⬅ חזרה לאינדקס

קצבאות ילדים => השקעה לעתיד?

🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2015 01:51
גילוי נאות - אין לי (כרגע) ילדים.

תהיתי האם מישהו יכול לשפוך קצת אור על נושא קצבאות הילדים ככסף להשקעה בעתיד הילדים. מדובר למיטב זכרוני במעט מאד כסף כל חודש, עם זאת - הוא אינו נכנס דרך השכר, ונכון להיום, טרם בחירות 2015, ניתן למשך מספר שנים.

היות וזהו לא סכום משמעותי להשקעה בתיק הדורש אפילו איזון, והיות ומדובר בכסף שאני מגדיר מראש ככסף ש"אין בו צורך מיידי וניתן לשכוח ממנו לעשרים שנה...", מה הדרכים הטובות ביותר (לדעתכם, ללא ייעוץ כמובן) להשקעה שלו עבור העולל\ים שבגינם הוא ניתן?

קחו בחשבון כי יש מספיק כסף למשפחה להתנהל ללא כסף זה, וכנראה מדובר על תקופה של לכל הפחות 12 שנים שבו לא יהיה צורך בכסף.

רעיונות? כיוונים? המלצות?
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2015 17:19
היום קצבת ילדים היא 140 ש"ח לילד מתחת לגיל 18 ואני מקווה שהסכום לא יעלה אחרי הבחירות כשינסו לשחד את ש"ס.

אין קשר בין הסכום הזה לבין הסכום שתרצה לחסוך עבור הילד אא"כ זה איזה קטע סמלי בשבילך.

לא מצאתי דרך פשוטה לעשות הפרדה ברורה בתוך התיק לחיסכון של הילד (אולי אקסל מפורט) וגם לא בא לי לפתוח 2 חשבונות ולשלם פעמיים דמי ניהול תיק אז לא שמרתי משהו מיוחד עם השם של התינוק שלי אלא רק תיק רגיל.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2015 17:43
משלים עד 1K לילד (יש לי שניים) וקונה בהוראת קבע קרן מחקה מנייתית. התיק נפרד כי אני לא משלם דמי ניהול.

במקרה ושלא יכלותי להשלים אז הייתי קונה בקצבת ילדים כל חודש קרן נאמנות מנייתית עם היסטוריה סבירה ודמי ניהול נמוכים.

אגב - כמעט כל הצקים שקיבלנו כמתנות לילדים הושקעו בתיק של הילדים.

הבהרה: אין לראות בזה שום סוג של ייעוץ
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2015 18:13
אני לא עושה הפרדה עבור חיסכון לילדים.

כל הכסף של המשפחה מנוהל בצורה אחת.

אין לי דרך לדעת מראש כמה הם יהיו צריכים \ כמה אני ארצה לתת בעוד 20 שנה אז למה לקבוע את זה מעכשיו.

הגישה הזאת כנראה לא מתאימה לכל משפחה אבל במקרה שלנו מטרת תיק ההשקעות דיי דומה למטרת חיסכון לילדים - השקעה עם אופק של ~20 שנה עם הפקדות שוטפות וללא משיכות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2015 19:23
רק שלא יהיו ציפיות גדולה מידי - הפקדה חודשית של 140 ש"ח במשך 18 שנה, עם הנחת תשואה של 4% (נטו ריאלית) מביא אותך בסוף ל44 אש"ח.

(אני מניח שההפקדות צמודות למדד והקרן בסוף בסך 44 אש"ח הינה בערך ריאלי)

האם נחמד לקבל מתנה כזאת ליום הולדת 18? כן, בטח.

האם זה הסכום שאיתו אני רוצה לעזור לילדי להתחיל את החיים? - לא.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2015 23:16
שקלים הם תחליפיים, לא צריך להיות שום קשר בין השאלה מה מקור הכסף לבין השאלה מה השימוש שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2015 00:11
הכסף הזה מתוייג אצלי כ"הכנסה משונות" כמו גם מכירה של שולחן ביד-2. למעט כך כמו שOren אמר אין הבדל בין שקל לשקל.

משקיעים את כל מה שחוסכים וזהו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2015 13:57
ככלל הייתי משקיעה 100% מהכסף עבור הילדים במניות בגלל טווח ההשקעה הארוך ואפשרות המיצוע לאורך זמן.

אישית אין לי הפרדה ברורה בתיק אבל הקצאת הנכסים שלי באופן כללי נוטה לכיוון ה"אוהב סיכון", היינו מנייתית בשיעורים גבוהים יחסית.

לגבי אותם 140 שקלים בחודש - המשמעות של הפרדתם נגזרת מסך החסכון החודשי שלך - למשל: אם אתה חוסך 500 - אז 140 זה כמעט שליש ואולי יש מקום להפריד, אם אתה חוסך 5000 זה כבר בערך 3% מסך החסכון החודשי ולא הייתי יורדת עד לרזולוציות כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2015 14:00
אגב, היות והשאלה שלך היתה כללית ולא אישית, רק אוסיף שאם אתה שואל לא עבור עצמך אלא עבור משפחה של פעמונים - ממש לא הייתי נותנת להם עצה של 100% מנייתי (להם או לאף אחד) כי ביום שהוברסה תתרסק ב-50% אתה וגם הם לא יודעים איך יגיבו, אם הם לא רוצים מיוזמתם להשקיע בשוק ההון, כולל הבנת הסיכונים באופן עצמאי - בשום פנים לא הייתי ממליצה להם על כך.

מקווה שעזרתי :-)
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2015 09:40
לדעתי (מה שאני יעשה כשהיו לי ילדים) -

לא להפריד חשבונות ולא לחסוך לילדים.

פשוט להחליט שעל כול ילד אני ואשתי צריכים עוד 250,000 בשביל לפרוש.

נניח שהיה מספיק לנו 4 מיליון כולל קרן חרום וכולל הכול (סתם זרקתי מספר) , אז עם עוד 3 ילדים זה עוד 750,000 שקל.

מה ייתן לי לחסוך מעכשיו? אם אני מגיע למצב שעד גיל 67 עבדתי ולא הגעתי לסכום הזה, אז מה לעשות, הילדים יקבלו פחות, ואם אני אוהב את העבודה שלי או יחליט שהתמורה הכספית חטובת הילדים שלי מצדיקה את המשך עבודתי אז אני ישאר בה.

בכול המקרים אני לא רואה סיבה להפריד.

האם יש חורים בתפיסה שלי? תאירו את עיני
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2015 11:01
פעם, לפני הרבה, הרבה שנים אבא שלי פתח לי חשבון חיסכון ב 'דן חסכן'.

קיבלתי קופסת פח שאליה שילשלתי גרושים, אבא היה מוסיף פעם בשבוע לירה ישראלית אחת.

כול חודש רוקנו את הקופסה בבנק, הכניסו את פנקס החיסכון לאיזו מכונה שהדפיסה עוד שורה...

אז, כשהכסף היה יקר והריבית הייתה בין 7-9% צמח לי חשבון חיסכון משמעותי.

לא היו אז עמלות שורה, לא בטיח ולא זבבירים.

בנוסף, כול פעם שהגעתי לעוד 10 לירות קיבלתי מתנה מהבנק, ועדיין יש לי שני אלבומי בולים עם הלוגו של בנק הפועלים :)

טוב, היו זמנים והם לא יחזרו לעולם.

אבל, היום עם כול העמלות השונות והמשונות איני רואה סיבה לפתוח חשבון פיקדון או השקעות בנפרד לילדים כי העמלות הנוספות יאכלו כול חלקה טובה.

אל תזלזלו בעמלות המצטברות, אחרי 18 שנים זה ימבה של כסף.

מה שכן, זה דורש התעסקות מינימלית של מעקב אחר הכספים (קרן ותשואות).

הציעו כאן בשרשורים קודמים טבלאות אקסל או תוכנות אחרות לניהול כספים וניתן לשלב בתוכן גם את החלק של הצאצאים...
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2015 18:38
קרן יקירתי, מי שמגיע לליווי בפעמונים, ממש לא מתעסק ב-140 ש"ח בקרן מנייתית... עייני ערך השרשור של c881 עם מיקי....
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2015 11:34
@amidar לא מדויק... נכון שלא מגיעים מהמקום הזה, אבל בהחלט יכולים לשאול כחלק מתכנית ההבראה וראיה קדימה איפה כדאי לחסוך לילדים בעתיד...

(גילוי נאות - אני ראש צוות בפעמונים; גילוי נאות נוסף - נפל לי האסימון שאנחנו מכירים מההשתלמות על הורות וכסף של פעמונים :-) )
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2015 11:51
אני אומר לכם...

הפעמונים האלה, בכל חור... (-;

בכל מקרה, כן יש משפחות שאתה מגיע אליהם וחוסכות את החלק של הילדים (ולא משנה באיזו קופה או קרן),

בזמן שחשבון הבנק במינוס.

נ.ב.

נראה לי בהשתלמות הבאה, אני בא עם מדבקה c881.

שנכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2015 12:40
@c881 בשמחה!
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2015 17:07
מה זה פעמונים?
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2015 17:16
תגגל בגוגל...

או שתחפש כאן בפורום את כול הפוסטים שמכילים את הטקסט ׳פעמונים׳
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2015 21:06
@Benjy פעמונים זו עמותה שנותנת ייעוץ כלכלי למשפחות (בחינם).

ואם כבר שאלת אז אנצל את הבמה הזו מעט - עמותת פעמונים גדלה בקצב מסחרר בשנים האחרונות. מספר הפניות מצד משפחות הולך וגדל. העמותה פועלת בכל הארץ, אולם לאורכה ולרוחבה של הפריפריה פשוט אין מספיק מתנדבים. מי שרוצה להרגיש שליחות אמיתית בעשייה למען הזולת - שישקול בחיוב הגשת מועמדות :-) כדי להתקבל להתנדבות צריך לעבור סינון ראשוני של קורות החיים, ראיון אישי וקורס סופר מעניין ברוח סולידית למדי :-) לא נדרש רקע פיננסי קודם, רק לדעת לנהל משק בית, להסתדר באופן סביר עם מספרים והכי חשוב להיות אדם שמסוגל להיות אמפתי, להכיל ולתמוך במשפחה שבדרך כלל מגיעה ברגע של משבר. אחוזי ההצלחה של משפחות ביציאה מהמצב המשברי בו הגיעו גבוהים. לעמותה ניסיון של שנים, התהליך מאוד מובנה ואלפי משפחות באמת שינו את דרכן ויצאו לדרך חדשה (מדברת גם מניסיון אישי לגבי משפחות שאני ליוויתי וראיתי את השינוי המדהים שהתהליך יוצר). במהלך הליווי המשפחות לומדות להפסיק "לזרום" ולהתחיל לקבל החלטות מושכלות בנוגע לכסף, צריכה, חובות, חסכון. אני תמיד אומרת שעיקר השינוי הוא תודעתי ואני בטוחה שבין קוראי המשקיעה הנלהבים ימצאו כמה שיכולים להתאים מאוד לאירגון. ובכל מקרה - בהצלחה לכולנו בהפצת המשנה המשקיעה (או שעלי לומר - הפצת ההיגיון הבריא) בחדווה אמיתית :-)