🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2025 21:01
שלום חברים, לא יודע מי מכם זוכר אותי אבל לפני מספר שנים פתחתי נושא בעניין התלבטות האם להישאר בראיית חשבון. בסופו של דבר החלטתי להישאר ואני שמח על זה. היום אני עוזר חשב בחברה ציבורית, מרוויח יפה ביחס לניסיון ולממוצע במשק ןכהרגלי חושב קדימה. אני שוקל את צעדיי בתחום וחושב על הפסגות של המקצוע. יש לי 3 אפשרויות בגדול:
1. ניהול כספים - הדרך שבה אני נמצא (רק שאני החולייה האחרונה בשרשרת). זה להיות cfo או דירקטור פיננסי בארגון, להיות אחראי על אסטרטגיה עסקית וניהולית. היתרון במסלול הזה הוא שהוא יחסית מובנה, כדי להיות cfo צריך להיות חשב אסטרטגי ואז לעשות את הקפיצה, זה בד"כ קורה באזור גיל 40. רוב הסיכויים שאצטרך לעבור כמה חברות עד שאגיע לשם ואני בסדר עם זה.
2. להקים משרד משלי, לצבור לקוחות ואז בגיל 40 בערך ארוויח קצת יותר מcfo כנראה.
3. משהו שאני משתעשע איתו - לחזור לביג 4 ולנסות להתקדם שם. כנראה שזה לא יקרה, אבל עדיין אפשרי. יש כאלה שעושים את זה. פשוט חוזרים כמנגר ולא כסניור.
אני באמת תוהה, מההיכרות של אנשים פה עם התחום, באיזה תחום יש לי סיכוי טוב יותר להצליח ולאיזה תחום יותר ריאלי לשאוף? אני אדם עם כישורים רכים די טובים, אני אנליטי, טוב בחשבונאות ואוהב את העשייה. הכי קורץ לי זה cfo, אבל אני חושש שלא אצליח להגיע לפסגה הזו. הרבה אומרים שזו פסגה לא ריאלית לאור תחרות וכל מיני דברים, אבל יש כאלה שאומרים בדיוק ההפך..
האם ריאלי להגיע למטרה הזו, נניח בגיל 40??
כמה אני צפוי להרוויח בדרגה הזו? ובכלל בכל אחת מ"הפסגות"?
בדקתי בטבלאות שכר, אבל אני חושב שרמת האמינות שם נמוכה...
האם בתפקידים האלה אוכל להגיע לשכר של מפתח בהייטק?
אני מסכים שזה עוד הרבה זמן אבל אני אדם שאפתן שמחפש מטרה להגיע אליה.
אשמח לשמוע מה דעתכם.
1. ניהול כספים - הדרך שבה אני נמצא (רק שאני החולייה האחרונה בשרשרת). זה להיות cfo או דירקטור פיננסי בארגון, להיות אחראי על אסטרטגיה עסקית וניהולית. היתרון במסלול הזה הוא שהוא יחסית מובנה, כדי להיות cfo צריך להיות חשב אסטרטגי ואז לעשות את הקפיצה, זה בד"כ קורה באזור גיל 40. רוב הסיכויים שאצטרך לעבור כמה חברות עד שאגיע לשם ואני בסדר עם זה.
2. להקים משרד משלי, לצבור לקוחות ואז בגיל 40 בערך ארוויח קצת יותר מcfo כנראה.
3. משהו שאני משתעשע איתו - לחזור לביג 4 ולנסות להתקדם שם. כנראה שזה לא יקרה, אבל עדיין אפשרי. יש כאלה שעושים את זה. פשוט חוזרים כמנגר ולא כסניור.
אני באמת תוהה, מההיכרות של אנשים פה עם התחום, באיזה תחום יש לי סיכוי טוב יותר להצליח ולאיזה תחום יותר ריאלי לשאוף? אני אדם עם כישורים רכים די טובים, אני אנליטי, טוב בחשבונאות ואוהב את העשייה. הכי קורץ לי זה cfo, אבל אני חושש שלא אצליח להגיע לפסגה הזו. הרבה אומרים שזו פסגה לא ריאלית לאור תחרות וכל מיני דברים, אבל יש כאלה שאומרים בדיוק ההפך..
האם ריאלי להגיע למטרה הזו, נניח בגיל 40??
כמה אני צפוי להרוויח בדרגה הזו? ובכלל בכל אחת מ"הפסגות"?
בדקתי בטבלאות שכר, אבל אני חושב שרמת האמינות שם נמוכה...
האם בתפקידים האלה אוכל להגיע לשכר של מפתח בהייטק?
אני מסכים שזה עוד הרבה זמן אבל אני אדם שאפתן שמחפש מטרה להגיע אליה.
אשמח לשמוע מה דעתכם.