⬅ חזרה לאינדקס

הגעה לשכר גבוה כרואה חשבון

🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2025 21:01
שלום חברים, לא יודע מי מכם זוכר אותי אבל לפני מספר שנים פתחתי נושא בעניין התלבטות האם להישאר בראיית חשבון. בסופו של דבר החלטתי להישאר ואני שמח על זה. היום אני עוזר חשב בחברה ציבורית, מרוויח יפה ביחס לניסיון ולממוצע במשק ןכהרגלי חושב קדימה. אני שוקל את צעדיי בתחום וחושב על הפסגות של המקצוע. יש לי 3 אפשרויות בגדול:

1. ניהול כספים - הדרך שבה אני נמצא (רק שאני החולייה האחרונה בשרשרת). זה להיות cfo או דירקטור פיננסי בארגון, להיות אחראי על אסטרטגיה עסקית וניהולית. היתרון במסלול הזה הוא שהוא יחסית מובנה, כדי להיות cfo צריך להיות חשב אסטרטגי ואז לעשות את הקפיצה, זה בד"כ קורה באזור גיל 40. רוב הסיכויים שאצטרך לעבור כמה חברות עד שאגיע לשם ואני בסדר עם זה.

2. להקים משרד משלי, לצבור לקוחות ואז בגיל 40 בערך ארוויח קצת יותר מcfo כנראה.

3. משהו שאני משתעשע איתו - לחזור לביג 4 ולנסות להתקדם שם. כנראה שזה לא יקרה, אבל עדיין אפשרי. יש כאלה שעושים את זה. פשוט חוזרים כמנגר ולא כסניור.

אני באמת תוהה, מההיכרות של אנשים פה עם התחום, באיזה תחום יש לי סיכוי טוב יותר להצליח ולאיזה תחום יותר ריאלי לשאוף? אני אדם עם כישורים רכים די טובים, אני אנליטי, טוב בחשבונאות ואוהב את העשייה. הכי קורץ לי זה cfo, אבל אני חושש שלא אצליח להגיע לפסגה הזו. הרבה אומרים שזו פסגה לא ריאלית לאור תחרות וכל מיני דברים, אבל יש כאלה שאומרים בדיוק ההפך..

האם ריאלי להגיע למטרה הזו, נניח בגיל 40??

כמה אני צפוי להרוויח בדרגה הזו? ובכלל בכל אחת מ"הפסגות"?

בדקתי בטבלאות שכר, אבל אני חושב שרמת האמינות שם נמוכה...

האם בתפקידים האלה אוכל להגיע לשכר של מפתח בהייטק?

אני מסכים שזה עוד הרבה זמן אבל אני אדם שאפתן שמחפש מטרה להגיע אליה.

אשמח לשמוע מה דעתכם.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2025 22:05
תודה על העדכון, משמח לשמוע!

יעזור אם תפרט מה הרצונות והשאיפות שלך.

לעבוד x שעות בשבוע בגיל y

לפרוש בגיל x
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2025 22:25
אני כרגע מכוון לcfo, אבל משם גם החרדה.. אני חושש מהמטרה ולכן רוצה את הדעות שאל אנשים מהתחום, האם זו מטרה ריאלית? ואם לא, מה עדיף לעשות?

אני לא רוצה לפרוש צעיר, רוצה לעבוד עד הסוף או הכי קרוב לשם. לא מאמין בפרישה.

מוכן לעבוד כמה שצריך. עבודה נותנת לי כוח.

להפך, המחשבות על פרישה מןקדמת מלחיצות אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2025 15:29
שמחים על העדכון! יש לך נקודת פתיחה טובה - ביג 4 וכבר הצלחת לצאת למשרה בחברה ציבורית, אם כי עוזר חשב זאת נקודת ההתחלה ... יש עוד חשב ובדר״כ בחברות רציניות VP Finance לפני CFO.

אין לך מה לחזור לדעתי לביג 4, לא מבחינת השעות ולא מבחינת התגמול, מה גם שזה צעד יחסית נדיר. החריג היחיד זה אם אתה חוזר כמנג׳ר עם הבטחה לקידום לסניור מנג׳ר תוך שנה / סיוע במציאת משרה כחשב - או בחברה ציבורית או בחברה שהיא בדרך לציבורית.

אם כיום אתה בחברה טכנולוגית, יופי - אם לא, אז הצעד הבא הוא לעבור לחברה טכנולוגית / לחזור לביג 4 לאשכול חברות היי-טק כי בסוף שם יש לך יותר סיכוי לקבל תגמול הוני שיקפיץ אותך קדימה מבחינת שווי.

במקביל להיותך חשב ממליץ בחום ללמוד עצמאית לבחינות של הסמכת ה-CFA (יש 3 רמות ולומדים לבד), שמאותות לכולם שאתה ״שוחה״ בחומר הפיננסי גם באנגלית. אם תתחיל גם תתחבר לעמותה של החברה האלו בארץ כי רבים שם מקושרים / שומעים ומפרסמים הזדמנויות - הם עושים כל הזמן מפגשים וכו׳ ובסוף הקשרים שלך >>> ידע שלך ברמות היותר גבוהות.

כשתגיע להיות VP Finance בחברה ציבורית, או שתבחר מקום שה-CFO לקראת פרישה / מוכן לחנוך אותך או שהצעד הבא הוא להיות באותו תפקיד בחברה פרטית ששנתיים לפני הנפקה וללוות אותה עם CFO שכבר עשה את זה (ולכן הביאו אותו) וללמוד מקרוב איך זה עובד. סביר להניח שתוכל גם לקבל קצת אופציות ואם מזל אחרי ההנפקה כבר תהיה במקום אחר פיננסית.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2025 16:07
נכון, זו אופציה לא נפוצה אבל עדיין קיימת.

אני לא בהייטק, אלא בחברה תעשייתית גלובלית. מבחינת תגמול, זה לאו דווקא נכון בחברות הייטק רואי חשבון מרוויחים +- כמו בחברות ציבוריות או גדולות מסקטורים שונים (נדל"ן, תעשייה וכו'). בחברות תעשיה לדוגמה שכר של cfo יכול לעבור מיליון שקל בשנה.

אני לא בונה על הנפקות, אלא יותר על חברות מבוססות וקיימות.

אני יותר בונה על תחומים אחרים מהייטק, כמו להמשיך בתעשייה, נדל"ן, פיננסים, קמעונאות וכל מיני תחומים כאלה. פחות מתחבר להייטק, למרות שהתגמול לאנשי כספים שם קצת יותר גבוה.

תודה על התגובה!!
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2025 11:45
בשמחה! אין שום דבר רע בתעשייה מסורתית. היתרון של להיות בהייטק לא קשור בהכרח לתגמול כמו להסתברות שתצליח להתקדם כי יש יותר חברות הייטק שהיום אין להם פונקציית כספים ובעוד עשור תהיינה ציבוריות, אז יש לך הרבה הזדמנויות ״לעלות על הרכבת״ ולהתקדם. בתעשייה המסורתית אנשים יותר נוטים להישאר בתפקידים שלהם לאורך זמן והרבה פעמים הדרך היחידה שלך להתקדם היא למצוא מקום שמראש ״מכין אותך״ לתפקיד הבא - בין בסיכום גלוי ובין בהסכמה שבשתיקה.

היתרון היחסי בתעשיה המסורתית היא שיש לא מעט עסקים בגדול משמעותי שעדיין פרטיים ושם, מעבר לזה שאין את הלחץ של דוחות כל רבעון אתה יכול להשתכר מצוין אם הבעלים רוצים אותך, ותמיד יש את האפשרות לעשות MBO כאשר הבעלים מזדקניםודור ההמשך לא מעוניין בעסק ...
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2025 13:29
תודה על התגובה!!

דווקא אני רואה את סיכוי ההתקדמות בהייטק כיותר קטן כי אמנם יש יותר חברות, אבל יש הרבה הרבה יותר תחרות כי זו המחלקה הכי גדולה בביג 4 כמעט בכל משרד. בנוסף רוב חברות ההייטק הן קטנות ופרטיות אז כנראה שגם השכר של cfo שם לא יהיה גבוה יותר מחשב של חברה ציבורית..

בכל אופן, נראה שדי ריאלי לכוון למטרה של cfo לפי דבריך וזה מה שהיה חשוב לי להבין. תודה רבה!!