⬅ חזרה לאינדקס

התעייצות - האם זמן טוב לעזוב עבודה

🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2017 10:13
שלום לכולם,

אני עדיין לא מגדיר את עצמי עצמאי כלכלית.

יש לנו משפחה עם ילדים והרבה הוצאות אבל יש לנו הכנסות ממקורות שונים בנוסף לעבודה שלי.

הם מכסים סביבות 80% מההוצאות שלנו.

חסכתי בצד מספיק כסף לפחות לחצי שנה של הוצאות בלי שום קשר להכנסות השונות.

השאלה -

אני חושב לעזוב את העבודה בשביל לנסות את מזלי במיזם שאם ילך יצור הכנסה נאה ודי פסיבית. ואז אוכל להחשיב את עצמי עצמאי פיננסית.

יש סיכוי לא רע שיצליח.

השאלה אם זה רעיון טוב?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2017 13:12
שאלה כללית מאוד.

כמה רע לך בעבודה? כמה טוב אתה מרוויח בעבודה? כמה קשה יהיה לך למצוא עבודה זהה? מה הסיכוי של המיזם להצליח?

כמה שנים יעברו עד שתהיה 100% עצמאי כלכלית?

לידיעה אני עזבתי את העבודה 6 שנים לפני התכנית המקורית שלי כי זה היה בלתי נסבל עבורי (יש סיכוי שזה היה בלתי נסבל כי חיכיתי ליום בו אהיה עצמאי כלכלית). בניתי על זה שהעיסוקים והתחביבים שלי יכניסו מספיק כדי לפצות על הזמן שבו אני לא אעבוד והייתי אמור, לפחות לפי התכנית המקורית
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2017 13:54
מנסיוני...(לרעה ולטובה)

תבצע את כל התכנון, סקר שוק, אסטרטגיה, תקציב וכו' לפני שאתה עוזב את העבודה

אל תיתפס עם המכנסיים למטה כשפתאום המספרים לא מסתדרים לך

תיקח גם בחשבון שיש לך כמה חודשי אבטלה (אני מניח), תנסה לשמור על כספך למיזם עד הרגע הכי אחרון שתזדקק לו, הכי אחרון
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2017 14:40
למיזם לטעמי יש סיכוי טוב להצליח. הייתי אומר 50% ואז הוא אמור ליצור הכנסה. אני מאמין שצטרך בין 3-6 חדשים בשביל לפתח אותו שזה בדיוק הזמן של דמי האבטלה, כלומר לא אצטרך לגעת בכסף שחסכתי בתור כרית בטחון.

הגישה שלי היא שאם זה לא הצליח אפשר לחזור לעבוד ולחסוך ולהשקיע עד לעצמאות כלכלית.

כמובן שלא בטוח שאוכל להרויח אותו דבר כמו היום . היום אני מרויח 18000 נטו.

האם העבודה בלתי נסבלת? לא. היא לא מתאגרת מספיק. אני לא מרגיש מיצוי של היכולות שלי. אבל כמו שאמר יעקב, ההמתנה לעצמאות כלכלית נמצאת שם כל הזמן..
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2017 15:10
בהצלחה!

אתה נשמע מאוד אופטימי וזה טוב. השאלה שלי איך הגעת למסקנה שיהיה 50% הצלחה למיזם?

פרויקטים ברוב המקרים לוקחים פי 2 או 3 מהזמן המשוער. וכאן אני סקפטי. גם לאחר פיתוח מיזם [או פרויקט או פטנט] לוקח עוד זמן מה לשיווק ולכן אני חושב שיקח בערך שנה. האם את יכול להריץ דברים במקביל לפני שתעזוב מקום עבודה עם הכנסה נאה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2017 15:47
בוא נאמר את זה ככה - זה לא מיזם שצריך לשווק. אם הוא עובד הוא ייצר הכנסה, ודי מהר.

אני כן מריץ דברים במקביל לעבודה כבר יותר מחצי שנה אבל בשביל לקדם את העניין אני צריך יותר זמן ביום.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2017 15:51
לרדת למשרה חלקית, בא בחשבון?
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2017 16:06
אולי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2017 19:22
סתם מסקרנות..

אשמח לשמוע מאיזה מקורות נוספים יש לך הכנסה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2017 09:17
נדלן, ועבודה של אשתי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2017 01:11
נדלן אני מניחה שהכוונה להכנסה מהשכרת דירה..

ובמה אשתך עובדת אם אפשר לשאול..
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2017 13:02
אשתי עורכת דין, אין לה כוונה לעזוב את מקום עבודה.

וכן - יש לנו הכנסות משכר דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2017 14:22
סופ"שים, ימי חופש, לילות? עוד מעט חגים...
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2017 16:56
מניסיון, אם לא תלך על זה -זה תמיד יציק לך .

מה כבר אתה מסכן כאן? קח כמה חודשים (אולי אפילו בדמי אבטלה) ולך על זה . במקרה הגרוע תפסיד קצת כסף ותחזור למקצוע.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2017 17:35
אם אתה רוצה ללכת על הצד הבטוח - תנסה לפתח את המיזם במקביל לעבודה. גם אם זה כרוך ביותר חופשות ו'מחלות', אולי הפחתת אחוזי משרה אם ניתן.

כשתרגיש שההתקדמות משביעת רצון והכל דופק, תוכל לבצע את השינוי באופן יותר מושכל.

לחילופין, אם אתה יכול לקחת אתנחתא של שנה-שנתיים ולעבוד על המיזם בידיעה שלא אמורה להיות לך בעיה לחזור לעבודה באותם תנאים (קצת קשה לי להאמין, יש פה מרכיב די גדול של חוסר ודאות, אבל אולי), אז הסיכון לא גדול ולך עם הלב.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2017 09:23
תודה רבה!

אעדכן בהמשך מה החלטתי ואיך הלך.. :-)
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2017 13:23
קח בחשבון שאם אתה מתפטר ולא מפטרים אותך לוקח 3 חודשים עד שאתה תקבל דמי אבטלה אז כן יהיה צריך להשתמש בכסף בתור כרית ביטחון. אלא אם כן אתה יכול למצוא מישהו שיסתכן בתביעה עתידית ובלעבור על החוק ולפטר אותך פשוט כי ביקשת כדי שתוכל לקבל דמי אבטלה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2017 11:03
זה נכון - אבל יש סיכון בלעבוד ותוך כדי לפתח מיזם - כי אז אני פתוח לתביעה מצד המעביד, כי הוא יכול לטעון שהמיזם הוא רכוש שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2017 12:45
אם זה בוער בך ובת הזוג שלך תומכת אז רוץ על זה כי חיים פעם אחת וחלומות צריך לממש ושיהיה בהצלחה. תמיד תוכל לעשות אחורה פנה ולחזור לעבוד כשכיר אם לא יסתדר מכל סיבה שהיא.

בכל מקרה אם אתה מתכנן על 3 עד 6 חודשים להכנסות אז לדעתי אתה כנראה מאוד אופטימי או שאתה תותח על יוצא דופן. בתכנון של תזרים מזומנים שווה שתיקח מקדם ביטחון x2 כלומר אתה צריך להערך שזה יקח 6 עד 12 חודשים.