⬅ חזרה לאינדקס

כיצד פנסייה וקרן השתלמות השפיעו על התמהיל שלכם בבית ההשקעות?

🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2025 15:39
ההשקעה הקלסית היא במדדים, בין אם המדד הוא סנופי, עולמי או נאסד״ק. השאלה היא מה קורה אחרי כבר כמה שנים טובות, שאנחנו מגיעים לרגע פתיחת הפנסייה וקרן ההשתלמות.

אפשר לבחור גם בהם מסלולים של סנופי ואף של מדד עולמי. נאסד״ק עדיין אין למיטב ידיעתי, אבל אתם מוזמנים לתקן אותי.

אם בחרנו במסלול של S&P 500 גם בפנסייה וגם בקרן ההשתלמות, האם כדאי לתת קצת קונטרה בתמהיל בבית ההשקעות בשביל שלא יהיה משקל מוגזם לשוק האמריקאי? למשל להשקיע יותר באירופה ובשווקים המתעוררים.

מה דעתכם? אשמח לשמוע אנשים בעלי ניסיון עם הדילמה הזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2025 15:41
כן.

הייתי אומר שזה אפילו מובן מאליו, בטח לגבי קרן ההשתלמות.

בחשבון המסחר הפרטי אני מחזיק 100% vxus כדי לאזן.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2025 16:18
כן. נכון להסתכל על הפנסיה ועל התיק הפרטי שלך כעל תיק אחד. גם לצורך הקצאת הנכסים הכללית (אגח מול מניות) וגם בהקצאה הספציפית (איזה מדדי מניות אתה משקיע).
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2025 16:18
זה לא מסלול שמושקע 100% במדד, יש בנוסף שכבת אגחים שתלויה בגיל החוסך (ככל שמוקצים אגחים מובטחים) ובגוף המנהל

גם בקרן השתלמות לא בהכרח מלוא ההשקעה במדד אלא אם כן אתה מנהל את הקרן בעצמך, ואז מדובר במסלול IRA

זה לא אותו רגע לשני הכלים, פנסיה היא מסלול תלוי גיל. כמו כן אין כזה "רגע" אוניברסלי לכולם, לכל משקיע יש תוכניות ויכולות אינדיבידואליות. כמו כן לאחוז גדול מהמשקיעים יש נכס נדלן שמשנה מאד את המשוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2025 18:23
בפעם האחרונה שבדקתי - לאף קרן פנסיה לא היה מסלול עולמי "טהור".

אם זכור לי נכון, קראתי גם שזה אסור לפי הרגולציה הנוכחית (דורשת שכל מסלול עוקב מדדים שאינו S&P 500, יעקוב אחרי 3 מדדים לפחות).
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2025 18:28
אתה גם צודק. גם מסלול נאסד״ק אסור, אבל לבתי ההשקעות לא חסרים טריקים וקונצים להתמודד עם זה. למשל שמעתי על ״מסלול מוטה טכנולוגיה״. נשמע מוכר?
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2025 18:35
נכון.

אם בית השקעות היה רוצה לעקוב אחרי מדד עולמי,

הוא היה יכול (גם תחת הרגולציה הנוכחית) לעקוב אחרי כמה מדדים עולמיים שונים (נניח FTSE Global All Cap Index, MSCI ACWI IMI וכדומה).

כנראה שבתי ההשקעות לא ממש מעוניינים בזה...

אני מניח שלדעתם הציבור הרחב שמע רק על "סנופי" ומעוניין פחות במדד עולמי.