⬅ חזרה לאינדקס

חדשה בתחום -עזרה בסיסית

🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2025 08:59
יש לי משפחה גדולה תשעה נפשות ב"ה ועוד היד נטויה.

אין לי כסף לחסכון חודשי.

כרגע יש לי 30K שאני רוצה לשים בצד ל 8 שנים -.

במה לשים האם כספית?

(קראתי פורומים אבל כנראה אני לא מספיק מבינה)
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2025 09:31
אם את יודעת בוודאות מוחלטת שלא תגעי בכסף בשנים האלה - אז כנראה שהשקעה במניות תיתן תשואה גבוהה יותר ביחס לכספית.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2025 09:36
אני לא חושב שזה התת פורום המתאים, אלא אם את הולכת לספר על המסע שלך כאן ו"חדשה בתחום -עזרה בסיסית" זה שם היומן שלך.

מניות. וממליץ לקרוא עוד ובכלל להבין את המשמעויות של השקעה בX מול השקעה בY.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2025 09:37
8 שנים זה לא מספיק זמן כדי לתת המלצה כזו, היו כבר תקופות של ירידות יותר ארוכות
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2025 09:46
ולכן המילה "כנראה". ברוב גדול של השנים זו הייתה השקעה עדיפה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2025 10:19
מבין השורות אני קורא שאין לכם ניסיון בהשקעה בשוק ההון, ושהסכום בו מדובר הוא יותר מידי משמעותי עבורכם מכדי לסכן אותו כי הוא מיועד למטרה ספציפית בעוד 8 שנים. זה אומר שכמינימום אתם צריכים לשמור עליו משחיקה אינפלציות ולהוסיף עליו איזה רווח שניתן.

בריביות הצמודות הנוכחיות (סביבות צמוד+1% לשנה, אפשר למצוא קצת יותר, ומהריבית צריך להוריד 25% מס) פקדון בנקאי בתנאים הנוכחיים על פני 8 שנים ייתן כ- 2,000 ש"ח לטובת פקדון בנקאי לעומת קרן כספית אבל במחיר של אובדן נזילות. צריך לעשות שופינג בין הבנקים כדי למצוא את הדיל הכי טוב.

קרן כספית תתן לכם הגנה משחיקה אינפלציות אבל שום תשואה מעבר לזה. היתרון שלה הוא העלות הנמוכה של הביצוע והנזילות הגבוהה של הכסף.

נכון מה שכתבו למעלה שבהשקעה בשוק ההון תוכלו להרוויח יותר (קרנות מניות או אגח), אבל קיימת גם אפשרות שתפסידו, השאלה אם מבחינתכם זו אופציה.

בכל מקרה, תוך כדי ההתלבטות קודם כל תקנו קרן כספית, אפילו אם זה לכמה ימים, הקניה והמכירה של קרן כספית לא עולים כלום. אל תשאירו את הכסף בעו"ש.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2025 10:22
נכון אבל מה לעשות שהיו גם עשורים שבהם השוק ירד על פני 8 שנים ב- 25% נומינלית, כלומר ריאלית אפילו יותר. זה לא המסלול הנכון למי שצריך 30K למטרה ספציפית בעוד 8 שנים ומעבר לזה אין לו שום חיסכון שוטף.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2025 11:32
נשמע שאין למשפחה חסכונות בכלל, ומדובר במשפחה ענקית. בנוסף אין שום הבנה בשוק ההון כנראה.

30K בפרופיל כזה זה יותר מתאים לקרן חירום מאשר לתיק השקעות. התוחלת שמישהו יצטרך לפתוח אותה עם 9 נפשות היא גבוהה. לדעתי קרן כספית זה כרגע הפתרון הכי טוב לכסף במיוחד שהריבית יחסית גבוהה והכסף נשאר נזיל.