⬅ חזרה לאינדקס

צוואה פרקטית - או איך מתחברים לחשבון?

🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2025 20:55
היי לכולם, לא בטוח אם זה התת-פורום הנכון, אבל אשמח להתייעץ עם חברי וחברות הפורום.

נולדה לי ילדה, וכחלק מהמחשבות על תכנון פיננסי שעכשיו הפכו להיות משפחתיות, יחד עם חסכונות וביטוחים לילדה, עלו בי מחשבות מה קורה במידה ואני לא אהיה כשיר.

כיום אני מנהל את הכספים במשק הבית שלנו, חשבון השקעות אמריקאי, כספי פנסיה, מניות ממקום העבודה ועוד.

החשש הוא שבעת צרה, אשתי תצטרך לאתר את הכספים ולגשת אליהם - מה שיותר קל עם נכסים בארץ, ויותר מורכב על חשבון מניות אמריקאי שכיום על שמי.

האם נתקלתם בדילמה הזאת, ואם כן יש לכם פתרונות יצירתיים? חשבתי להכין מסמך שמסכם את הכל, אך תוהה האם ואיך אפשר להוסיף גם שמות משתמש וסיסמאות כדי שתוכל לגשת לכספים בקלות ובמהירות בעת הצורך, מבלי להמתין לצווי בית משפט או יועצים בתשלום.

כל טיפ ורעיון מבורך, תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2025 21:38
אני כתבתי ושלחתי במייל לאשתי מכתב "אשתי היקרה..."

העתקתי כמובן את זה מ @FIYaacov ומהאתר שלו.

חשבון אמריקאי שרק אני רשום זה לא בעיה שיש לי. בכל החשבןנןת שלנו שכולם בארץ אנחנו שותפים פשוט והיא או הילדים מוטיבים.

כן מאוד ממליץ על סעיף אריכות ימים בבנק. זה מאוד יקל בחצי שנה הראשונה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2025 22:05
אינטרקטיב-העולמי?

יש שם אפשרות של השארת פרטי איש קשר שיצרו איתו קשר במידה ואתה מפסיק להגיב להם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2025 22:20
האם יש קושי או למשמעות להוסיף אותה כשותפה בחשבון? אינטרקטיב העולמית כן.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2025 22:29
יש את Inactive Account Manager של גוגל.

אפשר לעשות שם שאחרי 3 חודשים ללא פעילות בחשבון, האנשים שבוחרים יקבלו גישה לדברים שבוחרים + הודעה מוכנה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2025 23:37
יצא לך לנסות את זה בפועל? מטריד לסמוך על מערכת אוטומטית כאשר לא נהיה שם לוודא כי היא אכן עובדת.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 08:01
אמנם לא יצא לי לנסות את זה בפועל, אבל אני אישית לגמרי סומך על המערכת הזאת. זה לא משהו חאפרי.

יש חשש מסדר שני - לגוגל יש נטייה לזרוק מוצרים \ פיצ'רים לפח, ויכול להיות שגם יגיע היום של זה. אבל הסיכוי שזה יקרה בדיוק בשלב שבו אני אמות דיי נמוך (ואם זה יקרה לפני, אני אמצא פתרון אחר).
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 09:39
גם אותי זה קצת מטריד, למרות שזה גוגל.

אפשר למצוא עוד מערכת אמינה כזאת ולהשתמש גם בה, ואז הסיכוי ששתיהן לא יעבדו הוא כבר באמת קלוש.

דבר נוסף - 3 חודשים זה הרבה זמן. חבל שאי אפשר לקנפג את זה לחודש או אפילו שבועיים.

כדאי לידע את הנמענים שאם קורה משהו, אחרי 3 חודשים הם יקבלו מייל עם מידע.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 10:27
ניתן גם לתת הרשאה מלאה למי שרוצים בחשבון. כך שבמקרה של פותש בת הזוג יכולה לקבל כבר היום LOGIN נפרד שלה לחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 11:22
אתה יכול לשים את כל מה שתרצה לשלוח במייל מתוזמן

אבל אז תצטרך להיכנס פעם בחודש או שבועיים ולשנות את מועד התזמון
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 11:30
נראה לי שזה לא יעיל ומסוכן מבחינת אבטחת מידע לרשום את הפרטי כניסה לכל החשבונות איפשהו ברשת ולתזמן אותם. לדעתי עדיף להכין רשימה של מה קיים, ולהסביר איך לאפס סיסמא לכל מקום (בהנחה שלכולם רשומים באמצעות אותו מייל) כנראה שלבן זוג תהיה גישה לטלפון של הנפטר והמייל שלו יהיה מחובר שם אוטומטית ללא צורך בזיהוי. משם אפשר לאפס הכל, יש גישה לסמסים אם צריך קוד אימות וכו׳.

ובכללי שבן הזוג יהיה מעורב במהלך החיים שלא יהיה מופתע
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2025 11:58
רעיון נחמד. יש מצב שאאמץ.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 12:46
דבר ראשון, מנע נעילה של חשבון הבנק המשותף שלכם. אם אחד מהשותפים בחשבון משותף מת, הבנק נועל את החשבון עד לקבלת צו ירושה. כדי למנוע את זה קבעו פגישה בבנק וחתמו על טופס "אריכות ימים".

אני מאמין שלגבי שאר הכספים היא תוכל לקבל גישה תוך כמה חודשים בכל מקרה, עם צו ירושה, בהינתן שהיא יודעת איפה הם. כך שאין צורך לשמור קובץ דיגיטלי עם הסיסמאות.

דבר שני, מנע קונפליקטים עתידיים ותחתמו על צוואות הדדיות. זה מוריד קונפליקטים אפשריים בין הילדים והם הילדים להורה החי.

דבר שלישי, תחשוב גם על האפשרות שאתה ואשתך תחזירו ציוד ביחד. אני ציינתי בצוואה מי לוקח אחריות, ואיפה הוא יכול למצוא רשימה של כל הנכסים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 13:41
לא צריך לשים שם את כל הפרטי כניסה בפועל.

מספיק לכתוב שם את הסיסמא לקובץ שמכיל את כל הסיסמאות, ואת הקובץ לשים שלא על הרשת.

(או למי שיש מנהל סיסמאות על המחשב - את הסיסמא שלו)
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 14:19
נזכרתי עכשיו במה שכתבתי אתמול

וחשבתי על זה שאת התשובה האמיתית - ללכת לכתוב צוואה נורמלית אצל עורך דין ולחתום על הטפסים המתאימים בבנק ובכל מקום אחר שיש לך בו כסף - לא כתבתי

נכנסתי כדי לכתוב וראיתי שאתה כתבת

הדבר היחיד שאולי רלוונטי לשים באיזה פתרון דיגיטלי כזה הוא סיסמה לארנק ביטקוין בהחזקה ישירה, אותו להצפין אותו עם סיסמה שמי שמכיר אותך אישית יאתר וגוגל לא, ולשים אותו באיזו צוואה דיגיטלית כזו

וגם את זה אפשר לשים אצל עורך הדין עם שאר הצוואה
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 23:31
זה אכן מאוד חשוב, אבל כבר הרבה שנים זאת ברירת המחדל בחשבון משותף, אז רוב הסיכויים שהכל בסדר מבחינה זאת.

לא מזיק לוודא מול הבנקאי.