⬅ חזרה לאינדקס

שיפוץ והרחבת הבית

🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2017 10:18
שלום חברים,

אני מתכוון לעשות שיפוץ בדירתי בשנים הקרובות.

השיפוץ צריך לכלול:

1)שיפוץ פנימי של הבית, כולל החלפת ריצוף/כלים סניטרים/מטבח ,חלוקה מחודשת של החדרים.

2)באפשרותי להרחיב את הנכס בכ60מ"ר (מ100ל 160).

אשמח לעזרתכם:

1) איך אוכל לחסוך בעלויות, האם יש אתרים חינמיים שבהם אוכל לנסות לסרטט את השינוים שברצוני לערוך, ובכך לחסוך מעצבת פנים?

2) האם אתם מכירים אתרים שעוסקים בתמחור של בניה, ע"מ שאוכל להשוות מחירים?

3) הסכום שיש לי כעת היינו כ150,000 ₪ (חסכונות) (חשבתי למכור ולקנות דירה משופצת וגדולה יותר אך המחירים יקרים מאוד) התוכנית שלי לעבוד ב3 שלבים:

א. הרחבה של ה60מ"ר כמרפסת.

ב.לאחר כמה שנים שאצבור עוד קצת כסף אשפץ את החלק הפנימי ( עלות כ100,000₪ ).

ג. ובשלב הסופי אסגור את המרפסת.

כך ארוויח כמה דברים, אני לא נכנס להתחיבות גבוה מידי, אוכל להתחרט בין השלבים, וכן לרכוש דירה משופצת, אם אזדקק להלווה נוספת, אוכל לקבלה מאחר וערך הנכס יעלה משמעותית.

האם ההסדר הנ"ל לא ייקר לי את העלות בניה? או שעדיף להמתין עוד כמה שנים ולעשות את כל השיפוץ יחד??

תודה על עזרתכם, ועל טיפים שאקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2017 10:53
לא עונה לשאלה המקורית - אבל אם כל ההון הנזיל שלך הוא 150,000 שח למה אתה שוקל לשפוך אותו על ארונות עץ במטבח ובלוקים של אבן לרצפה?

במקומך זה לא היה עולה על דעתי כלל.

אלטרנטיבה, אם אתה ממש חש שאתה חייב לשפר את נראות הבית, היא לעשות חידוש / פוליש לדברים הקיימים. במקום להחליף מטבח, תחליף למינציה. במקום להחליף ריצוף, תעשה לו פוליש או שתשים מעליו פרקט למינציה. את כל החדרי אמבט/שירותים אפשר להשיג באיקאה במחירים הגיוניים. זה רק כמה דוגמאות. אני בטוח שאתה יכול למצוא עוד הרבה בייחוד בפורמים של עיצוב לבית וכד.

לגבי תוכנה לעיצוב - FloorPlanner נחשבת טובה. השתמשתי גם ב Roomle בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2017 18:19
@עלית אסור לפרסם מעל דפי הפורום
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2017 18:21
להציע בארטר זה פירסום?
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2017 18:23
לודאי קח בחשבון שסגירת מרפסת או הוספת 60מ"ר תוספת בניה כרוכה בהיתר בניה ותשלום אגרות בניה והיטל השבחה. כל זה יכול להסתכם ב-150000₪.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2017 05:35
אם כבר הייתי הולך על רפורמת הפרגולות ובודק מה מותר להקים ולסגור בלי אישורי בניה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2017 21:59
תודה
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2017 23:52
אל תחסוך בזה, את כל מה שאתה חושב שאתה תחסוך אתה תשלם אח"כ בריבית נשך, גם אל תקח לך מעצבת פנים, קח לך אדריכל.

בגדול גרוסו מודו:

תוספת בנייה חדשה: 5,000 ש"ח + מע"מ למ"ר

שיפוץ ישן: 3,000 ש"ח למ"ר + מע"מ בגימור סטנדרטי/פשוט (שיפוץ קומפלט).

אל תעשה את זה בשלבים, זה יעלה לך את המחיר משמעותית.

המחירים לא כוללים מיסים, אגרות, היטלים, עלויות תכנון, מהנדסים יועצים, ומכשירי חשמל.

קח בחשבון שאם אין לך ממ"ד כיום תאלץ לבנות אחד כזה בתוספת מחיר.