה עניתי לעצמי ואין לאף אחד מה להוסיף... o_o
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 22:27
שמע זה עובד ככה

אם השוק יעלה, או שהשוק ירד

אם השוק יעלה, תצטער שלא התמנפת עוד יותר

אם יעלה מעל למחיר המימוש של האופציות שמכרת תצטער עליהן, אם לא - תשמח על ההכנסה שקיבלת מהן

אם השוק ירד תצטער על המינוף שאתה עושה, ולא שמרת את האשראי כדי לקנות בזול יותר