⬅ חזרה לאינדקס

בקשת החזר מס לשכירה- טופס 135 או 1301?

🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2025 02:06
מוקדם יותר השבוע מילאתי והגשתי טופס 135 לשנים 2019-2024 יחד עם כל הטפסים הנלווים ושלחתי כפניה באתר של רשות המסים.

היום פתאום עלה על דעתי שיש לי עדיין ESPP+RSU מהמעסיק הקודם (חברה אמריקאית) בetrade שהניבו בחלק מהשנים הללו דיבידנד. מקריאה ברשת אני מבינה שכדי לדווח עליהם אני צריכה בעצם להגיש טופס 1301.

אם אני מבינה נכון, אני אמורה לקחת את הסכום שמופיע לי בטופס 1042-S, להמיר אותו לשקלים לפי תאריכים חלוקת הדיבידנד ושער הדולר היציג באותו היום לפי אתר בנק ישראל ולהזין את הסכום שהתקבל בשדה 141 "דיבידנד ורווח ממניות הניתנות לפדיון (החלק החייב בשיעור זה) - מס בשיעור של 25%".

האם אני צודקת או שאפשר לדווח על דיבידנד זר גם בטופס 135? האם יש טעם בכלל לדווח על זה?

להבנתי, כשכירה אני בכלל לא חייבת בהגשת דוח והסיבה היחידה שאני עושה את זה היא כבקשה להחזר מס, אבל עושה רושם שבישראל וגם בארה"ב שיעור המס על דיבידנד ועל רווחי הון הוא זהה (והעובדה היא גם שכאשר כן מכרתי פה ושם ESPP הנאמן הישראלי לא ניכה מס נוסף) ולכן אני לא אמורה לצפות להחזרים כלשהם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2025 12:20
כשכירה אין לך חובה בהגשת דו"ח, אבל אם כבר מילאת דו"ח את מחוייבת לכלול בו את כלל ההכנסות באותה שנת מס.

אמנם שיעור המס זהה בין דיבידנד לרווח הון, אבל מדובר בשני מסים נפרדים - בדיבידנד יש זכות ראשונים למדינת ההתאגדות של החברה.

במס רווח הון יש זכות ראשונים למדינת התושבות.

גם אם לא תראי זיכוי, עדיין בהגשת דו"ח חייבים לדווח גם על רווח זר ומס זר שנגבה בגינו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2025 13:35
תודה.

אז אני מבינה שבמקרה שלי אני מחוייבת בהגשת טופס 1301 במקום 135? או שיש דרך לדווח על דיבידנד מברוקר אמריקאי בטופס 135?

אני רואה שבשני הטפסים קיים שדה 141

"דיבידנד ורווח ממניות הניתנות לפדיון (החלק החייב בשיעור זה) - מס בשיעור של 25%".
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2025 23:17
להבנתי את נדרשת במקרה כזה ל1301, אבל בטח @ירח אפל או @FIYaacov יודעים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2025 23:31
היי @לאץ' . אשמח לדעת מה עשית בסוף ואיך נגמר.

במידה והגשת 1301 בסוף במקום 135 - זה בעצם אומר שהיית חייבת להגיש דוח מלא ואז הגשת אותו למעשה באיחור עם כל המשמעויות (קנס?)?
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2025 16:01
הסיפור עוד לא נגמר לחלוטין.

בהתחלה, היה לי חוב של ממש גדול כשהשתמשתי בסיכום הכנסות לשנת המס במקום 106 מהמעסיק. כשביקשתי מהמעסיק 106, החוב ירד בעשרץ אלפים ש"ח, אבל עדיין נשאר מוגזם.

בשלב הזה ביקשתי את עזרתו של רו"ח מומלץ שידוע לי שמתמחה בענייני מיסוי בינלאומיים.

הוא בדק לי את כל המסמכים ואמר שנראה שבכל זאת מגיע לי החזר. נתתי לו יפוי כח, וכעת אני מחכה לעדכונים.

אני כמובן טעיתי בכך שהגשתי את טופס 135 בשנים של רילוקיישן, במחשבה שההגשה מתבצעת כרגיל כי קיבלתי תלוש ותשלום בישראל, כשבפועל המצב סבוך בהרבה ודורש הגשה אחרת.