⬅ חזרה לאינדקס

זוג עצמאים והפרשה לקרן השתלמות

🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2017 08:23
בעשור האחרון הפכנו בעלי ואני לעצמאים בשני עסקים שונים. יש לנו הון עצמי של 1.5 מיליון שמקורו ממכירת הבית לפני כארבע שנים וירושה, שעומד בבנק וגם "נאכל" מידי פעם. אנחנו עדיין מרוויחים משכורת מינימום לאחר כל ההוצאות, לכן לא משלמים מס הכנסה. עשור שלם לא הפרשנו לפנסיה וב 3 השנים האחרונות מפרישים לקרן השתלמות לפי 7% מההכנסה. האם הבנתי נכון, מקריאה בסולידית, שאפשר להפריש את המכסימום הפטור ממס רווח הון 18,840שח גם אם הוא מגיע בחלקו מההון העצמי שלי ולא מההכנסה בלבד?
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2017 08:32
כן, בתנאי שהחשבון במעמד עצמאי.

עם זאת, לדעתי לפחות, יתרון המס של קרן השתלמות הוא בעיקר במעמד ההפקדה (מקבלים ניכוי מהשכר של 4.5% מההכנסה החייבת).

ד.א. כבר לא חייבים להפקיד 7% כדי לקבל את ההטבה אלא מספיק 4.5%. היות ואתם לא משלמים מס הכנסה אז אתם לא מקבלים את הטבת המס הזו.

לגבי הפקדה עד התקרה השנתית, היא כדאית רק בתנאי שדמי הניהול נמוכים, שכן לדמי ניהול יש נטייה לבטל את הטבת המס (כלומר ייתכן ותשלמו יותר בדמי ניהול מאשר הפטור ממס על רווחי ההון).
🕒 פורסם בתאריך: 13/08/2017 15:08
אני רואה שדמי הניהול של אקסלנס 1.96% והוצאות ניהול השקעות 0.12%.

של ילין לפידות 1.41 ו 0.03.

אבדוק עם IBA S&P
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2017 16:29
פתחתי היום קרן השתלמות ב IBI ובחרתי מסלול פסיבי צמוד s&p 500. P

פשוט כמו תוכי אחרי קריאת הפוסט של המשקיעה בעניין. אני ממש מדדה את דרכי בעולם הזה בימים האחרונים, קוראת פוסטים כאן, מנסה להבין אם ומה לעשות, לבד או בעזרת חברת השקעות. זה היה הצעד הראשון בסיכון הכסף שלי שעומד ליבוש 4 שנים בגלל חוסר החלטיות.

פתאום קלטתי שאני בכלל לא מבינה מה אומרת הקרן הפסיבית הזו? מי מנהל אותה או מאזן אותה במידת הצורך?
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2017 17:51
המנהל שלה מנהל אותה, הוא מבצע איזונים בהתאם למה שכתוב בתשקיף הקרן