⬅ חזרה לאינדקס

מעבר לחיפה לצורך חיסכון

🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 20:03
היי לכולם,

אני בן 27, עובד בתל אביב ומכניס כ־7,000 ש"ח נטו. כרגע אני גר באחת מערי הלוויין ומשלם שכירות של 2,700 ש"ח. בזמן האחרון אני שוקל לעבור לחיפה, ומצאתי שם דירה עתיקה ונחמדה בשכונת הדר, קרוב לגנים הבהאים, במחיר של 1,700 ש"ח.

אני כותב כאן אחרי שנים שאני עוקב שקט בפורום - אני גם קצת מתרגש לראות מי מנכבדי החבורה יבחר להגיב.

המעבר לצפון מושך אותי גם בגלל שינוי אווירה - אני מחפש מקום שמשלב חיים עירוניים עם קרבה לטבע, וגם רוצה קצת מרחק מהסביבה הטבעית שלי.

אם אעבור, אצטרך לנסוע מדי יום ברכבת מחיפה מרכז לתל אביב (כ־80 דקות דלת לדלת, עם קורקינט). אני מתכנן לנצל את זמן הנסיעה ללימודים, ובמקביל אני עושה תואר כך שיש גם כמה ערבים שבהם אני ממילא נשאר בתל אביב עד מאוחר.

אשמח לשמוע את דעתכם על כמה נקודות:

עד כמה באמת אפשר לנצל את זמן הרכבת ללמידה, או שיש סיכוי גבוה שאעמוד כל הנסיעה?

האם המחירים הנמוכים בהדר צריכים להדאיג אותי, או שזה פשוט השוק המקומי?

כל עצה או זווית הסתכלות תתקבל בברכה.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 20:15
היה לפני כמה חודשים שרשור על הדר כמדומני, העלו שם לא מעט טיעונים נגד האזור אם אני זוכר נכון.

בעלייה מחיפה - ייתכן ותשב. בעלייה מתל אביב לחיפה - סביר שתעמוד, תלוי בשעות הנסיעה אני מניח.

ציינת שתתנייד בקורקינט.

אני מציע לנסות לעשות את הנסיעה מהדירה לרכבת ומהרכבת לדירה (כמדומני שמרכז השמונה הקרובה ביותר) - רצוי בחורף שהמדרכות והכבישים לא במצב אידיאלי, למשל בשבוע הבא לאחר ביירון :)

הכבישים והמדרכות עלולים להוות קושי. אם אני לא טועה מדובר בנסיעה לא קצרצרה מהדר למרכז השמונה.

אני הייתי נרתע ולא שוקל מעבר כזה בכלל, במיוחד אם אתה מתכנן להמשיך לעבוד במרכז וללמוד במרכז.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 20:16
היי, ברוך הבא!

אני נוסע מזדמן אז פחות בקי (נוסע רק מדי פעם ברכבת הזו),

אבל לפי מה שיצא לי לראות -

בשעות שכולם נוסעים (בבוקר לכיוון המרכז, בערב ליציאה מהמרכז) הרכבת די עמוסה.

אף פעם לא יצא לי לעמוד, אבל לא תמיד הכי נוח לעבוד.

גם לא תמיד יש קליטת אינטרנט טובה.

הדר נחשבת שכונה לא איכותית (ויש שיאמרו עם אוכלוסייה לא פשוטה).

בנוסף, אם אתה נוסע כל יום ברכבת,

הייתי מחפש שכונה קרובה יותר לרכבת שנוסעת למרכז, למשל שכונת בת גלים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 20:17
במחירי התחב''צ של היום יכול להיות שהחופשי חודשי לבדו אוכל כמעט את כל הפער.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 20:28
חופשי חודשי דווקא די זול.

הסיכוי שתשב ברכבת תלוי באיזה תחנה תעלה ובשעה. דווקא אם תצפין יותר יהיה לך יותר סיכוי לשבת בהלוך. מהניסיון הלא גדול שלי בדרך כלל יש מקום ישיבה פנוי. ללמוד עם מחשב נייד בנוחות זה אפשרי אבל לא בשעות העומס.

היכולת ללמוד בנסיעה היא אינדיבידואלית. אני מצליח ללמוד ויזואלית אבל לא בהקשבה בנסיעה. ניסית פעם ללמוד בנסיעה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 20:31
יש אפשרות שתמצא עבודה כזו בחיפה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 21:14
בהחלט,

זה התכנון אם אני אמצא את מקומי בעיר
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 21:15
בת גלים קצת יקרה ביחס לשאר חיפה ובנוסף אני מצאתי דירה בהדר לא מאוד רחוקה מתחנת חיפה מרכז
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 21:35
אשמח אם תוכל להקפיץ קישור של זה כי אני לא מוצא את זה בכוחות עצמי.

תודה על שאר הדברים שכתבת
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 21:37
80 דקות מדלת לדלת נשמע טוב מכדי להיות אמיתי. תקח בחשבון שעתיים ביום רגיל לכל כיוון וזה בלי שום תקלות ועיכובים.

לעבור לצפון זה אחלה אבל לא כשאתה צריך לבוא כל יום לתל אביב. זה יוצא ארבע שעות בדרכים וזה קשה
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 21:42
למה ככה?

הרכבת היא שעה ושלוש דקות, ויש לי בערך קילומטר לכל צד בקורקינט שזה בין 3-10 דקות,

צריך רק להוסיף את זמני הכניסה והיציאה

אני אומר מהחישוב שלי ולא מניסיון
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 21:45
יש שכונות יקרות יותר :)

אבל מבין מה אתה אומר, שכונה איכותית יותר היא בדרך כלל לא הכי זולה שקיימת.

בכל אופן, גם שכונה בינונית בחיפה זולה בהרבה מאשר שכונה בינונית בת"א,

והייתי שוקל את האסטרגיה של "ללכת על הכי זול".

יש סיבה שהדר זולה מאוד...

מניסיון - לא נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 21:52
אני לא גר בתל אביב אלא בעיר סמוכה,

אני משלם רק 2,700 בחודש שזה ממש זול ביחס לדירה שקרובה לרק''ל,

אני רוצה לעבור כי בחיפה יעלה לי בערך 40% פחות.

אני באמת רוצה לדעת כמה המצב שם קשה,

אני לא חושב לגור שם דווקא כבית חלומותיי אבל לתקופה הזאת בחיים זה יכול להיות טוב,

הדירה שמצאתי היא לא רחוקה מכיכר מסריק שזה אזור יחסית לא סימפטי,

השאלה היא באמת עד כמה קשה שם עם הביטחון האישי
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 22:11
אה, הבנתי.

קראתי גם שוב את הפוסט הפותח,

ואני מבין שבאמת מתוך 7000 ש"ח הכנסה - 2700 זה די הרבה.

יש כמובן דירות זולות יותר בשכונות שנחשבות סבירות יותר בחיפה/קריות,

אבל אם גם המרחק מהרכבת הוא קריטי - באמת קשה יותר למצוא...

ניסית לבדוק אפשרויות בקריית אליעזר?

(עריכה: למרות שכדאי לדעת שיש שם לא מעט בנייה, אז גם זה חיסרון.

אבל מבחינת ביטחון, היא נחשבת טובה יותר מהדר).

מקווה ומאחל שתגיע לתקופה טובה יותר!

לא יכול להעיד מידע אישי אלא ממה ש"כולם יודעים" ומקטעי שיחה קצרים ואקראיים (במכולת, קופ"ח וכו') עם אנשים שגרו שם.

אז לא יודע - אולי באמת המצב לא נורא עבור גבר צעיר.

נחכה לתגובות של אחרים, שאולי מכירים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 22:19
לפעמים גבר צעיר רוצה לבלות עם גברת צעירה, וחשוב לו שגם היא תרגיש בנוח.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2025 23:05
עשיתי מעבר כזה בידיוק מהמרכז לחיפה לתקופה, חיפה אחלה של עיר. (הייתי גם באזור שאנשים אמרו לי ש"מפוקפק" ולא הרגיש לי לרגע אחד לא בטוח(

ההבדל הוא שאני לא עשיתי את הנסיעות כל יום, אני מאמין גדול בלחיות קרוב לעבודה שלך (אם כי לא מיישם את זה הכי טוב שיש אבל פסדר)

אם אתה בעבודה של 7 נטו בחודש אז למה לא לעבור עבודה גם?
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 00:04
סתם כך, לדעתי השכונות האלו לא ברמה שלא נעים לגור, אולי לאישה לבד בלילה פחות נעים להסתובב.

כל עוד אתה לא מתגרה בעוברים ושבים אין באמת סיבה שמשהו יקרה, זה לא שיש רוצח סדרתי שרק מחפש קורבנות.

הנ"ל נאמר מתוך נסיון במגורים בסביבה לא משהו, וכן מכמה שיטוטים אקראיים בלילה בשכונת הדר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 08:39
לקחת בחשבון שחופשי חודשי היום זה 684₪?

קצת מקזז את ההנחה אלף שקל בשכירות
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 09:27
אם תיקח את האלף ש״ח שאתה חוסך בשכירות,

ותחלק את זה בנניח עשרים ימים בחודש שאתה צריך לעשות את הנסיעה הזו, הלוך חזור, זה יוצא 25 ש״ח.

לא היית משלם 25 שקל כדי לחסוך שעה בדרך? אני הייתי לוקח דיל כזה בלי לחשוב פעמיים, בטח כשאתה גר ליד הרכבת הקלה עכשיו.

אם תוסיף לחישוב גם את הזמן והמאמץ הכרוך בלעבור עיר ולמצוא עבודה חדשה, זה פשוט לא משתלם.

הייתי בהחלט שוקל לעבור רק אם מרכז החיים השלי היה בקרבת חיפה. למשל עבודה, לימודים, משפחה, חברה. אבל זה לא נשמע לי המצב אצלך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 10:07
מעבר לחסכון עצמו, יש שדרוג מסויים כמו מעבר מדירת שותפים לדירת יחיד?

אפשרות טיפה מסובכת היא שתעשה סאבלט בהדר לחודש-חודשיים בזמן שאתה מסבלט את הדירה שלך וכך תוכל לבחון את האפשרות מבלי להתחייב
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 10:21
חשבת למצוא דירת שותפים?
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 13:16
השאלה לא עסקה בהורדת מחירי המחיה שלי אלא במעבר לחיפה לצורך זה.

בכל מקרה אני לא בקטע לגור עם שותפים ואני יכול גם למצוא דירה פיצפונת במרכז במחיר הזה אבל חשוב לי הגודל של הדירה מכמה סיבות וכרגע אני מתלבט בין שתי חלופות - להישאר בדירה הנוכחית שלי או להגר לחיפה
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2025 13:45
יש שידרוג גדול שיש חצר קטנה ושקטה בדירה בהדר שזה ממש חלום,

יש עוד עניין שהייתי מעדיף לא להעלות פה.

לגבי הסיבלוט - סיכמתי עם בעל הדירה שאני אוכל לעזוב את הדירה בהתראה של שלושה חודשים (אם לא אמצא מחליף בינתיים)

אני לא חושב לחפש סאבלט לדירה הנוכחית כי אם אחזור (חלילה) למרכז אני מקווה שזה יהיה לדירה אחרת, יש בעיות מסויימות בדירה הנוכחית שהיא באזור רועש, היתרון היחיד שלה זה המחיר והמיקום
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 19:52
אי אפשר להגיב למשהו שלא יודעים עליו....

לגופו של עניין, לדעתי זה מעבר דירה לא חכם, יהיה לך מאוד קשה להתרכז בלימודים, אתה תגיע עייף הרבה יותר מהיום, לא תצליח באמת ללמוד ברכבת, מטבע הדברים תאחר מדי פעם, בקיצור לא משהו בשביל חיסכון כזה מזערי...

או שתמצא עבודה באיזור חיפה (לא משהו בלתי אפשרי בשכר של 7.000) או שתישאר במרכז, לאיכות חיים יש מחיר, וזמן זה חתיכת איכות חיים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2025 23:47
מחיפה נווה שאנן לבנימינה (20 דקות רכבת, מטרונית ומעט הליכה) לקח לי שעה מדלת לדלת.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2025 17:11
התכנון הוא באמת לחפש עבודה באזור חיפה אם אני אסתדר בעיר,

אני בהחלט חושב שצריך לעבוד קרוב לבית ולא לנסוע רחוק מידי רק שפה זה בצורה יחסית סבירה ובם אני מקווה שלא לאורך הרבה זמן
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2025 17:12
לכן אני לא אתכנס לכל דירה,

מצאתי דירה ספציפית שהיא במרחק שאפשר לצעוד אליה מרכבת מרכז השמונה ואם אני אקנה קורקינט זה בכלל יהיה בדיחה,

שילוב של רכבת עם עוד אמצעי תחבורה מאריך את הדרך משמעותית באמת בגלל שהרכבת מדייקת ולא מגיעה אחת ל10 דקות
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2025 21:42
לא אמור להיות לך קשה למצוא בחיפה עבודה עם השכר הזה
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2025 08:05
עשיתי נסיעות דומות, ובסוף עברתי לעבוד בחיפה (עדיין מגיע לת"א ללימודים), אם תגיע למרכז יותר מפעמיים בשבוע אתה תשרוף את כל הזמן שלך על נסיעות.

אני לומד בנסיעות אבל זה קשה כי הרכבות מלאות.

ממליץ מאוד להימנע.

בהצלחה