⬅ חזרה לאינדקס

למה לבחור תעודת סל ולא קרן מחקה?

🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 09:30
קראתי את הפוסט על ההבדל בין קרן סל ותעודת סל.

אם בתעודת סל יש את הסיכון שהחברה תקרוס ולא אקבל את הכסף אז למה לי לקנות כזה?

למה לא תמיד לקנות קרן מחקה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 09:35
לא תמיד יש קרן מחקה לנכס היעד שרוצים להחשף אליו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 09:36
כי (יש) קרנות סל זולות יותר מקרנות נאמנות מחקות, בטווח הארוך.

יש מדדים שנעקבים אחרי ת"ס בלבד.

לפעמים ת"ס זולה יותר.

לפעמים מדובר במוצר שקוף יותר.

חלק מהקרנות המחקות מחזיקות ת"ס.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 09:37
לישראלי שלא משקיע בבורסה זרה, אין את האפשרות לרכוש קרן סל, רק תעודה

אז למה לך לקנות? רק בהיעדרות אלטרנטיבות (The best from the worst)
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 10:17
מה זאת אומרת זולה יותר? בהקשר של דמי ניהול?

תוכל להסביר בבקשה? לא הבנתי איך זה קשור.

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 10:26
כן.

אם הקרן המחקה מחזיקה רק תעודות סל, יש לה את אותו סיכון המנפיק של החזקה ישירה בתעודות. לכן אם אלו שתי האלטרנטיבות היחידות, עדיף להחזיק את תעודת הסל.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 14:10
בקרוב כבר לא יהיו תעודות סל בארץ, הופכים אותן לקרנות סל.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2017 14:42
בקרוב יהיו גם קרנות סל, התעודות לא הולכות להעלם
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2017 16:25
שלום,

די חדש כאן (קראתי הרבה, כתבתי מעט).

שאלתי את עצמי שאלה דומה לזאת ששאל פותח השרשור, והיה נראה לי נכון להמשיך את השרשור ולא לפתוח אחד חדש.

אני מעוניין לפתוח חשבון השקעות לצורך חיסכון ארוך טווח לילדים, עם השקעה ראשונית של כמה עשרות אלפי שקלים והפקדה חודשית או רבעונית של כמה אלפי שקלים נוספים. הרעיון הוא לחקות מדד ישראלי מוביל (ת"א 125?) ואת סנופי, בחלוקה של 50/50 בערך.

בתחילה חשבתי על קופת גמל להשקעה, אבל די הרגיז אותי שדמי הניהול - גם עבור מוצרים פאסיביים - הם לפחות 0.6%.

כעת אני שוקל לפוח חשבון בבית השקעות ולקנות קרנות סל/תעודות סל.

אז, הנה הנושאים שעדיין לא הבנתי לגמרי:

קרן סל vs קרן מחקה - האם עדיין קיימים שני המוצרים, או שבעצם המושג קרן מחקה כבר חלף מהעולם (הישראלי)?

במקרה שבו הנכס אותו רוצים לחקות זמין הן בתעודת סל והן בקרן סל מחקה, ודמי הניהול של הקרן המחקה זהים או נמוכים מאלה של התעודה, האם יש סיבה אמיתית לבחור בכל זאת בתעודה?

קרנות מחקות עם דמי ניהול אפס - מה ה-catch? מה מרוויח מנהל הקרן?

נניח שמנהל הקרן המחקה יחליט להעלות את דמי הניהול ואני ארצה עקב כך לעבור לקרן מחקה מתחרה, מה העלויות והסיכונים של מהלך כזה?

כאמור, אני הולך לנהל את התיק בצורה מאוד סולידית. אני משער היהיוהאם יש בתי השקעות שמציעים הצעה אטרקטיבית למי שמתכנן לסחור אך ורק בקרנות סל/תעודות סל? כגון, עלות חודשית קבועה מופחתת, דמי ק/מ מופחתים?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2017 16:35
למה החלטת דווקא על 50-50? נתת משקל אסטרונומי לשוק הישראלי ביחס לגודל שלו בעולם.

1. קרן סל וקרן מחקה הם שני מוצרים שונים כאשר שניהם קיימים בחו"ל. בינתיים יש רק קרנות נאמנות (ותעודות סל) מחקות בישראל.

2. קרא את הפוסט של המשקיעה על החסרונות של תעודות סל. נקודה נוספת הרלוונטית בישראל היא מידת הבגרות של המכשיר הפיננסי, כאשר הנטייה של החברות הישראליות לייקר את המוצרים האלה עם הזמן. תבחן קרנות שנוצרו בתאריכים משתנים ותראה את זה בעצמך.

3. קרא סעיף קודם.

4. עמלת קנייה מכירה ו-25 אחוז רווח הון - עלות וסיכון משמעותי.

5.

6. יש דיונים על העמלות והעלויות, כאשר תמיד עדיף להתמקח בעצמך. לא מכיר וגם לא הגיוני לקבל הצעה אטרקטיבית ללקוחות הכי פחות משתלמים שלהם.