⬅ חזרה לאינדקס

ייעוץ לימודים

🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2025 12:53
היי אני בן 25 סיימתי שנה א בהנדסת מערכות מידע האמת שנשרמתי לתואר רק בגלל ה"יוקרה" של תואר הנדסה מבלי לחשוב אם זה מעניין אותי ואני מבין שזה לא מעניין אותי ולא ארצה להיות מתכנת מושך אותי עולם היזמות וכלכלה שוק ההון נדלן וכו.. שוקל אם לעזוב וללכת ללמוד תואר בכלכלה ומנהל

מה אתם חושבים על מהלך כזה חושש שיהיה קשה למצוא עבודה במידה ולא אהיה יזם
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2025 14:19
כשכיר זה תואר די גמיש, אפשר להתפתח בו דרך תחומים של אנליטיקה, פרודקט, מכירות, וכו', זה לא מסלול מוכוון נטו תיכנות כמו מדמ"ח או הנדסת תוכנה.

כיזם זה לא ממש משנה באיזה תחום התואר שלך.

אם אתה רוצה מקצוע fallback אחר במידה ולא תתקדם ביזמות אתה יכול להחליף מסלול, אני מניח שתוכל לקבל קרדיט על חלק מהקורסים של שנה א', אבל אולי כדאי לשקול מעבר לדו-חוגי שמשלב גם כלכלה/ניהול ולהנות מכל העולמות, זה תלוי באפשרויות של המוסד האקדמי שבו אתה לומד.

כסטודנט יהיה לך קשה להמשיך עם משהו שאתה ממש לא מתחבר אליו, אז השאלה היא אם חוסר העניין שלך בתחום הוא כזה שסתם יקשה עליך, וביננו קשה לרוב הסטודנטים בכל מסלול, בכל זאת זו השקעה של כמה שנים, או שזה לא מעניין אותך ברמה שאתה מרגיש שלא תוכל להגיע לקו הסיום ואז אין ברירה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2025 15:32
תחשוב טוב, אולי מה שמושך אותך זה החלום לעשות "כסף קל ומהיר" בשיווק דיגיטלי, חנות וירטואלית ומסחר בשוק ההון, כמו שהרבה "יזמים זריזים" מבטיחים לך בפרסומות.

הצעה שלי, תתמיד בלימודים, תוארנשני תמיד אפשר לעשות בכלכלה ומנהל עסקים. יזמות, שוק ההון ונדלן תעשה בזמן הפנוי, אם תצליח, תמיד תוכל לעזוב את הלימודים ולהתמקצע בזה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2025 16:59
מה מושך אותך בעולם הזה? בנדלן נגיד, אתה נמשך להיות מנהל נכסים? או אדריכל/מהנדס בניין?

בכלכלה, אתה נמשך להיות רואה חשבון? בשוק ההון, אתה נמשך להיות עובד חסר מסחר?

תן יותר פרטים.-

איזה עבודה? כבר היום יש ביקוש גדול במלצרים. במה תרצה לעסוק שתהיה גדול?