⬅ חזרה לאינדקס

כספי ירושה

🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 13:45
אשמח לשמוע מאנשים שקיבלו כספי ירושה,

האם הרגשתם שבמקום מסויים הכסף לא שלכם? אם כן, איך התגברתם על התחושה?

כבר כמה שנים יושב אצלי סכום לא קטן בקרן כספית. הצד הרציונאלי יודע שצריך לעשות איתו משהו כי זה הדבר האחראי לעשות שגם יקדם אותי ואת המשפחה שלי.

לצד הרגשי הרבה יותר קשה עם העניין. כאמור גם תחושה שהכסף לא באמת שלי ומי אני שאסכן עבודה מאוד קשה לאורך שנים של אדם אחר, וגם אחרי הרבה מלחמות ירושה קשות, שהכסף סוג של "מלוכלך" בהרבה כאב וביזוי המת בתהליך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 17:16
המוריש אהב אותך ולכן בחר להוריש לך את כספו, כך לפחות החליט בית המשפט. מדברייך משתמע שגם את אהבת אותו.

הוא כנראה היה שמח לראות אותך משתמשת במתנה שלו לדברים שיקדמו אותך ויעשו לך ולמשפחתך טוב. אחרת למה נלחמת על הכסף?

אם בכל זאת את לא מסוגלת לגעת בכסף תעבירי אותו לילדים בעתיד.

חלק את יכולה לתרום למטרה שהייתה חשובה לנפטר או לך ולו במשותף.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 20:59
פות״ש - אכן נושא לא פשוט. אני חושב שהנושא קשה לא רק אחרי אלא גם לפני ההורשה. אצלי ההורים (יבדל״א) ערכו צוואה מסודרת ואינני צופה שיהיה ריב כלשהו לגבי הצוואה - החלוקה תהיה שווה. החלק הרציונלי הוא שטוב שיש צוואה כי אז הפתח לריבים נהיה קטן יותר, אבל החלק האמוציונלי קשה מאוד כי הידיעה שבסוף המשמעות של הירושה היא שהוריך נפטרו היא מורכבת.

אישית הדרך שלי להתמודד עם הנושא היתה להחליט שחלק מסוים מהירושה יוקדש לפתח אצל ילדי נושאים שקרובים לליבם של הורי כמו טיולים, והיתר יושקע על ידי כי הורי בוודאי ירצו בטובת צאצאיהם ואין טעם להחזיק מזומן לאורך זמן ארוך.

בשורה התחתונה - תעשי צעדים קטנים כדי לצאת מהקיפאון ותהני מהכסף - בין ישירות ובין באמצעות גרימת אושר לסובבים אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 22:10
קרן, הדילמה מזכירה לי את מה שכתבה @המשקיעה בפייסבוק לפני חודש, לגבי הירושה של אמא שלה ז"ל:

לי לא היתה בעיה להכניס את הכספים לתיק, לא הרגשתי עול רגשי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 22:23
הוא בכל מקרה בתיק, השאלה היא רק מה עושים עם התיק.

כל חלוקה היא רק בדמיון שלנו.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2025 23:57
לא הרגשתי שהכסף לא שלי, אבל הרגשתי חובה לשמור עליו. הייתה לי בעיה להשקיע במניות, כי פחדתי להפסיד את הכסף שעבדו עבורו ממש קשה.

בסופו של דבר השקעתי אותו בתמהיל יותר שמרני. וזה היה הבסיס של התיק שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2025 00:05
ניסוח מדויק. לתלות על הקיר.

עוד אשתמש בו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2025 11:50
כמי שיצא לו לקבל בירושה מההורים גם כספים וגם את דירת המגורים שלהם אני יכול להעיד כי הכסף הוא הבעיה הקלה. הרבה יותר קשה לקבל החלטה עסקית מושכלת מה לעשות עם הדירה כי לא מדובר רק בבלוקים אלא בזכרונות ילדות
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2025 14:43
לגמרי, אני מכיר אנשים לא מעטים שפשוט השאירו דירות ריקות, עומדות, ומתדרדרות במשך המון שנים רק בגלל שלא הצליחו לראות את זה כנדל"ן - זה היה הבית בו גדלו. בהקשר של ההפסד הכלכלי העצום שמתלווה לכך זה באמת דוגמה לכך שהאדם אינו יצור רציונלי עד הסוף. אגב, אני חושב שבמקרים רבים זה בכלל החפצים שבתוך הבית, או משהו סנטימנטלי דומה שמקשה על הפרידה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2025 17:32
אז למזלי זה היה מחוץ לידיים שלי, והדירה כבר נמכרה. אבל "נתקעתי" עם לא מעט רהיטים שאני לא מסוגלת לזרוק/למכור אבל גם אין לי מקום עבורם בבית שלי כרגע.

תודה לכל המגיבים, נתתם לי חומר למחשבה 3>