⬅ חזרה לאינדקס

משיכה מוקדמת מקרן פנסיה של מעסיק נוכחי

🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2025 02:33
אני יודע שיש קנס של 35% או מס שולי על משיכה מוקדמת מקרן פנסיה.

בכל זאת, נניח שמסיבה כלשהי אני רוצה למשוך כסף מקרן פנסיה בזמן שאני עדיין עובד. למיטב הבנתי אין אפשרות למשוך כסף מקרן פנסיה פעילה (שמופקד אליה סכום מהמשכורת כל חודש), ולכן יש לי כמה תהיות:

1. אם אני פותח קרן פנסיה חדשה ומורה למעסיק להפקיד כספים לשם במקום לזו הישנה, האם אז אני יכול למשוך כסף מהקרן הישנה?

2. אם אני עובר למקום עבודה חדש, ושם אני פותח קרן פנסיה חדשה, האם אני יכול לאחר תחילת העבודה במקום החדש למשוך כסף מהקרן הישנה?

3. אם אני עובר למקום עבודה חדש, ושם אני פותח קרן פנסיה חדשה ומעביר לשם את כל מה שנצבר בקרן הישנה וסוגר את הישנה (כך שמאותו רגע ואילך יש לי רק קרן פנסיה אחת, שגם מכילה כספים מהמעסיק הקודם וגם מקבלת הפקדות מהמעסיק הנוכחי), האם אני יכול למשוך את הסכום שנצבר שם מהמעסיק הקודם (כולל רווחים וכו)?
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2025 17:27
לא. תצטרך לספק לקרן מכתב שחרור כספים מהמעסיק או אסמכתא מביטוח לאומי שכבר אינך מועסק שם.

כן. אמנם הכסף מנוהל בקרן אחת, אבל הקרן מנהלת הפרדה של הכספים לפי מעסיקים. ברגע שתסיים העסקה אצל המעסיק הקודם, תוכל למשוך את כספי הפנסיה שהוא הפריש.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2025 21:22
לא הבנתי איך התשובה ל-2 היא לא והתשובה ל-3 היא כן.

אם קרן אחת מבצעת הפרדה לפי מעסיקים ומאפשרת משיכה של כספים ממעסיק קודם, נשמע לי הגיוני שיהיה אפשר למשוך גם מקרן ישנה שרק המעסיק הקודם הפקיד לה. לא?
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2025 22:18
טעות שלי במיקום התשובה הקודמת.

התשובה ל 1 היא לא, התשובה ל2 ול3 היא כן.

במילים אחרות, כספים של מעסיק נוכחי לא ניתן למשוך. כספים של מעסיק קודם ניתן למשוך, בלי קשר לאיזה קופה מחזיקה אותם.