⬅ חזרה לאינדקס

הלוואה לצורך רכישת רכב

🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2025 09:39
שלום,

אני עומד בפני רכישת רכב סביב ה- 150 אש״ח, ומעוניין לקחת הלוואה למימון.

זו הפעם הראשונה שאקח הלוואה מהסוג הזה (ההלוואה היחידה שלקחתי היא משכנתא, וזו חיה אחרת).

1. מתלבט אם לקחת ל-3, 4 או 5 שנים.

2. ואם לקחת הלוואת בלון או רגילה.

אמשח לדעת ממי שכבר היה שם- איזו הלוואה לקחתם? על איזה סכום? למה?

תודה מראש,

יובל
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2025 10:20
קודם כל זה תלוי מה הריבית.

לדבר על הלוואה בלי לציין את הריבית זה כמו להתייעץ לגבי חופשה בחו"ל בלי להגיד איפה.

דבר שני, האם יש לך יכולת לקנות את הרכב ללא מימון?
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2025 10:25
לגמרי צודק.

היות וזו לא הלוואה משמעותית, אבל לא ענקית (משהו כמו 70 אש״ח), אני מניח שהריבית היא יחסית מוצר מדף עם הבדלים קטנים.

כך או כל אעשה שופינג כמובן.

יש לי יכולת לקנות ללא מימון אבל זה יחנוק אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2025 13:18
תקופת הליסינג של הרכב חברה שלי עמדה לפוג וחשבתי לקנות רכב, לקחתי הלוואה לשנתיים על בסיס קרן ההשתלמות של 100000 שקלים לפני כשנה בריבית של פריים מינוס 0.5.

השיקול שלי היה בין לקחת הלוואה או למכור ניירות ערך מתיק ההשקעות, העדפתי הלוואה כיוון שכל ניירות הערך שלי הם בתשואה חיובית גבוהה והמס שהייתי משלם עולה על הריבית של ההלוואה.

לאחר שלקחתי את ההלוואה האריכו לי את תקופת הליסינג ועם הכסף קניתי מדד עולמי, בינתיים נראה לי שאני ברווח מהמהלך הלא מתוכנן. יש לי אפשרות להחזיר את ההלוואה אבל אני מעדיף להישאר ממונף על המדד העולמי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2025 16:43
זאת הלוואה לצורך מוצר צריכה, לא לנכס, מקווה שאתה זוכר את זה.

מה כל-כך חשוב ברכב של 150K שאי אפשר לקנות בלי הלוואה בסכום שלא יחנוק אותך? או להמשיך לחסוך עד שיתאפשר לך?

אפילו לא מעלה על דעתי להציע לקנות רכב של 50K ומטה (מה שאנחנו עושים כבר 40 שנה), רק מוזר לי שבפורום המשקיעה זה נשמע טבעי לקחת הלוואה סתם כך.

מחוץ לפורום זה הכי נורמלי לקחת הלוואה גם לחופשה בחו"ל וגם לפרוס לתשלומים כל קניה שבועית בסופר :>
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2025 17:14
אם זאת התשובה, אז התשובה שלי לשאלה המקורית שלך היא שאתה צריך לקנות את האוטו ללא מימון, או לשקול אלטרנטיבה אחרת כמו לקנות אוטו יותר זול.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 10:31
א. אני לא לגמרי מסכים איתך שרכב זה מוצר צריכה, ולא ראוי להשוות קניית רכב (שקשורה בכל מובן הגיוני לתכנון משפחה ויום-יום) לחופשה או קניות בסופר. אני רוצה רכב 7 מושבים וזה מייקר. אגב, זו תהיה ההלוואה הראשונה שאקח בחיים, זולת המשכנתא.

ב. עם כל הכבוד העצום שיש לי לחיסכון טווח ארוך, ואגלה לך שאני די פנאט לנושא, בין החיסכון למוות יש גם את החיים, ואני מאמין שצריך להינות מהדרך. אני לא רוצה סייבר טראק, אני רוצה אאוטלנדר. נראה לי מקום טוב באמצע.

ג. את בצדק לא מעלה על דעתך להציע לי לקנות רכב של 50 אלף ומטה (שאתם קונים כבר 40 שנה...) כי זה לא מקומך ואנחנו זה לא אתם. פחות מעריך את הטון המתנשא\מחנך שלקחת שם.

אני יודע שאת משתמשת ותיקה מאוד כאן. אבל תשובות שלא נותנות שום ערך לשואל הן כמו השקעה לא מניבה של השואל.

בקשה תמנעי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 10:32
תוכל לנמק?
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 11:04
כהנחת עבודה כללית, הלוואות הן דבר שצריך להימנע ממנו למעט בכמה מקרים ספציפיים:

1. משכנתא.

2. כאשר יש תיק השקעות, לקיחת הלוואה במקום להשתמש בכסף של תיק ההשקעות היא למעשה מינוף של תיק ההשקעות, ועשויה להיות כדאית.

המקרה שלך הוא לא 1 ובגלל שענית שקנית הרכב ללא מימון תחנוק אותך, אז נשמע שזה גם לא 2.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 11:33
הבנתי.

לגמרי מסכים. וכמו שאמרתי אני טרם לקחתי הלוואות בחיי חוץ מהמשכנתא.

רכב הוא מקרה אסטרטגי (לדעתי האישית) כי הוא קשור לתכנון משפחה והתנהלות יומיומית.

היות ויש לי יכולת להחזיר את ההלוואה (טפו טפו שיימשך, וככל הנראה גם אקח אותה כנגד הקן השתלמות עם תנאים יחסית טובים) אני לא מסתכל על ההלוואה בצורה שונה מאשר על רהיטים שקניתי בתשלומים ושילמתי במשך שנה וחצי. ההבדל הוא רק הריבית, והיא נסבלת.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 11:52
בדיוק.

אנשים שהמבט שלהם על העולם הוא דרך החור שבגרוש עלולים להפסיד הרבה חוויות, נוחות, רמת חיים נאותה..., וללכת לעולמם כשחיו חיים סגפניים ומותירים מליונים בתיק השקעות מניב.

נכון, גם רכב ב40 אלף שקלים יקח אותך ממקום למקום, אבל רכב עם מצלמות 360, חיישני קרבה, תא מטען גדול, מערכת ניווט, שמירה על הנתיב, בקרת שיוט מתקדמת... יהפוך נסיעות ארוכות לחוויה נוחה ובטיחותית הרבה יותר.

אתה יכול לחסוך, להתנהל בתחבורה ציבורית/רכב לא מתאים/חוסר נוחות במשך 3 שנים, ואז תוכל לקנות את הרכב ללא הלוואה, או לחילופין, תוכל לקחת הלוואה, לקנות את הרכב עכשיו ולשלם כמה אלפי שקלים יותר תמורת 3 שנים של נוחות וסיפוק. אני הייתי בוחר בהלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 12:07
תלוי מה המטרה שלך.

אם זה לשלם כמה שפחות ריבית אז לא בלון ותקופה כמה שיותר קצרה, אם לשלם כמה שפחות כל חודש אז בדיוק הפוך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 15:30
לדעתי מוצר שמחירו הולך ונשחק עם השנים (ותיפקודו גם, עד סופו) לא יכול להיחשב אחרת. יש לך הגדרה אחרת למוצר צריכה?

גם אני, פשוט ההנאות שלי לא קשורות במחירים שחונקים אותי.

הצעתי שתבחר היום רכב במחיר שלא חונק אותך או שתמשיך לחסוך ותקנה את הרכב הזה מאוחר יותר.

לדעתי אלו הצעות רבות ערך :)

מצטערת שאתה לא חושב ככה :(
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 18:21
אתה טוען שמי שקנה רכב חדש לפני 5 שנים, הכניס את עצמו לסכנת חיים ונסיעות מלאות בייסורים?

רכב שהיה טוב לפני 5 שנים, אם טופל כיאות, יהיה סבבה גם היום. את כסף שייחסך, אפשר לנצל לחוויות הרבה יותר שוות מנסיעות בכבישי הארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 19:07
כתבתי בעברית. אין צורך לתרגם מחדש לעברית.

אמרתי "יהפוך נסיעות ארוכות לחוויה נוחה ובטיחותית הרבה יותר." ואני עומד מאחורי דברי, מערכות לגילוי אנשים חוצים, מערכות בלימה אוטומטית, שמירה על הנתיב, התראת רכב חולף...

הטענה שלי בכלל נגעה לאנשים שחוסכים כל החיים רק לשם החיסכון ומוותרים על הנאות החיים, במיוחד כשאתה נמצא בצומת החלטה של רכישת רכב משפחתי חדש כי הקודם כבר לא מתאים לצרכיך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2025 21:33
והטענה שלי היא שיש הנאות חיים הרבה יותר טובות מרכב חדש בכבישי ישראל, בפרט למי שבקושי יכול להרשות לעצמו אחד.

אף אחד לא טען שצריך לחסוך לשם החיסכון.