⬅ חזרה לאינדקס

ההפרדה בין כספי השתלמות חייבים במס ופטורים בחשבונות IRA גלובלנט

🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 13:14
שלום,

אשאל גם את החברה המנהלת (גלובלנט) אבל אשמח אם למישהו יש נסיון עם הנושא הבא כי לפעמים לקבל ממוסדיים תשובה עניינית לוקח זמן. אם זה חשוב הכסף נדד במקור מחברת הפניקס (אקסלנס) שנראה שעדיין מפיקה להם את הדוחות מאחורי הקלעים (או שאולי זאת המערכת של הבנק המתפעל). הדוחות מאוד דומים לדוחות של הפניקס רק הלוגו השתנה.

יש לי 3 קרנות השתלמות תחת IRA בגלובלנט :

בקרן הותיקה יותר יש רק כספים פטורים (לא היו הפקדות מעל התקרה).

בקרן הצעירה יותר (נפתחה לפני 9 שנים בערך) יש כספים פטורים ולא פטורים.

בקרן השלישית יש סכום נמוך והכל פטור.

משכתי מהקרן הותיקה בלבד וחויבתי במס על רווחים שאינם פטורים למרות שכל הכספים פטורים שם.

שתי אפשרויות :

1. הכל מעורבב שם ביחד ומנוהל בפועל כקרן אחת גדולה למרות שבדוחות השנתיים מצוין שרק בקרן הצעירה יש רווחים חייבים במס. ברגע שמושכים כסף הם משייכים את זה לאחת הקרנות אבל בפועל בגלל הערבוב בכל משיכה מכל אחת מהקרנות יהיה נתח חייב במס בהתאם לחלק היחסי של הכספים החייבים מהסכום הכולל בחשבון הבנק (חשבון המסחר) עבור ההשתלמות.

2. הם טעו וחייבו במס שלא בצדק. אני מניח שזה בסבירות נמוכה אבל כבר מצאתי טעות גדולה אצלם אז לא אתפלא.

תודה :-)
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 13:51
אצלי יש ערבוב בין קרנות ההשתלמות של המעסיקים השונים (בדוחות, למרות שכל פעם אמרו לי למלא טופס לפתיחת קופה חדשה).

הכל כספים פטורים אצלי, אז אני לא טורח לתקן זאת.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 14:09
בהנחה שבמשיכה ציינת במפורש למשוך מהקרן הותיקה בלבד, אז 2 האפשריות שציינת הן טעות שלהם.

מה מבין ה2 היא הטעות? סביר להניח ש1, אבל מה אכפת לך?

פשוט תגיד להם שהיא מיסו אותך בשוגג ושעליהם להחזיר את הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 15:15
תודה. אחרי התשובה שלך בדקתי יותר טוב.

המספרים של הקרנות אצלם זה תעודת הזהות + מספר סודר.

חשבתי שהמספר הסודר הוא לפי הותק אבל מסתבר שבפועל מספר 00 היתה הקרן הצעירה ו 01 היתה הותיקה.

ביקשתי למשוך מ 00 אז אכן משכתי מהקרן הצעירה, שיש בה כספים חייבים במס, אבל בדוח השנתי הם הציגו את הכספים החייבים במס תחת הקרן הותיקה, שם כל הכספים היו פטורים, כי המשכורת שלי היתה מתחת לתקרה.

רואים בדוח השנתי המפורט שהכל נמשך מהקרן הצעירה.

אז נראה שהחיוב מוצדק, אבל הדוחות שלהם לא מחלקים נכון את הכסף הפטור/לא פטור בין הקרנות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2025 17:06
אתה רצית בכוונה למשוך מהקרן הפטורה? בדרך כלל עדיף למשוך קודם מהחייבת.

אם רצית למשוך מהקרן החייבת ופשוט לא הבנת מה קרה, אז כל מה שאתה צריך לעשות עכשיו זה לבקש מהם לספק דו"ח תקין בשביל ההמשך.

אם רצית למשוך מהפטורה אז תבקש להחזיר את הכסף ולעשות את תהליך המשיכה מחדש מהותיקה.

אם יסרבו תגיד שהם הטעו אותך עם דו"ח שגוי ולכן עליהם לקחת אחריות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2025 02:07
תודה רבה. לא היתה לי העדפה. אני תושב במדינה אחרת וקרן ההשתלמות בכל מקרה חייבת במס מעבר למה שגובה מדינת ישראל.

העיקר שהבנתי מה שקרה ומה עלי לבקש מהם בכדי לסדר את המצב. שבוע טוב !