⬅ חזרה לאינדקס

מישהו חווה אישית סדנת העצמה אישית?

🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2017 22:50
בלי לפרט סדנה או גוף ספציפי, האם מישהו כאן עבר סדנת מודעות/ העצמה עצמית.

מדוע אני שואל?

אני טיפוס די ציני ומאוד סקפטי. מעניין אותי לדעת האם החשדנות שלי לעניין מוצדקת או לא.

לאחרונה שתי נשים שעובדות איתי עברו את הסדנה. טענו שבאו מראש סקפטיות אבל הסדנה הצליחה לשנות את דפוסי החשיבה שלהן והן עשו שינויים חיוביים בחייהן. הכרתי פעם בחור שעשה סדנה דומה לפני מספר שנים גם הוא סיפר שנכנס סקפטי ויצא משופר - אפילו תיאר תחושת היי למשך כמה שבועות לאחר הסדנה. 3 האנשים שציינתי השתתפו או מתכונים להשתתף בסדנאות המשך.

אגב, הסדנאות לא זולות ויש לי תחושה שמי שעובר אותן הופך להיות סוג של מסיונר. בעבר הוזמנתי לחוג בית וניסו לשכנע אותי להצטרף לסדנה כזו , דחתה אותי העובדה שהמגייסים (בוגרי סדנא בעצמם) השתמשו בשיטות שיווק אגרסיביות לטעמי וזרקו סיסמאות, שלי אישית נשמעו חסרות תוכן.

האם מישהו השתתף בסדנא כזו? האם תרמה לו בטווח הארוך?

מהם התכנים המועברים בסדנה כזו?
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2017 04:43
אני חושב שכן כדאי לפרט איזה סדנאות בדיוק, כי זה יכול להיות תכנים שונים וזה כמובן תלוי בכישורים של מי שמעביר אותם.

אישית לא הייתי אך הכרתי שניים שהיו, ואלו היו תכנים מעולם הקואצ'ינג, שגם דומים לתכנים של טיפול פסיכולוגי התנהגותי.

הרעיון של שינוי דפוסי מחשבה זה שלכולנו יש טעויות לא מציאותיות בחשיבה לגבי עצמנו - לדוגמא מישהי לא רצתה לצאת איתי מכאן הסקתי שזה אומר שאני אפס ושאף אחת לעולם לא תרצה - זאת חשיבה שלילית לא מציאותית. ושאפשר תוך כדי הרגל גם בהתנהגות וגם בראייה אחרת של מה שקרה לשנות את זה.

לא יודע אם אלו התכנים בסדנאות שאתה מתכוון אליהם בכל מקרה נראה לי שיותר עוזר טיפול של פעם בשבוע שיותר מסדנא, כי זה משהו מתמשך שצריך לעבוד עליו ובסדנא יהיה היי גדול באותו רגע אבל זה יידעך, ויהיה קשה להמשיך עם השינוי.

אבל גם לסוג של שינוי בבום יש איזשהו ערך כשתקועים, זה תלוי מה כל אחד שואף להשיג ואיזה בעיות שהוא רוצה לפתור יש לו.

לגבי הכסף זה סוביקטיבי עד כמה זה שווה, ולגבי שיווק אז יש מיליון טיפולים שונים וכולם צריכים להחזיק את עצמם בחיים על ידי שיווק מאסיבי שלפעמים לא אמין, ויש כאלו שגם עושים שימוש באנשים שעברו את הסדנא בצורה לא הכי אתית בעיני.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2017 08:43
OK, במקרים שתיארתי מדובר בסדנת "מהות"
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2017 09:20
אני מכירה כמה אנשים שעברו סדנאות מהסוג הזה (לא "מהות"), אכן מי שנכנס לזה היה בהיי אחר כך, חלקם הפכו למגייסים (לזמן קצר). ממה שראיתי, זה יכול לעזור לחלק מהאנשים לעשות שינוי, אבל דוקא אנשים שקלים לשכנוע אולי צריכים להזהר מזה יותר, יש אנשים שעשו צעדים דרסטיים בזמן ה"היי" כמו להתגרש או להתפטר מהעבודה ואחר כך התחרטו. מי שרק, נניח, שיפר את הקשר עם ההורים או הלך להתנצל בפני חבר ילדות על משהו שקרה פעם, כנראה הרוויח יותר מאשר הפסיד. בכל מקרה לדעתי הסדנאות האלה יכולות להועיל בעיקר למי שהמודעות העצמית שלו מאד נמוכה. מי שכבר היה בטיפולים פסיכולוגיים או אחרים, זה כנראה יחדש לו פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2017 09:57
מזכיר את החבר שתמיד מתחיל עם מישהי וברגע שאמרה שלא מעוניינת - עזוב, היא לסבית.

רק שהוא משליך את האשמה על הצד השני ותמיד מרגיש טוב עם עצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2017 22:52
הייתה לי הרגשה שזו מהות.

כל החברים הקרובים שלי עשו את הסדנא הזו, אני היחידה שלא. זה התחיל בחבר אחד שלאט לאט שכנע את כולם ללכת (הוא תמיד טען שאני לא ממש צריכה את זה). ובאיזשהו שלב זה הפך למתנת יום הולדת שאנחנו עוזרים למממן את הסדנא עד שכולם עשו. רובם יצאו ככה בהיי מהסדנא הזו ושינו דברים, מצאו זוגיות או החליפו קריירה ובגדול די מרוצים שעשו זאת בדיעבד.

לא ממזמן שכנעתי חברה טובה שלי שעברה כמה שינויים בחיים והייתה צריכה דחוף זריקה של מודעות עצמי לעשות את הסדנא ואני כל כך מאושרת לראות איזה טוב זה עשה לה. היא התחילה לפתח הרבה יותר ביטחון עצמי ולמדה לעמוד על שלה ואני פשוט נהנית לראות את זה.

אמנם לא עשיתי אז קשה לי באמת לדעת אבל אני יכולה להגיד בוודאות שהם לא מקבלים דבר על כך שהם משכנעים אנשים ללכת לסדנא. הם פשוט עברו תהליך שהיה משמעותי עבורם ורוצים את זה גם בשביל הקרובים להם.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2017 09:20
אבל למה כ"כ יקר?

לדעתי אין מה להפסיד (חוץ מכסף) בטוח חוויתי ועוצמתי ומחכים. מעולם לא ניסיתי, אבל מעוניין.

דעותינו נחלקות בסוגיה הזו, ומה זה בכלל 'מודעות עצמית נמוכה'? לכל אדם יש את ההרגלים שלו ואת צורת החשיבה שלו ואת מה שנמצא עמוק בפנים, והם האישיות והעולם שהוא ברא לעצמו. זה גם סוג של כלא - צוהר צר ומגביל, דרכו אתה מתורגל להתבונן. אם פלוני אומר, טוב לי ואני מסופק, לא מעוניין לאתגר את הקיים - אדרבה, מעולה.

לטעמי, לקחת כמה ימים של פסק זמן מהטירוף של היום יום, ולשנות את הדיסקט זה אחלה ואני מאוד בעד. מה גם שאני יודע שהאופן שבו אני חי וחושב ומתנהל הוא לא מיטבי, ואשמח עד כמה שהדבר אפשרי לבחון פרספקטיבות חלופיות. סדנאות מהסוג הזה יכולות לעזור. זו חממה סטרילית שמגיעים אליה נטו בשביל לעבור תהליך, עם כל התמיכה שמסביב, בצורה אינטנסיבית וממוקדת. מאמין שדברים טובים יכולים לצמוח משם.

שלא ישתמע שאני מכיר או משווק כי אני לא.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2017 09:24
זה בדיוק מה שהתכוונתי. מודעות עצמית נמוכה, הכוונה היא מי שלא התנסה כבר בכל מיני דרכים לצאת מאותו כלא. סדנא כזאת זו דרך אחת, יש אחרות. אז אם כבר בדקת הרבה דרכים שונות להסתכל על הדברים וכבר אתגרת את הקיים בדרכים אחרות: הסדנא לאו דוקא תוסיף לך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2017 22:45
השתתפתי במהות. לא חסר ערך ויחד עם זאת לא מצדיק את המחיר (לדעתי). אתה יוצא בסוף עם חוברת סיכום וכלים פרקטיים לחיי היום יום שאתה יכול ליישם במידית. לי זה לא הביא איזו הארה או מהפך מטורף.

רוב המשתתפים בסדנה שאני הייתי בה היו נשים והומואים. זה לא רע או טוב, זו פשוט עובדה. התרשמתי שרובן היו בסדנה בשביל לבכות ולדבר על עצמן ועל הדרמות בחיים שלהן.

אנשים תמיד יגידו דברים כדי להצדיק את המציאות שהביאו את עצמם לתוכה. ברור שהם יגידו את זה.

צודק. לפחות חלק הופכים למיני גורואים של הסדנה הזו.

כמו שציינתי, השתתפתי במהות. תרמה לי תרומה מועטה. את רוב הידע שהם מעבירים כבר היה לי.

אני לא זוכר הכל...אתה יכול להתקשר ולשאול אותם...

רשימה חלקית:

5 סוגי הצלחות

מקורות גאווה

מבנה סכסוך

צמיחה

אחראי וקורבן

הערך האמיתי של הסדנה הוא במנחים שלה. התרשמתי שבאמת אכפת להם מהאנשים. בדעיבד לא הייתי נרשם לסדנה אלא פשוט עושה עם אחד מהם אימון אישי אחד על אחד. נראה לי הרבה יותר מהיר ויעיל.

נדמה לי גם שאם אתה אומר להם שאתה לא מרוצה מהסדנה הם מחזירים לך את הכסף. לא בדקתי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2017 20:02
מסקרנות מקצועית - כמה הסדנה עולה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2017 20:16
אני עשיתי לפני כ-8 שנים.

זה תרם לי מאוד מאוד ולאחריה השתניתי מאוד (ללא ספק לטובה).

פעם ב- צצה לי שאלה של האם השינוי לא היה קורה ממילא, ולעולם לא תהיה לי תשובה, אבל אם אני צריך להמר התשובה היא שכנראה לא, וגם אם כן- זה היה לוקח הרבה יותר זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2017 09:55
סליחה על ההקפצה...מישהו שאני מכיר עשה את הסדנא (מהות) לא מזמן וטען שזה עשה עבורו שינוי ענק.

הוא כמובן ניסה לשכנע אותי לעשות אותה גם, וגם חברי משפה שלו וחברים לעבודה.

בשיטוט קצר באינטרנט שמתי לב ששם החברה מופיע בדו"ח הכתות של משרד הרווחה ועכשיו אני תוהה מה באמת עומד מאחורי הסדנא הזו
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2017 11:50
מה שבאמת מעניין זה מה שהוא יגיד עוד שנה או שנתיים. מייד לאחר הסדנה יש תגובת התלהבות שעשויה לדעוך בהמשך, ושמעתי גם על אנשים שעשו דברים פזיזים שאחר כך התחרטו עליהם בתקופה הזאת.