⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות IRA -איפה עמלות נמוכות וביטחון

🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2025 10:06
שלום,

ראשית אגיד שחיפשתי בפורום IRA והשתלמות אבל החיפוש הוא לא ספציפי ולא הצלחתי למצוא מה שרציתי.

1. איפה כיום אפשר להשיג עמלה שנתית יותר נמוכה מ0.25% (אני מניחה שזה תלוי סכום, אשמח לדעת גם איזה סכום צריך בשביל הטבות טובות יותר).

2. האם יש היום ביטחון שהכסף בIRA שלי יעלם פתאום? האם יש חברות שנחשבות לקיקיוניות ולא בטוחות? האם זה בכלל תחום שכסף יכול להיעלם? אני לא בקיאה בפרטי פרשת גמל סלייס אבל זה מפחיד אותי ללכת לחברות הקטנות יותר

יש לי כבר הרבה שנים IRA, והחלתי לעשות סקר שוק, אבל זה ממש מבצע התשה (מה פתאום החברות כמו הפניקס מפנות אותי לסוכן אם IRA זה ניהול אישי??). לכן אשמח לשמוע מנסיונכם.
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2025 22:37
1. להבנתי התשובה הפשוטה היא לא.

פעם היו הרבה חברות, אבל חלק מהרציניות יצאו, הקיקיוניות התגלו כ... קיקיוניות, ולמי שנשאר אין שום עניין למשוך לקוחות בדמי ניהול נמוכים.

2. אין 100% בטחון, אבל לדעתי אפילו בסלייס הכסף לא נעלם, אלא אצל מי שהשקיע אותו בהשקעות מפוקפקות. מה שכן, הוא נהיה לא נזיל במשך הרבה זמן. כמובן שהחברות הגדולות נותנות יותר ביטחון.

יכול להיות שנכנסת בתקופה טובה, שבה החברות חשבו שזה עסק טוב והתחרו על לקוחות. זה לא המצב היום.
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2025 22:40
היו כספים שנעלמו, מחמת שהועברו ע"י סלייס כתשלום לעמיתים שהשקיעו בקרנות החוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2025 23:10
יש היום בסך הכל שני שחקנים של IRA ללקוחות חדשים (מיטב, היקרים יחסית וגלובלנט, שבערך בטווח שציינת), ועוד חברה קטנטנה בשם אקטיון שהתחילה לפעול השנה.

כל החברות מפוקחות. ככלל, הסיכוי הונאה נמוך בעיניי כשהלקוח הוא זה ששולט בניהול הכספים בחשבון המסחר (בניגוד לפרשת סלייס, שבה נפגעו כאלו שנתנו הרשאה לצד שלישי לנהל את כספם).

להיפך, בגלל מיעוט החברות נורא פשוט לבצע סקר שוק. הפניקס לא רלוונטיים לתחום.