⬅ חזרה לאינדקס

סגירת חשבון באקסלנס טרייד ופתיחת תיק בשני בתי מסחר

🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2025 12:12
היי,

בעקבות המבצע לחבריי הייטקזון החלטתי להעביר את תיק ההשקעות מאקסלנס לפסגות.

גיליתי שהתהליך הוא בשני שלבים, כלומר העברה לבנק ורק אז העברה לפסגות.

בנוסף ישנו "קנס" הוצאות של 99 שקל למניות הנסחרות בארץ ו10$!!!!! למנייה לכל המניות מבורסות בחול.

האם מישהו מכיר דבר כזה? כך נאמר לי מהשירות לקוחות וקשה לי להאמין לדבר כזה.

בנוסף אני מעדיף לרכוש מבורסות באירופה מכיוון שאני לא רוצה להתעסק בחוק הירושה האמריקאי, אך בפסגות העלות היא 0.15% שזה מאוד גבוהה, הבנתי ש interactive brokers הם הכי זולים מבחינת עמלות חוץ, אשמח לדעת האם מומלץ להשתמש בשני פלטפורמות נפרדות בשביל מסחר בארץ ואחת בח"ול ומה התהליכים הבירוקרטיים לכך
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2025 12:33
קראת את תעריפון העמלות לפני שחתמת עליו?

זה די נהוג המחירים הללו להוצאה מבית השקעות, אבל אפשר להתמקח לפני שחותמים.

תתנחם שההעברה מהבנק לבית השקעות החדש יעלה רק 5-10 שקל.

מצד שני, כדי שלא תהיה מופתע על ניירות הערך הזרים יש גם עמלת בנק מתווך של 10-30 דולר פר נייר.

אפשר לרכוש את רוב המדדים המובילים כנייר ערך אירופאי נקוב בשקלים ונסחר בבורסה בישראל.

כמה אזוטרי מה שאתה רוצה להשקיע בו?
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2025 13:38
למטיב זכרוני אכן הסתכלתי על הטבלת ההמרות המפורטת(בעלת אורך של 5 פרטים), לא זכור לי עמלת יציאה לניירות זרים.

עברתי עוד פעם ולהפתעתי עדיין לא מצאתי איזכור לזה או גם את המחיר 10$ לפעולה כולשהי.

אתקשר לבית מסחר לבדוק את הסוגייה.

רוב תיק ההשקעות שלי בסופו של דבר דולרי ברובו ואני נזיל בדולר, לבינתיים אני לא מעוניין להחליף דולר בשקל שכן השקל עכשיו חזק ובנוסף עם דולר אפשרויות הקנייה שלי רבות ומגוונות יותר.

בנוסף אני משקיע פעם ברבעון/חצי שנה, בעיקר תעודות סל צוברות ובדגש על איריות, הבעיה שבבורסות בארה"ב אין צוברות, ואני לא מעוניין להשקיע מאמץ כולשהו עם כספי הדיבידנדים.

ישנן גם השקעות בתעודות בתחום החלל ופיתוח טכנולוגיה שנחשבים אזוטרים בחלקם
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2025 10:59
אמור להיות איזה החזר, זה רשום באותיות הקטנות בתנאים של הייטקזון, תברר.

אבל בגדול כן, יש "קנס"