⬅ חזרה לאינדקס

פנסיה כעצמאי ללא תעודת עוסק

🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2025 15:41
היי רציתי לשאול האם אפשר להפריש לפנסיה מלבד הפנסיה הקיימת לי כשכיר תוספת כעצמאי ללא שיש לי עסק קיים תודה מראש לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2025 16:04
אפשר, וזה אפילו נותן לך הטבות מיסוי אם יש לך הכנסה לא מזכה (כלומר הכנסה שלא מפרשים עליה פנסיה) עד תקרה מסוימת.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2025 16:17
הפרשה עצמאית לפנסיה מעולם לא הייתה תלויה במעמדו של המפריש

אז כן אתה יכול להפריש ולהינות מהטבות מס
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2025 16:38
העניין הוא שכשפתחתי את הקופה הסוכן הגדיר זאת תחת קרן פנסיה עצמאי, והשבוע בשיחת טלפון לשאלתו למה אני לא מפריש השתלמות כעצמאי אמרתי לו שאין לי עסק, אמר לי שהוא לא בטוח שאפשר להפריש כעצמאי ללא עסק, וכן שזה מוריד הטבות מס בפרישה אשמח למידע בנושא האם זה יכול לפגוע במיסוי יתר בפרישה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2025 16:59
אם הוא אמר שהוא לא יודע אם אפשר להפריש לפנסיה ללא עסק, אז הוא אידיוט.

המשפט הזה לא מובן, בלי הסבר נוסף, זה מה שיש לי להגיד:

הטבות מס אתה מקבל בהפקדה, מה קשור בפרישה?

בפרישה אתה משלם מס על קצבה, מעבר לקצבה הפטורה, אין קשר למקור ההפקדה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2025 17:12
אני לא אתפלא אם זאת באמת היה כוונתו, אבל יכול להיות שהוא דיבר על הפרשות להשתלמות כעצמאי ללא עסק, שזה בעצם השאלה שהוא שאל אותו - למה אין הפרשות להשתלמות.

לגבי הטבות מס בפרישה שזה פוגע, לא שמעתי על כך מעולם.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2025 17:30
כוונתו הייתה שהיות ועל ההפרשה לא משלמים מס, והכסף הנוסף שאני מפריש כעצמאי הוא כסף שאינו מחוייב במס הכנסה, אני אשלם על זה בגיל פרישה מס על הקצבה השאלות הם

א האם זה נכון?

ב האם יש דרך מול רשות המיסים בזמנו להצהיר על זה או להוכיח שזה כסף ששולם עליו מס כבר?

ג במידה ולא האם יש דרך שהכסף יחשב כאילו הוא מופרש מתוך המשכורת כלומר האם יש תקרת הפרשה באחוזים מתוך המשכורת לעובד ? ככה אני אוכל להפריש את הסכום כעצמאי מתוך המשכורת ?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2025 17:43
קודם כל, שבאמת יעשה את החשבון ויגיד לך כמה צריך להפריש כדי לקבל הטבות מס, ולא מעבר לזה.

לפי השומה שיוצאת לך, רשום שם על כמה כסף היו הטבות מס, אבל מיותר להפריש מעבר להטבות המס.

הפרשה כעמית עצמאי, כשמה כן היא, הפרשה שאתה מבצע.

ואם אתה מסכים לענות, אז שתי שאלות כלליות, כדי להבין אם בכלל יש לך טעם להפריש:

מה ההכנסה השנתית שלך כשכיר ומה מתוכה ההכנסה המבוטחת?

וכן כמה הכנסות יש לך שאינן מעבודה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2025 17:59
קודם כל תודה על המענה

אני רואה שבאמת אני צריך לפרט יותר

אז כך רווח כשכיר 78 אלף שנתי וזו ההכנסה שעליה מופרש כשכיר

לצערי אני נכה בעל אובדן כושר השתכרות אני מקבל קצבה מביטוח לאומי בסך 80 אלף שנתי

עד עכשיו הפרשתי לפנסיה כעצמאי כל חודש גם חלק מהקצבה

השאלה אם יש טעם להפרשה כזו ושוב תודה
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2025 18:08
לדעתי אין טעם בהפרשה, קצבת נכות פטורה ממס, ולכן אם אלה שתי ההכנסות היחידות שלך, אתה בכלל לא מגיע לסף המס.

אני הייתי חוסך במקום אחר את הכסף.

כמובן שאין באמור המלצה לפעולה או למחדל, יש לבדוק את האפשרויות העומדות בפניך עם איש מקצוע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2025 18:17
מבין השיקול שלי שעשיתי זאת היה בגדול בגלל הביטוח ביטוח חיים במצבי עולה סכום לא קטן וכך זה מכסה לשארים וכן שאם חלילה אגיע למצב אי כושר גמור אהיה מבוטח על סכום יותר משמעותי השאלה אם זה שיקול בכלל