⬅ חזרה לאינדקס

העברת מט"ח לחשבון בארה"ב ב-Wise

🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 12:59
שלום לכולם,

אני רוצה להעביר מטבע חוץ מחשבון מט"ח דולרי בבנק וואן זירו לחשבון בארצות הברית שנמצא גם על שמי. האם יש דרך לבצע העברה בדולרים ישירות מחשבון המט"ח דרך Wise? או שיש צורך להמיר את הדולרים לשקלים כדי שיעברו קודם לעו"ש ורק לבצע את ההעברה? אלו העברות שאצטרך לעשות מספר פעמים בשנה אז אני מחפש את הדרך היעילה ומהירה ביותר מבלי להפסיד המון על המרות או עמלות.

תודה לעונים!
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 13:20
לחשבון הדולרי שלך ב wise יש פרטי סוויפט, אין מניעה להעביר אליו מחשבון מט"ח בבנק ישראלי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 13:24
תודה, השאלה שלי היא האם ניתן לעשות את זה דרך האפליקציה של wise, או דרך הבנק עצמו? ראיתי בכמה דיונים ש wise מעביר מהחשבון השקלי וממיר בדולרים ולא בהכרח מחשבון המט"ח, לכן שואל
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 15:04
ניתן לבצע זאת, אבל העלות של זה ככל הנראה תיהיה יותר גבוה מהעברה ישירה מהחשבון בישראל לחשבון בארה"ב. כדי להעביר דולרים לwise הם נותנים לך מספר חשבון בארה"ב. אז תצטרך לשלם בבנק שלך אותם עמלות כמו בהעברה ישירה לחשבון בארה"ב ובנוסף עוד עמלה לwise.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 15:19
וואן זירו לא גובה עמלות על העברת מט"ח, עד כמה שאני זוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 15:20
אז למה להשתמש בwise? ולא להעביר ישירות?
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 15:22
לא יודע, הוא לא ציין מה בכלל היעד הסופי של הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 16:47
איך המט״ח מגיע מלכתחילה לבנק הישראלי? יהיה כנראה עדיף להעביר אותו מראש לחשבון האמריקאי.

הם גובים עמלת בנק מקשר, ולפי תגובות רבות העברות מט״ח אצלם הן סיוט בירוקרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 17:00
זה נכון בין אם חשבון היעד הוא wise או בנק אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 17:20
תודה על התגובות. היעד הסופי הוא חשבון בארצות הברית על שמי.

הכסף מופקד לחשבון הישראלי שלי בדולרים כמלגה ולא ניתן להפריד אותו מראש, השאלה לגבי wise הייתה בגלל עיכובים לוחות זמנים לא ברורים בהעברת מט"ח ישירה דרך בנק וואן זירו.

גם דרך wise יהיו עיכובים מצד וואן זירו?
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 17:35
אם אתה מעביר ל wise דולרים (שזה מה ששאלת במקור אם הבנתי נכון), זה בדיוק כמו העברה לחשבון אחר בארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 17:39
תודה, כן הרעיון היה להעביר דולרים ישירות כדי לחסוך את ההפסדים על ההמרה לשקלים ואז שוב לדולרים. מה תהיה דרך יעילה ומהירה יותר? כי כמו שהרבה אנשים כותבים פה זה באמת סיוט בירוקרטי שלוקח המון זמן דרך וואן זירו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 18:32
לא הבנתי למה להמיר לשקלים.

יש לך דולרים בוואן זירו ואתה רוצה את הדולרים האלו בבנק whatever בארה"ב.

גם אם תעביר דולרים ל wise ומשם ל whatever וגם אם תעביר ישירות מוואן זירו ל whatever, אלו העברות דולריות בלי המרה לשקל בשום שלב.

אפשרות אחרת היא להמיר בוואן זירו לשקלים, להעביר שקלים ל wise ושם להמיר לדולר ולהעביר ל whatever, אבל אין הרבה היגיון בבחירה באפשרות שכוללת המרה כפולה.

אני העברתי פעם אחת מוואן זירו לבנק בחו"ל ולא נתקלתי בסיוט בירוקרטי כמו שאתה מתאר, אז אין לי מושג במה מדובר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 18:55
זה בדיוק מה שעשיתי דרך הבנק לפני שלושה ימים. בגלל שהעברה מצריכה אישור בנקאי, אני ממתין לאישור כשבינתיים לא קיבלתי מספר swift, או סטטוס העברה. אלו כבר שלושה ימים שעברו, לפני 2-7 ימי עסקים נוספים לאחר האישור, ואנחנו לפני סופ"ש שאז בכלל אין מענה. אני תלוי לחלוטין בשירות לקוחות של הבנק, שלמעשה לא קיים. די סיוט בירוקרטי שאנח מעריך שימשך יותר זמן משצפיתי מהעברה בין שני חשבונות על שמי. השאלה היא אם אותו מצב היה קורה גם דרך wise בהעברה בדולרים?
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 19:11
כן... ברגע שהכסף יגיע אתה תתבקש להביא הוכחות למקור הכסף, יכול להיות שביקשו עוד מסמכים לאימות הזהות שלך. זה יכול לקחת יום או כמה ימים. לאחר מכן העברה לוקחת לרוב יום עסקים. אם אתה מחפש מהירות אז זה מניסיון אישי בבנק רגיל (לא וואן זירו) זה לקח לי פחות משעה עד שראיתי את הכסף בארה"ב אבל העמלה הייתה בהתאם...
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 19:16
ובגלל זה כוונתי הייתה שזה כנראה פתרון פחות טוב לשימוש רב פעמי.

גורם ישראלי שמפקיד בדולרים ולא מוכן להפקיד מראש לבנק אמריקאי?

יש סיבה מיוחדת שאתה רוצה להעביר את זה לארה"ב? אם לא מדובר בסכומים גדולים, אולי עדיף לך פשוט להמיר את זה לשקלים בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 19:30
כן, זאת מלגה ואני נמצא בארצות הברית בפוסטדוק. ההעברות יהיו בכל כמה חודשים הסכום של הערך 20,000 כל אחת
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 19:30
כמה זמן לקח לך כל התהליך?
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 19:34
נשמע כמו בעיות אישורים ואימות של העברה ראשונה. אני מנחש שההעברות הבאות (במיוחד אם זה לאותו חשבון) יהיו מהירות יותר
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2025 19:41
תודה, גם אני