⬅ חזרה לאינדקס

מינוף - כל האפשרויות.

🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 02:15
היי,

קראתי את כל הפורמים שנפתחו פה בענין המינוף, מצאתי הרבה חומר מענין בנושא להתמנף כן או לא ומתי,

לא מצאתי אבל הרבה חומר על הדרכים להתמנף, והמעלות והחסרונות בכל אחד מהם.

אז אני כותב פוסט בעצמי, ואשמח שתוסיפו תובנות משלכם..

למעשה ישנם שלושה דרכים להתמנף בשוק (מלבד לקחת הלוואה מהבנק או מחבר, זה כסף חיצוני) -

1 - להתמנף דרך הברוקר עם הלוואת מארג'ין

2 - כתבי אופציות

3 - קרנות ממונפות

איך זה עובד?

הלוואת מארג'ין -

פשוט, נניח אתה רוצה להתמנף בפי2 אתה קונה מניות בשווי כפול מההון העצמי שלך, והיה והפסדת 50% מהתיק בP\L לא ממומש מרגע הקניה - הרי שאיבדת את ההון העצמי שלך, הפוזציה שלך נסגרת והכסף חוזר לברוקר בצירוף הריבית.

קרנות ממונפות -

הקרן מבטיחה לך תנודתיות על המניה\המדד, למשל קרן ממונפת פי2 מבטיחה לך שכל אחוז עליה במניה תתרגם לאחוז עליה בקרן, (הם יכולים לעשות את זה עם אופציות או עם הלוואות, למעשה אני חושב שכמעט כל הקרנות ממנפים עם אופציות,) באפשרות הזו עצמה, מלמד המרחב לבחור אם למנף פי 2 או פי 3 (בברוקר לפעמים לא יתנו לך לפנף יותר מפי שנים, תלוי במצב החשבון ובדרישות הרגולטוריות ובנכס הבסיס) יש לך גם את האפשרות לבחור קרן ממונפת יומית או חודשית, כלומר ההכפלה תגיע פי 2 על כל מה שעלה היום או לפי העליה מתחילת החודש. (יש הבדל גדול מאוד. כשאתה לוקח הלוואת מארג'ין אתה תמיד מוכפל ביחס מרגע הקניה)

אופציות -

המינוף באופציות מסובך יותר, אבל אם נלך על האפשרות הפשוטה - אתה קונה אופציות עם זמן פקיעה ארוך 'בתוך הכסף' וככל שאתה קונה את האפציות יותר 'עמוק בתוך הכסף' הרי שאתה מסכן פחות וממונף על פחות אחוזים.

המעלות והחסרונות-

למעשה באפשרות של הלוואות מארג'ין וקרנות ממונפות יש את החסרון הגדול שאם התיק שלך קטן משווי מסויים, - למשל אם התמנפת פי 2 ואיבדת 50%, איבדת את כל הכסף והפוזציה נסגרת. עכשיו לא משנה לאן תלך המניה את הכסף שלך איבדת.

בקרנות ממונפות המצב גרוע עוד יותר, ובקרן ממונפת יומית בפרט. נניח שאתה ממונף בפי 2 והמניה או המדד שאתה מושקע בהם ירדו ב25%. למעשה אתה מופסד 50% - חצי מהשווי, אם למחרת המניה עלתה שוב וחזרה למצבה המקורי שבו קנית אותה (כלומר עלתה 33% וחיפתה בדיוק על הירידה של ה25% ביום שעבר) . הרי שבהלוואות מארג'ין ובאופציות לטווח ארוך - לא הפסדת כלום. אבל בקרן הממונפת יומית, לאחר שהפסדת 50%, ההפסד מתקבע, ובשביל לחזור למצב המקורי אתה תצטרך שהמניה תעלה בכ50% - כלומר 100% במינוף, כדי שתחזור למצב המקורי שבו היית. בקרן ממונפת חודשית המצב מתקבע אחת לחודש. וזה בין לרווח ובין להפסד.

עכשיו על המעלות והחסרונות של מינוף עם אופציות -

1 - אתה בוחר כיצד להתמנף עם מנעד נרחב ביותר (בפרט במניות הסחירות), אתה יכול לקנות ממש קרוב לסטרייק או אפילו מעליו ולהתמנף בפי 100, ואתה יכול לקנות עם מחייר סטרייק של 50% ולהתמנף בפי 2, ובכל הטווח שבינהם, חופשי.

2 - מעלה מאוד עיקרית - הריבית שאתה משלם על המינוף הוא נמוך מאוד. כנראה אין ברוקר שיביא לכם ריבית נמוכה מהריבית שתשלמו על האופציות, וככל שהמינוף הוא קטן יותר (כלומר מחיר רחוק יותר מהסטרייק ועמוק יותר בתוך הכסף) הריבית שאתה משלם הכסף שבו אתה ממונף - היינו על מחיר המניה שאותה תשלם רק ביום המימוש - היא נמוכה יותר. למשל היום אופציות על הSPY כשאתה ממונף בפי 2, הריבית שאתה משלם על החצי שאתה ממנף היא פחות מריבית הפד.

3 - בשונה מהקרנות הממונפות, כאן אתה יכול לבחור אופציה לעוד שנה או אפילו שנתיים, ואין שחיקה יומית, כלומר מה שמשנה הוא רק כמה עלתה המניה ביום קניית האופציה וכמה היא עולה בתאריך הפקיעה, אם אתה ממונף בפי 3, והמניה או המדד עלו ב10%, הרי שאתה מרווח 30% על הכסף שלך, לא משנה בכלל כמה המניה ירדה במהלך השנה ולאורך כמה ימים ארכו הירידות.

4 - אין MC על הכסף שלך, היינו, גם אם התמנפת פי 2 והמניה נפלה בכ80%, אז בשונה מהלוואה מהברוקר ובקרנות ממונפות שם הפוזציה שלך מזמן נסגרת, באופציות אתה יכול להמשיך להחזיק את האופציה עד לתאריך הפקיעה, אם נניח קנית אופציה לשנתיים ואחרי שנה מחיר המניה התייצב ואפילו עלה - הרווחת.

5 - בהפסד אתה מפסיד פחות ממה שאתה מרוויח ברווח. - כלומר - נניח ואתה ממונף פי 2 והמניה עלתה בכ50% הרי שאתה מרווח ב100%, אבל אם אתה ממונף בפי 2 והמניה ירדה בכ50% אתה לא נמצא ב0% מבחינת שווי, בגלל שהאופציות במחיר הסטרייק שהוא עומד בדיוק במחיר המניה גם שוות כסף, בהתחשב בתנודתיות ובזמן שנשאר עד לפקיעה יכל שישאר לך 5-10% מהסכום שהשקעת. (ככל והסטריק קרוב יותר למחיר הנוכחי סכום הפרמייה על האופציה גבוה יותר,) ואפילו אם המניה ירדה ביותר מ50%, עדיין גם אופציות עם מחיר סטרייק גבוה ממחיר המניה שוות משהו, (בפרט בזמני תנודתיות כמו זו של ירידת 50%)

6 - עוד מעלה, המינוף לא תופס מסגרת מארג'ין או שיעבודים. בשונה מהלוואות מהברוקר.

החסרונות -

1 - אתה לא מקבל דבידנדים מהמניות שאתה ממנף עם אופציות, בשונה מהלוואות מאג'ין בהם המניות עצמם שיכות אליך. וזה משמעותי, כלומר אם נקח למשל את מדד הVT, הרי שהפסדת בערך 3% בשנה (על כל הכסף לא רק על סכום המינוף). ולכן זה בערך מתקזז עם ריבית הנמוכה, כלומר אתה אומנם משלם רק 4% ריבית על המינוף אבל מפסיד הכנסה של 3% על כלל הכסף.. למעשה זה מאוד תלוי באיזה מניות אתה משקיע (יש כאלו שלא מחלקות דבידנדים) וגם כמה ריבית הברוקר שלך מביא. מבדיקה וחישוב שערכתי, לרוב אם אתה מאמין שהמחיר יעלה (למשל שהיסטורית התשואה הממוצעת בסנופי תמשיך), מינוף באופציות לטווח ארוך יהיה עדיף על פני לא למנף כלל למרות העדר הדבידנדים (2% ממוצע שנתי בסנופי).

2 - אתה לא יכל גם להשאיל את המניות במינוף באופציות. אני לא יודע כמה כאן משאילים לאחרים מניות וכמה זה באמת משתלם, אבל צריך לקחת את זה בחשבון. (בהלוואת מארג'ין בדרך כלל השיעבוד מונע ממך להשאיל את המניות וקרנות ממונפות בדרך כלל אף אחד לא משאיל כי יש קרנות ממונפות הפוך)

3 - הסיכון שבשחיקה, הם היותו קטן בהרבה מהסיכון בקרנות ממונפות (אתה רק צריך שהמחיר הסופי בשנה או שנתיים לא ירד) הוא קיים, ובהלוואות מארג'ין מהברוקר אין שחיקה. [לדעתי הסיכוי לMC גדול מהסיכוי לשחיקה באופציות לשנתיים, ככה שעדיין אופציות עדיף..]

בהצלחה.

אולי אערוך את הפוסט הזה קצת יותר טוב בהמשך..
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 08:40
הבדל חשוב הוא רמת ההתעסקות וההבנה הנדרשת.

קרן ממונפת זה הכי פשוט. קונים, מחזיקים, מישהו מתחזק את המינוף בשבילך.

הלוואת מארג'ין היא גם פשוטה, אבל לא שומרת על שיעור מינוף קבוע. אם קניתי מניה במינוף 100% והמניה עלתה פי 2, המינוף שלי ירד ל-50% (שווי התיק עלה, ההלוואה נשארה כמו שהיא). לתחזק שיעור מינוף קבוע זה עבודה לא פשוטה.

אופציות זה עבודה. אני לא מבין בזה טוב, אבל יודע שיש המון פרטים, ומי שלא ישים לב אליהם ויתחזק את התיק בתשומת לב רבה בשוטף, יכנס לצרות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 09:07
בידיוק רציתי לפתוח על זה שרשור גם :)

אני לא מבין מה החסרונות באופציות.

ניקח מנייה מוכרת עם נתח שוק מהגבוהים בעולם (נקרא לה M) , אופציה לעוד שנתיים (דצ' 2027) עם strike זהה למחיר הנוכחי עולה כ17%.

כלומר, אני מקבל את האפשרות להתמנף ביותר מפי 5! (ללא עלות ריבית, שחיקה וכד')

מה זה עולה לי? שיש תוקף סופי לסיפור הזה.

כלומר אם אני קונה את המניה, והיא יורדת ב90 אחוז, אני יכול לשמור אותה (לנצח) מתוך מחשבה שאולי פעם תבצע קאמבק. פה לא.

לטעמי, שווה ביותר.

במיוחד אם ניקח מניות צמיחה לא רווחיות (AI וכד'), לכאורה ההפסד הוא 100% מהכסף.

הרווח ? לא מוגבל!

אני לא ממליץ, אבל אני כבר חצי שנה מנסה להבין איפה הקאצ'.

אשמח שיאירו את עייני.

זו גם הסיבה שאני נמנעתי עד היום, אבל עם הזמן למדתי ואני ממשיך לחפש את ה'קאצ' ואני לא מוצא...

אשמח שמישהו שמבין יסביר מה זה אומר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 09:39
ומה תעשה אם המניה לא זזה בכלל?
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 09:42
זה לא כמו מינוף, המניה יכול לעלות במקרה שלך 17 אחוז בשנתיים ואתה תשאר עם 0 אחוז תשואה בגלל עלות האופציה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 09:54
לא בדיוק. אם מניה m לא עלתה עד 2027, אתה מופסד 17% (למען האמת מופסד 100% אם שמת את כל הכסף כדי למנף אותו פי 5),אם עלתה עד 17% אתה מופסד פחות או אבל מופסד. רק מ 17% מתחיל הרווח שלך מהאופציות. הימור על תאריך ספציפי בעוד שנתיים של מעל 17% רווח זה ווחאד הימור אלא אם יש לך אסטרטגיה יציאה אחרת.

במרג'ין אתה מרווח כמעט מהשקל הראשון כל עוד עברת את הריבית. בקרן ממונפת יומית הרווח או ההפסד תלוי גם בתנודותיות של הנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 11:09
לא נכון. קרנות ממונפות יומית (יש גם חודשית אבל יותר נדיר). אתה צריך נפילה של 50% תוך יומית כדי להפסיד את כל הכסף. במדדים זה לרוב לא אפשרי בגלל מנתקי זרם.

בממונפת יומית אתה צודק אם הנכס ירד 25 ואח"כ עלה 33% אתה תהיה מופסד 20% בקרן ממונפת כפול 2, רק שזה נכון גם לכיוון השני. אם נכס הבסיס עלה 25% ויום למחרת עלה עוד 33%, בנכס ממונף יומית כפול 2 תהיה מרווח 150% , במרגין תהיה מרווח רק 132.5%. אופציות תלויות ברמת המינוף שלקחת( ועלות האופציות שלרוב תלויות בתנודתיות וציפיית השוק), וככל שרצף העליות גדול יותר כך גם הרווח גדל.

לכל מינוף יש יתרונות וחסרונות, בסופו של יום, כל העניין במינוף הוא אסטרטגיה נכונה שמתאימה למינוף. בלעדיה בטווח מספיק ארוך תפסיד מול נכס הבסיס ,בהנתן והתנודתיות שלו גדולה מהמינוף שלקחת. לדוגמה: מי שהשקיע ב qqq בזמן שהושק במינוף כפול 2, היה מפסיד את כל הכסף שלו תוך 2-4 שנים באופציות לטווח ארוך של שנתיים, תוך 3.5 שנים במרג'ין ובקרנות מינוף יומי לא היה מפסיד את הכל , אבל היום גם 25 שנה אחרי היה מרווח פחות משליש מנכס הבסיס.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 11:23
זה לא חברת תעשייה אפורה. מדבר על חברות צמיחה מוהבקות. הם או יעלו, או ירדו. לרוב לא עומדות במקום

אתה חושב על זה בצורה אחרת ממני.

אני חושב על טווח הזמן של השנתיים.

כלומר, אם במהלך השנתיים אתה פוגש כסף אתה בעל יכולת למכור.

אני כמובן חושב על לקנות טווח רחוק (שנתיים) , ולמכור לפני שהמועד מגיע
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 11:51
ואיך תדע מתי למכור?
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 11:57
כמו שידענו ב67'
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 15:28
אופציות קול זה לא מינוף זול אם לא כותבים פוט במקביל, אבל אז כמובן גם ההפסד המקסימלי גדל משמעותית
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 16:07
כשפות"ש כתב את האפשרות של מינוף באמצעות אופציות, הוא לא הסביר למה בדיוק הוא מתכוון - אילו אופציות לקנות/למכור.

כדי שאופציות יהיו ברות השוואה לחלופות האחרות, צריך לבנות באמצעותן עסקה שנותנת תשואה של x כפול נכס הבסיס, בין אם בעליה ובין אם בירידה. קניית אופציה בודדת לא נותנת את זה, ולכן אין טעם להתייחס אליה בתור מינוף.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 18:15
אתה צודק, אבל המינוף שלך תמיד נשאר זהה כלפי יום הקניה, כלומר אתה תמיד ממונף ב100% לרווח שהמניה עשתה מיום הקניה. אם אתה רוצה להיות ממונף על כל רווח\הפסד יומי אז באמת קרן ממונפת עדיפה, אבל בגלל השחיקת רווח (המניה צריכה לעלות יותר ממה שירדה יום לפני בכדי שתגיע לאותו מצב) זה לא רווחי לטווח הארוך כמו מארג'ין

בטח שעם עלות ריבית, עלות האופציה מתכללת גם ריבית. תקרא על היוונית Rho באופציות.

נכון, כוונתי הייתה שאחרי הפסד גדול, (גם אם המדד ירד 50% בכמה ימים) אתה תשאר עם הפסד שיקח לממונפת מאה שנה לכסות. גם אם לא אפס.

קונים קול עמוק בתוך הכסף. וזה זול בהרבה מכל ריבית שתשיג.

קניית אופציה אפילו בודדת נותנת את זה. כבר אתן דוגמא
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 19:27
מדוע הלוואת מרג'ין אינה כסף חיצוני גם היא? בסוף הרי אקח ממי שלוקח את הריבית הכי נמוכה
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 20:58
אם השקעתי 1000₪ במניה בקרן ממונפת פי 2, ונכס הבסיס עלה פי 2, יש לי 4000₪ (מינוס שחיקה אם העליה בזיגזג).

אם לקחתי 1000₪ הלוואת מארג'ין וקניתי את המניה ב-2000₪, אחרי העליה יש לי נטו 3000₪ (מינוס ריבית).

הבדל גדול.

כדי לקבל באמת מינוף פי 2 בהלוואת מארג'ין צריך לטרוח ולהגדיל את ההלוואה עם עליית המניה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 21:14
אמת, בסוף לכסף אין צבע או ריח.

כוונתי הייתה שאני מביא את כל האופציות שזמינות לכל סוחר, הלוואה מהבנק ומחבר זה תלוי במצבו האישי של כל אחד
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 21:16
תבדוק את החישוב שלך שוב. השקעת אלף שקל, נכס הבסיס עלה ב100%, הקרן עלתה ב200%, יש לך 3000 ש"ח לא 4000.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 21:35
הנה דוגמה למינוף עם אופציה אחת, והסבר על עלות המינוף לעומת הריבית -

טוב אני לא מצליח להדביק תמונה,

אופציה SPY|20260918|325.00C

זה אופציה על קרן מחקה סנופי, מועד פקיעה בספטמבר 2026 כלומר עוד שנה בערך, מחיר מימוש 325. מחיר מכירה אחרון - 333. שווי הקרן כיום - 649.

אם אתה קונה את האופציה הזו זה שווה ללקחת הלוואה של 325 למניה, ושילמת 333, כלומר נקודת האיזון היא 658.

למעשה את קונה 100 מניות ב658, כשהמחיר היום הוא 649, הפרש של 9 דולר למניה. אתה משלם פחות 325 למניה, שזה הלוואה לשנה.

על ה"הלוואה" הזו אתה משלם 9 דולר למניה שבהשוואה לריבית של 2.77%. זה הריבית כיום, כשהפד יוריד ריבית גם מחירי האופציות ירדו והריבית תרד בהתאם.

מינפת פי 2 (בערך) עם ריבית של 2.77%.

יש כמה חסרונות (אין דבידנדים) ומעלות (אין MC), את כולם כתבתי בהודעה הראשונה
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 21:56
יש לך טעות. האופציה המדוברת נסחרה לאחרונה בנחיר הנל ב 25/8 בזמן ששער ה spy היה 642 ולא בשער הנוכחי. זה אומר עלות מינוף שלך הייתה 16 דולר למניה, כלומר המינוף עלה לך 4.9%.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 22:14
מוזר, אני רואה את זה בתור אופציה שנקנתה היום

חבל שלא מצליח להעלות תמונה

בכל אופן אני רואה פה עכשיו ASK ב334, בIBKR ככה שזה 3.3%

(אגב גם 4.9 זו אחלה ריבית)

בטווחים קרובים אני גם רואה אופציות שנקנו היום בפחות מ3%, תעשו פשוט בדיקה לבד..
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 22:27
אז בעצם האופציה נותנת את האפקט של לשלם היום חצי מהמחיר, ובעתיד את החצי השני אבל לפי המחיר של היום.

שזה אכן שקול להלוואה.

לצורך הצגת הרעיון זה לא כל כך משנה.

מי שרוצה למנף באמצעות אופציות צריך לבחון את המספרים עבור נייר ספציפי בזמן ספציפי ולקבל החלטה.

מה שכן זה מדגים את המורכבות - מי שינסה למנף באמצעות אופציות בלי תשומת לב מעמיקה יכול לפשל בגדול. עם קרן ממונפת והלוואת מארג'ין יותר פשוט להבין את הסיכונים והסיכויים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 22:33
נושא נוסף שזה מדגיש זה עניין הסחירות. לא תמיד שתרצה לממש במחיר "הוגן", בזמן משבר וכו', יהיה קונה במחיר "הוגן", גם לאופציות עם סחירות גבוהה יחסית.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 22:36
נכון. מדגיש שאתה לא באמת צריך לשלם את החצי השני, אתה יכל פשוט לבחור לקבל את הכסף שלך בתוספת הרווחים חזרה

גם במניה עצמה..
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2025 22:55
Spy סחיר בעשרות מונים משלל האופציות שלו , שבזמן משבר הקונים באופציות יכולים להיעלם (מנסיון).
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 01:07
החיסרון בלקנות עמוק בתוך הכסף זה שהפרמיה יקרה מאוד.

זה סכום שהיה אפשר להשקיע עם דחיית מס אבל במקום זה תיאלץ לשלם את המס על הרווחים שלו כל שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2025 23:21
החיים ארוכים. תחסכו ותשקיעו לאורך זמן באופן עיקבי. לדעתי מינוף זה חוסר סבלנות לא הכרחי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2025 00:34
ממש ארוכים, חבל שהתחלת לחסוך מוקדם..

כנראה שאת התשואה של ה8 שנים האחרונות בכלל תרמת לאיזה מכון מחקר או למד"א..

ולמעסיק שלך אתה כנראה מוותר על חצי מהמשכורת, כי עם קצת סבלנות תעבוד כפול שעות..

מקסום רווחים הוא לא חוסר סבלנות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2025 13:45
החיים ארוכים

זו הסיבה שריבית דריבית משמעותית כל כך לרווחים שלך לטווח הארוך

אם יש לך דרך עקבית לסחוט עוד כמה אחוזים מתיק ההשקעות שלך - זה יכול להיות הרבה כסף לטווח הארוך

ג.נ: לאחרונה בודק בסכומים נמוכים מינוף בצורה שונה משלושת השיטות שהוזכרו בשרשור, אולי אכתוב על זה כשיהיו לי מספיק נתוני מסחר שלי מהשיטה
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2025 15:28
צודק. השאלה מה סיבולת הסיכון. אם מישהו צעיר מחליט שהוא רוצה לשלש את הכסף שיש לו בהשקעות תוך שנתיים ואז הוא מפסיד 90% מהכסף שלו הוא עלול לא להמשיך להשקיע בכלל בשוק ההון עשרות שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2025 05:07
אשמח לקרוא

אמת, כוונתי הייתה בחישוב קר
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2025 14:01
זו לא בדיוק הריבית , כי אתה מפסיד את הדיבידנדים.

כמו כן, במכירה של האופציה יש לך מיסוי.

יהיה מעניין לראות השוואה ומה הכי משתלם עם המיסוי פה

מוסיף לאפשרויות מינוף גם חוזים עתידיים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 10:18
כתבתי את זה בפת"ש, לכן זו בהחלט אופצית מימון טובה יותר במקרי מינוף של חברות בלי דבידנדים, וגם בקרנות צוברות. מה גם שגם כך זה יותר זול מהריבית מארג'ין.

זו דווקא מעלה, במכירת האופציה יש לך מיסוי המקזז את הפסד הריבית, כלומר אילו היית ממנף אותו הדבר עם מארג'ין היית משלם ריבית על מכירת כל הנירות ערך בלי קיזוז של הריבית כהוצאה.

כמובן
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2025 13:07
כבר יש?
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2025 14:53
א. אני צריך איזה יום לשבת על המחשב ולבדוק את הדברים

בעיקר כי יש לי בחשבון עוד לא מעט פעולות חוץ מהאסטרטגיה הזו (הפקדות שוטפות, ניירות "ישנים" שאני לא מוכר משיקולי מס, אסטרטגיות אחרות במניות ספציפיות וכדו')

אני שוקל לעשות את זה בינואר יחד עם הניתוח בשביל הדיווח השנתי לרשויות המס

ב. אני גם קצת בהתלבטות אחרת - כי אם עוד אנשים יעשו את האסטרטגיה הזו המחיר שלה יעלה עד לעלות ריאלית...
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2025 00:04
סביר להניח אחת מהשנים, או שהיא כבר בעלות ראלית או שהיא בכלל לא,

מה שבטוח שפורום המשקיעה לא יהיה זה שיעלה את המחיר של אופציה כזו או אחרת
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2025 01:47
א. לא משתמש באופציות

מכשיר פיננסי אחר שאני לא חושב שסוג השימוש שאני עושה בו עלה בפורום או שראיתי התייחסות אליו בפורומים דומים

ב. ואני כן מאמין שרעיונות ריווחיים עלולים להפיץ את עצמם כאש בשדה קוצים, לקפוץ הפורום לפורום עד שמספיק אנשים משתמשים בהם

ג. הסיבה שאני אומר שאני רוצה לראות תוצאות של תקופה היא שאני חושד שאולי היא בעלות ריאלית ואני מפספס משהו...
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2025 22:45
איזה מהשנים? יש מסקנה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2025 18:49
א. התחלתי עם זה השנה

ב. אני חושב שאעשה את זה יחד עם הכנת המסמכים לדוח השנתי בתחילת שנת המס הקרובה
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2026 05:50
יש עדכון בשבילנו?
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2026 12:54
א. עדיין לא עשיתי את החשבון של הדוח השנתי

עד שאני אסיים את המילואים וחודש פלוס של השלמת עבודה ומנוחה אחרי לא חושב שאתפנה לזה...

ב. בסביבת ריבית נמוכה השיטה הזו הופכת להיות פחות אטרקטיבית מריבית ברוקר "רגילה", אני חושב שאנחנו לא רחוקים מהbreak even