⬅ חזרה לאינדקס

אזרח אמריקאי בברוך עקב pfic?

🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2025 16:37
אני בעל אזרחות ישראלית ואמריקאית וחי בארץ.

לפני 15 שנה, ההורים שלי פתחו לי חשבון השקעות שנקרא "ביטוח חיים וחיסכון ארוך טווח" בClal.

הופקדו לשם 120 אשח והיום יש שם 190 אשח. בנוסף, פתחו גם קופת גמל באקסלנס שיש בה היום כ30 אשח.

לאחרונה גיליתי את עניין הpfic ואני חושד ששני החשבונות האלה נופלים תחת הקטגוריה הזאת.

אני מדווח כל שנה לIRS ושני החשבונות האלה דווחו כקופת גמל.

איך אני בודק האם הם pfic? אם כן, איך אני ממשיך מפה? אני רוצה למשוך מהם את הכסף.

עד כמה אני בבלאגן עכשיו כי החשבונות קיימים כבר 15 שנה?

יש לציין שהכסף שהופקד אליהם היה לפני 10-15 שנה ומאז לא הופקד כלום

היום אני רווק בן 33
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2025 22:28
יש שונות גדולה בין רואי חשבון אמריקאים בארץ. ביטוח חיים חלק גדול מהם ימכרו כמשהו שהוא לא PFIC וטוענים שהם יגנו על זה אם תעלה בaudit. קופת גמל להשקעה היא PFIC ללא שאלה או סייג. אני מניח שאין שם המון רווחים - שווה לממש (כי PFIC אכזרי יותר ככל שעובר יותר זמן) ולהעביר לאפיק השקעה אחר.

השאלה היא מה אותו אפיק "אחר" - ולאזרחים אמריקאים אין הרבה אפשרויות טובות מלבד לנהל בעצמם את כספם ולהשקיע בני"ע אמריקאים
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 00:02
וקרן השתלמות?
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 01:08
יש פחות או יותר קונצנזוס (מבוסס על חווד של אחד מרואי החשבון המרכזיים בישראל שעוסקים בדיווחים על פי אמנת המס) שקה"ש של שכיר, לא נחשבת פפיק כי זה כסף של המעסיק (כמובן צריך לשלם על זה מס רווחי הון אמריקאי, זה לא חוסה בפטור, יש גם כאן שתי אפשרויות - דיווח שנתי או דחייה עד הפידיון, יש שונות בין האנשים).

אם אתה בקה"ש עצמאי, זה יותר מסובך, ועדיף לעבור ל-IRA בשביל לפטור את הנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 09:39
אני רוצה לממש את שני החשבונות, אני יכול לעשות את התהליך בעצמי או שחייב רואה חשבון כי העניינים האלה מסובכים יותר מסתם דיווח רגיל של מימוש רווחים?

אגב הכלי השני הוא קופת גמל "רגילה" ולא "גמל להשקעה". אין הבדל מבחינת האמריקאים?

לאחר מכן לפתוח חשבון IB ולהשקיע את הכסף שם
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 10:06
המימוש עצמו אין בעיה שתעשה לבד :)

לגבי הדיווח:

הדיווח כ-PFIC הוא מאוד מסובך לדיווח עצמאי. בנוסף, אין כמעט רואי חשבון שמתמחים בזה, ולכן זה עולה הרבה ביחס לדוח רגיל.

אם אתה מוכן לצעוד אל תוך שטח אפור, ישנם בעלי מקצוע שמדווחים רווחים כאלה כרווחים רגילים (כריבית, רווחי הון או פשוט Other Income), מתוך הנחה שאחוז הביקורות מאוד נמוך. כמובן שכל הסיכון הוא על הנישום - כאשר הסיכון העיקרי הוא שאין התיישנות לעולם. לכן אם תהיה מוכן להיות באפור, תוכל לדווח בעצמך (בהנחה ובשנים קודמות דיווחת לבד, ואתה מרגיש בנוח עם זה).

בשניהם ההפקדות הינן עצמאיות ולא ב"חסות מעסיק" ולכן אין הבדל ביניהם מבחינת האמריקאיים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 17:14
השנקל שלי, או לבד או רואה חשבון שיעשה את זה בצורה פשוטה בלי PFICs וסיבוכים אחרים.

רואי חשבון שכן יסבכו את העניינים עם דיווחי PFIC וכדומה,

גם הם בדרך כלל ממציאים חוקים ומדווחים לפי הכללים שהם המציאו (וכנראה לפחות יכפילו לך את המס שתשלם וישלשו את שכר הטרחה שתשלם) . כך שלדעתי

הם רק מגבירים את הסיכון בגלל שביקורת על משהו שדיווחת הוא הרבה יותר נפוץ מביקורת על

משהו שלא דיווחת.

(בתור דוגמא, החלוקה שהוזכרה כאן בין קרן השתלמות לגמל להשקעה לא מבוסס באמת על חוק (זה פשוט מה שנראה להרבה רואי חשבון סביר לעשות))

לאנשים רגילים לדעתי זה ממש לא סיכון. אחרי 3 שנים מבחינת ה IRS התיק סגור. כך שבמיוחד במקרים כאלו, בהם רוצים למכור השקעה בעייתית, זה לא משהו שאמור לעלות שוב בשנים הבאות, ולכן כמעט אין סיכוי שזה ייהפך לבעייה אחרי 3 שנים. (הסכון של אי התיישנות הוא בדרך כלל הם אם זה נושא מתמשך, ואז כשיהיה ביקורת בעתיד והם לא יאהבו את מה שהם רואים הם ייבדקו הרבה שנים אחורה (וגם זה בדרך כלל ייקרה רק אם יהיה חקירה פלילית).
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 16:12
תודה לכולם על התגובות

מקווה שזה לא עובר על חוקי הפורום, אשמח לקבל בפרטי המלצות על רואי חשבון שמתעסקים בעניינים האלה