⬅ חזרה לאינדקס

האם כדאי לי להעביר את הנכסים שלי IBKR

🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 10:52
שלום לכולם,

אני בן 21 עד מעט משתחרר מצה״ל, בגיל 18 לפני הגיוס פתחתי חשבון מסחר באקסלנס כדאי להשקיע כל חודש כמה שיכולתי בsp500 ונאסדק 100,

התיק שלי הגיע לקצת יותר מ30 אלף שח ויצא לי להתעמק יותר בכמה עמלות אני משלם וכמה זה מצטבר לי בסופו של דבר.

נדהמתי לגלות שהעמלות מטורפות יחסית לIBKR, פתחתי שם חשבון ועכשיו השאלה שלי האם שווה להעביר את כל הנכסים שלי מאקסלנס לשם?

או להמשיך להשקיע רגיל באקלנס בsp500 כל חודש ולעשות סווינגים כמו שהייתי עושה רק בIBKR?

פשוט הבנתי שלהעביר את כל הנכסים לIBKR זה חתיכת כאב ראש והמון בירוקראטיה.

תודה רבה לעונים! וסליחה עם החפירה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 11:02
אתה אמריקאי במקרה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 11:31
לדעתי ממש ממש מיותר.

על העמלות אפשר להתווכח על לרכוש ני"ע אחרים עם עמלות זולות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 12:20
סווינגים?

לא ברור אם אתה משקיע או מהמר.

לשאלתך, מיותר.

העלות להעברת הניירות תהיה גבוה מהתועלת.

הערות:

1) אפשרות למכור את הניירות, לשלם את המס ופשוט להעביר את המזומן לאינטרקטיב. כמה מס כבר תשלם? לא הרבה.

אם לא עבדת (ציינת שאתה בצבא), תוכל גם להגיש דוח מס שנתי וככל הנראה לקבל החזר מס על המס שתשלם (מציע לבדוק את "אלפי").

2) אם אתה פותח חשבון באינטרקטיב, שים לב לפתוח באינטרקטיב ולא באינטרקטיב ישראל. ציינת שסיבת ההעברה היא העמלות - העמלות באינטרקטיב ישראל ממש לא אטרקטיביות ביחס לאינטרקטיב "הרגילה" או לעומת ברוקר ישראלי כמו אקסלנס.

3) אם הניירות שאתה מחזיק ניירות ישראלים (למשל מחקה מדד של חברה ישראלית כמו מגדל, הראל וכד') - לא תוכל בכלל להעביר אותם לאינטרקטיב. אין אפשרות להחזיק ניירות ישראלים באינטרקטיב (או בברוקר זר ליתר דיוק).

4) אם תבחר להשקיע בברוקר זר, שים לב על חבות ההגשה של דוח מס שנתי (שוב, מציע לבדוק את "אלפי").

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 12:30
אם אתה עושה סווינגים על המדד - אתה יכול לעשות אותם עם ניירות ישראליים באקסלנס במחיר סביר

אם אתה עושה סווינגים על נכסים שאין להם מקבילה ישראלית - העלות של להישאר באקסלנס גבוהה
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 13:13
היי,

קודם כל תודה על התשובה.

דבר שני לא ככ הבנתי את הנקודה השנייה, הבנתי שאין הבדל עמלות בין IBKR Israel וIBKR רגיל (כפי שאני יודע יש עמלות נוספות רק על המניות מבורסת תל אביב) ואין עמלות נוספות על מניות של מבורסות בארה״ב.

אשמח שתסביר את זה בקצת יותר מדויק בגלל שפחתי חשבון בIBKR Israel מקסימום אסגור ואפתח חדש בIBKR הרגיל של ארה״ב.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 13:14
למיטב ידעתי לא
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 13:16
הבנת לא נכון ובכל מקרה אי אפשר לסחור בני"ע ישראלים בIBKR אם אתה תושב ישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2025 13:21
אוקיי, עכשיו אחרי חקר טיפה יותר עמוק אני רואה שכן יש הבדל די גדול במעלות, אדאג לסגור את המשתמש שלי בישראלי ולפתוח חדש ברגיל.

וכן אני יודע תודה רבה על התגובה!