⬅ חזרה לאינדקס

חישוב שווי נקי

🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2026 18:55
אתם מחשבים ועוקבים אחרי השווי הנקי שלכם?

למה ואיזה תועלת אתם מפיקים מזה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2026 19:17
אם אתה בדיאטה, קורע את עצמך בריצות,

למה ואיזה תועלת תפיק מזה שתעלה על המשקל?

התשובה- סיפוק עצמי ועידוד, זה שאתה רואה שאתה בדרך הנכונה זה נותן לך כוח להתאמץ יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 12:52
יש בזה היגיון - לדעת בזמן אמת כמה חודשי מחיה חסכת. מידע מהסוג השה שימושי כשמתכננים את המשך הקריירה או כשעובדים על התקציב של משק הבית. אני אישית הייתי שמח לאיזו אוטומציה שתגיד לי פעם בחודש כמה חודשי מחיה יש לי, ע"י סיכום היתרות מכל התיקים והחשבונות ואז ניכוי מס רווחי הון. בטח יש כזה דבר. לא יצא לי לחפש.
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 14:19
בשביל לקום בבוקר ולדעת אם צריך עדיין ללכת לעבודה או שאפשר כבר להתפטר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 18:42
1. נטרול של רעש כמו בונוסים, הוצאות משתנות, אירועי מס וכו׳ לקבלת התמונה הגדולה וההוליסטית של תמונת המצב הפיננסית

2. מדידה נוחה של השינוי לאורך זמן כדי להבין את המגמה ולדעת לתכנן יותר טוב לפי זה

3. עוזר בקבלת החלטות כמו תקציב לדירה, האם אפשר לעבור למשרה שמכניסה פחות, לפרוש וכו׳

אבל הכי חשוב - התהליך של החישוב דורש לפרט ולסכום את כל הרכיבים, מה שעוזר להבין את התמהיל מבחינת:

1) סוגי השקעות

2) סוגי מסלולי מיסוי

3) רמות נזילות

4) רמות סיכון של רכיבים שונים והיחסים ביניהם

5) תיעדוף של הרכיבים לפי איפה הכי חשוב לעשות אופטימיזציה (דמי ניהול, מסלולי השקעה וכו)

וזה עוזר לאזן ולכוון מחדש לפי הצרכים והתכניות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 19:04
מי שמשקיע במדדים לטווח ארוך לא באמת צריך לחשב כל חודש מחדש את השווי הנקי שלו, לדעתי זה סתם עיסוק אובססיבי גוזל זמן ומיותר.

אם יש לכם מושג על סדר גודל תיקי ההשקעות, התיק הפנסיוני, קרן השתלמות, הכנסות והוצאות שוטפות חודשיות, אתם מסודרים, בשביל זה לא צריך אקסל מדויק.

השוק עולה ויורד, גם ככה התנודות לא צריכות לעניין את מי שמשקיע לטווח ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 19:34
מסכים שלא צריך ולא נכון לחשב שווי נקי כל חודש, ובטח לא להתרגש מתנודות קצרות טווח.

גם אני לא רואה בזה כלי “טקטי” למשקיע פסיבי במדדים.

בעיניי הערך של חישוב שווי נקי הוא לא המעקב השוטף אחרי השוק, אלא הבדיקה התקופתית (רבעונית/שנתית) של המבנה הכולל: פיזור בין אפיקי השקעה, רמות נזילות, חשיפה למס, וסיכון ביחס לתכניות חיים.

אפשר בהחלט לחיות עם “סדר גודל”, אבל החישוב המלא מדי פעם חושף דברים שסדר גודל לא תמיד מראה - למשל עודף כסף לא מנוצל, חוסר איזון בין נזיל ללא-נזיל, או אופטימיזציות פשוטות בדמי ניהול ומיסוי. מנסיון גיליתי דברים שאם לא הייתי עוקב לא הייתי מגלה במשך עוד שנים.