⬅ חזרה לאינדקס

מהן אפשרויות ההשקעה לאנשים מבוגרים ?

🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2015 20:27
יש כלל אצבע האומר שככל שהגיל עולה התיק צריך להיות יותר סולידי.

לאנשים מעל גיל 70, מהם אפשרויות ההשקעה הסולידיות כשאופק ההשקעה הוא בממוצע כעשור ללא יכולת התאוששות ממפולת?

אני לא שואל כמובן על המלצות אסורות למניות ספציפיות, זו שאלה כללית על אפשרויות, האם לאנשים כאלה יש אפשרות יותר טובה מפק"מ / מזומן / קרן כספית ?

השאלה יכולה להתאים גם למישהו צעיר שאופק ההשקעה שלו תחום מסיבה כלשהי בסביבות העשור בלי שהוא יכול להרשות לעצמו מפולת.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2015 21:26
קרנות סל (ETF) שמחלקות דידידנדים (fixed income ETFs) יכוליות להיות רעיון טוב, במיוחד אילו שמשתשמות בסולם אג"ח (laddered bond ETF) ובעלי מח"מ קצר יחסית (1-5). בגלל מס עיזבון ארה"ב הייתי נזהר מאילו שנסחרות בארה"ב . אילו שנסחרות בבורסת אירופה וקנדה אינן חשופות למס עיזבון. קרנות כאלו מחלקות דיוידנד חודשי ואם מטרת התיק בגיל זה היא הגנסה חודשית אז זו אופציה לא רעה בשילוש אולי עם אחוז נמוך של קרנות סל מניתיות.

* לא מחזיק ולא ממליץ ובכלל לא מבין כלום"
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2015 21:33
אולי תשובה לא סטנדרטית כאן, אבל כיוון שיצא לי לדון על זה עם אבא שלי ואני יודע מה זה בני 70 ממוצעים...

אז לטווחים קצרים ולאנשים מבוגרים שפחות אוהבים שוק ההון- אופציה אחת שאני מכיר (שטובה משמעותית מפק"מ ומכספית) - פיקדון בבנק מסויים (רמז: אוויר הרים צלול כיין) מעניק ריביות משמעותית גבוהות יותר ממה שיש בשוק וכמובן מובטחת. אני מכיר 2.2% שנתי ל-5 שנים ואולי עם התמקחות אפשר להשיג יותר לתקופה של עשור. בסביבת אינפלציה כזו זה רווח ריאלי יפה ואחרי עשור נותן רווח נומינלי של מעל 20%.

** לא ממליץ ולא מייעץ **

עדכון: עכשיו בדקתי וכנראה לאור הורדת הריבית האחרונה של בנק ישראל- ההצעה היא 1.9% לשנה אם הפיקדון הוא ל-5 שנים.