⬅ חזרה לאינדקס

איחוד ופדיון מוצרי קצבה

🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2017 15:43
הגעתי למצב אבסורדי עם יותר מדי מוצרים קצבתיים שהייתי שמח לפדות במידת האפשר (כנראה שלא) או לפחות לאחד. הפניות שלי לחברות בהן מנוהלים המוצרים הובילו לאינסוף תשובות סותרות, אז אשמח להתייחסות ועצות ממי שבטוח בפרטים:

קופת גמל קצבתית במנורה - 9500 ש"ח

קופת גמל קצבתית בפסגות - 5500 ש"ח (צריך לציין שיש עוד קופות גמל הוניות על סך 90,000 בפסגות)

קרן פנסיה כללית לא פעילה בהראל - 4000 ש"ח

ביטוח מנהלים פעיל בהראל - 30,000 ש"ח (נכון לעכשיו, אבל כנראה לא כ"כ משנה)

תחילה קיוויתי לפחות לפדות את קופת הגמל הקטנה ביותר (פחות מ-8), אבל הבנתי שזה בעייתי כי מכיוון שיש לי עוד קופות מנוהלות בפסגות, זה לא עומד בתנאים. האם יש איזשהי דרך לפדות או לוותר?

בהמשך קיוויתי לאחד את המקסימום האפשרי: שתי קופות הגמל לפחות, להוסיף גם את קרן הפנסיה הלא פעילה, ואולי להכניס הכל לתוך ביטוח המנהלים.

אשמח לכל התייחסות בנושא, כל עוד אתם בטוחים בה ברמה שאוכל להתווכח עם החברות הרלוונטיות.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2017 12:26
אף אחד לא יכול לתרום את ה-2 סנט שלו לסיפור?
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2017 12:33
לא ציינת כאן את גילך, את מקור הכספים או מה אתה רוצה לעשות איתם בעתיד, אז קצת קשה לענות

במידה ואין לך קרן פנסיה מקיפה אפשר לפתוח אחת ולהעביר אליה את כל הכספים.

אתה יכל לבדוק גם בפוליסת ביטוח המנהלים האם ניתן להעביר אליה את הכספים
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2017 16:30
אני בן 31, כל הכספים הגיעו מהפרשות של מקומות עבודה שונים.

מה שאני רוצה לעשות עם הכספים בעתיד משפיע על אפשרות האיחוד בין המוצרים? מבחינתי ארבעת המוצרים הם קצבתיים, בסכומים קטנים מאוד, וכל מה שמעניין אותי הוא לאחד בין כמה שיותר מהם שאני יכול.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2017 17:00
מה זה לאחד?

לי יש באחד מבתי ההשקעות יותר מ-8 קופות גמל. הן לא אוחדו ולכל אחת יש את החיים שלה.

מה שכן אני מנצל את גודל סך כל הקופות על מנת להשיג דמי ניהול טובים עבור כל אחת מהן. בית ההשקעות מתייחס לסך כל הקופות ולא לכל אחת מהן בנפרד בבואו לתת לי דמי ניהול אטרקטיביים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2017 17:08
שאלות שאתה צריך לענות לעצמך-

מה הם המוצרים ?

קרן פנסיה חדשה/ותיקה

ביטוחי מנהלים חדשים / ותיקים ?

קופות גמל ?

מה הם המקדמים הפנסיונים ?

כמה כסף יש שם ?

כמה כסף יש לך בכלל בתוכניות פנסיה ?

זה מאוד משנה לגבי האסטרטגיה של הניוד/איחוד

באופן כללי כמו שנכתב מלמעלה יש יתרון לגודל וכדאי לעבוד מול גוף אחד, מפשט ניהול ונותן דמי ניהול טובים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2017 17:05
אני בן 31, כל המוצרים הם חדשים - קופות גמל חדשות (ולכן קצבתיות), פנסיה חדשה, ביטוח מנהלים חדש. אני לא מחפש אסטרטגיית השקעה או ניהול, ניסיתי לשאול את השאלות הכי פשוטות וטכניות שיש: אני מעוניין לאחד עד כמה שניתן את כל המוצרים לכדי מוצר אחד בודד, שורה אחת בודדת. ברור לי שעדיף לנהל את הכל במקום אחד, ברור לי שצריך לחשוב על כל מני דברים - אבל זה עניינים כלליים. יש לי גם מוצרים נוספים מן הסתם, אבל הם לא רלוונטיים לדיון הזה. אני באמת רק מנסה לקבל תשובות טכניות פשוטות:

- האם אפשר לאחד (לשורה אחת, לא בית השקעות אחד) בין שתי קופות הגמל?

- האם אפשר לאחד בין קופות הגמל לפנסיה הכללית?

- האם אפשר להכניס את כל הסכומים האחרים לתוך ביטוח המנהלים שלי?
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2017 23:37
כן, בתנאי ששתיהן פנסיוניות ושתיהן באותו מעמד (שכיר או עצמאי).

אם בלאחד אתה מתכוון לנייד אחת לשנייה אז ניתן. בכפוף למה שכתבתי קודם על המעמד.

רוב ביטוחי המנהלים לא מאפשרים ניוד צבירה אליהם.