⬅ חזרה לאינדקס

לעבור מסלולים או פשוט להישאר?

🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 11:40
שלום לכולם,

שאלה של מתחילים, מישהו שפחות עוסק בתחום.

אני עצמאי, לא מרוויח המון אבל שם כל שנה את המקסימום בקרן השתלמות.

אני נמצא במסלול 100% snp.

שוחחתי עם יועץ והוא המליץ לעבור למסלול אחר, גם מנייתי שמניב כרגע הרבה יותר (ספציפית למסלול מניות סחיר של הראל).

זה נכון שהשנה הsnp מדשדש וממש לא כמו שהיה בשנים הקודמות,

אבל השאלה שלי היא האם כדאי באמת להתחיל לקפוץ ולרוץ ממסלול למסלול? הרי זה לטווח הארוך.. האם לקפוץ כל פעם למסלול שכביכול מביא תשואות גבוהות יותר באמת עובד?

מקווה שהשאלה ברורה..

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 11:51
בעיקרון אם אתה חושב שאתה יכול לחזות במידה מסוימת של הצלחה את העתיד אז כדאי לעבור מסלולים. העצה של לעבור למסלול שהכי הצליח בשנה האחרונה כי הוא הצליח בשנה האחרונה היא לדעתי לא מבוססת. יש כמובן גם את נושא פיזור הסיכונים.

אני נכנסתי למסלול הזה ביולי 24 ב100% ואחרי כשנה הקטנתי אותו ל30%. עברתי בין מסלולים מנייתיים 4 פעמים ב7 שנים האחרונות. והיה לי מזל להצליח יותר מכל מסלול, אבל הייתי מוכן לקחת את הסיכון הפסיכולוגי להגיד שלא תזמנתי טוב. מבחינת סיכון לדעתי ההבדל הגדול הוא בין מסלול מנייתי לפחות מנייתי, אבל בין מסלולים מנייתיים יש הבדל קטן יותר.

זה מעניין שהרבה סוכני הביטוח נופלים בקטע הזה של עצות. רק פעם אחת קיבלתי עצה טובה בדיעבד מסוכן ביטוח. נראה לי שדווקא יש קורלציה שלילית קטנה בין הביצועים ב3 שנים האחרונות לבין השנה הבאה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 12:00
בדיוק להפך. זה כמו שתעשה סבב סופרמרקטים כדי לחפש את המוצר שכרגע הוא הכי יקר ולקנות דווקא אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 12:16
15% בשנה = מדשדש... כל כך צורם לי.

מאחל לך כל שנה 15% מכל הלב.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 12:24
הוא כנראה מסתכל בשקלים ורואה תשואה נמוכה יותר... אבל לא נפתח עוד שרשור גידור.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2025 12:42
במונחים שקליים בגלל פיחות הדולר מול השקל, מסלולי SNP עשו 5 ומטה, בעוד המנייתיים כללי 20%.

זו שנה עם תשואות חריגות שלא יהיו בכל תקופת החיסכון.