⬅ חזרה לאינדקס

שאלות על ירושה של תיק השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2025 23:35
שלום,

לצערי קרוב משפחה נפטר וכעת הגיע הזמן לקיים את צו הירושה במסגרתו צריך לעבור אליי חלק מתיק ההשקעות (זה מתחלק בין עוד בני משפחה).

אני תוהה אם לבקש מהבנק להעביר את זה לחשבון הבנק שלי ומשם להחליט אם להעביר לבית השקעות או להשאיר בבנק (יש לי חשבון בבית השקעות שם יש לי מניות זרות, כי העמלות טובות יותר משל הבנק, ודרך הבנק יש לי מניות ישראליות כי יש לי שם תנאים טובים כמו של בית השקעות) - אני שואלת כי אולי יש איזה פן שאני לא מודעת אליו שבגללו כדאי חשבון בנק נפרד על ירושה. אני עוסק מורשה (תיאורטית מס הכנסה בהצהרת הון שיש כל 7 שנים יוכלו להגיד לי איך נוסף לך הרבה כסף, ברור שיש צו ירושה והכל מסודר, אבל זה יגזול ממני זמן הדין ודברים האלה). המחשבה שלי היא שעדיף שהכל יהיה באותו מקום בין השאר גם בשביל לעשות קיזוזי מס.

אשמח לשמוע את התובנות שלכם.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2025 10:43
אין לטעמי סיבה להעביר את תיק ההשקעות לחשבון נפרד. כמובן שחשוב לשמור תיעוד של עלות הקנייה של ניירות הערך בחשבון המנוח ולוודא שניירות הערך מועברים עם מחירי העלות הנכונים. אם הכוונה היא לנהל את ניירות הערך בבית השקעות עדיף להעביר ישירות אליו אבל הייתי בודק קודם עם בית ההשקעות שהם אכן יכולים לקבל ניירות ערך מחשבון שלא על שמך.

בעניין הצהרת הון עתידית, אם וכאשר תידרשי לאחת, הייתי מוסיף פסקה על קבלת ניירות הערך עם אסמכתאות מתאימות (צו ירושה, פרטי ניירות הערך ותיעוד ההעברה). אפשר (אבל לא חובה) לצרף הערה כזו גם לדוח השנתי (1301) שתגישי בשנה זו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 11:08
מסמך ירושה יש לי.

לגבי פרטי ניירות הערך ותיעוד העברה - יש איזה מסמך שכדאי לבקש מראש מהבנק כבר כעת שהם מבצעים את ההעברה?

לא קשור לירושה, היה לי מקרה שהבנק העביר ניירות ערך מהחשבון שלי לבית השקעות שביקשתי והעבירו עם טעויות קטסטרופליות, שרק אני שמתי לב אליהן (לצורך העניין בית ההשקעות לא הסב את תשומת ליבי לערכים המאוד מאוד מוזרים שעברו). כל אחד האשים את השני (הבנק את בית ההשקעות ובית ההשקעות את הבנק), כל אחד טען שניסה ליצור קשר עם השני אבל לא היה מענה, ולי כמובן שלא היו הכלים לדעת מי צודק או איך לתווך בלי מסמכים לפניי ותיעודים של העברה. אחרי חודש וחצי של עשרות טלפונים, מיילים וביזבוז זמן עבורי זה נפתר ועד היום אני לא יודעת מי עשה את הטעות אבל לא היו לי אנרגיות או יכולת גם אם הייתי רוצה לבדוק זאת ללא גישה למסמכים. לכן אשמח לכל עצה אילו מסמכים מראש לבקש.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 11:56
הייתי ממהר להוציא אישור מהבנק המעביר שמפרט עבור כל נייר ערך את ה-"שכבות" שבו הוא נרכש.

עבור כל שכבה האישור צריך לציין את כמות שנרכשה ואת המחיר הנומינלי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2025 12:22
אם את בזוגיות בלי הסכם ממון אולי עדיף שהכספים יהיו בחשבון נפרד וייעודי כדי שלא יהיה ספק לגבי היעדר כוונת שיתוף לגביהם

זה לא באמת משנה, גם לא לעניין הצהרת הון, בסוף מסתכלים על הנכסים, לא על המיקום שלהם. במילים אחרות אפשר לעשות קיזוז מס גם אם ההפסדים בחשבון במוסד X והרווחים הממומשים בחשבון במוסד Y. לוקחים טפסי 867ג מכולם ומצרפים לדו"ח השנתי והחישוב נעשה נעשה במעמד הגשת הדו"ח ומאושר בעת קביעת השומה.