⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות לעוסק פטור, שכיר ואמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2026 22:29
אני מתלבט אם משתלם לי לפתוח קרן השתלמות לעוסק הפטור שלי בנוסף לקרן ההשתלמות שיש לי כשכיר.

נתונים רלוונטיים -

אני אזרח אמריקאי - קרן ההשתלמות תהיה IRA בלבד. אני מתכוון להפקיד אליה את המקסימום האפשרי למשך כ10 שנים ואז לפדות את הכסף הזה ולחיות ממנו עד לפתיחת קופת הגמל הפנסיונית שלי.

הרציונל:

הפקדה לקרן ההשתלמות הזו תעניק לי פטור ממס על כל ההפקדות ועל רווחי ההון, כך שגם אם אני משלם 0.2% על קרן ההשתלמות לאורך 10 שנים, זה יוצא פחות מ10%-25% מס אפקטיבי על הרווחים אם הייתי מפריש את הכסף הזה לתיק ממוסה.

במקביל, מכיוון שאשאר מתחת לסף המס האמריקאי, והקרן פטורה ממס בישראל, בדיוק בשנים הקריטיות של הפרישה עד לפתיחת קופת הגמל הפנסיונית אהיה במדרגות מס 0% עם הכנסות פסיביות פטורות ממס בשתי המדינות.

הלוגיקה שלי הגיונית? זה אפשרי? @FIYaacov אשמח לחוות דעתך.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2026 23:41
תוכל לפרט?

אין לך עוד הכנסות?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2026 00:14
אני מתכנן לפרוש מתישהו בין 50 ל60. התכנית הכללית היא למשוך מקרן ההשתלמות הזו והשכירה שיביאו אותי לפטור ממס בשנים האלו. אם יהיה חסר אמכור מעט מהתיק הפרטי, המס המקסימלי שם יהיה 25%, אני מעריך שפחות כי אני אשתדל למכור שכבות שלא הרוויחו הרבה. בכל מקרה, הרציונל הוא למשוך פחות מתקרת ה0% האמריקאי כולל הניכוי הסטנדרטי, כלומר סדר גודל של 130 אלף דולר בשנה. זה סכום נאה לזוג בגיל הזה לטעמי.

בגיל 60 תפתח קופת הגמל, אעביר סכום מינימלי לקצבה לקרן פנסיה ופעם ברבעון אמכור לצורך מחיה, שוב בסבירות גבוהה מתחת לסף המס האמריקאי. לכאורה גם, מס נמוך מאוד בצד הישראלי על ההכנסות מקצבה ומהמכירות בקופת הגמל.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2026 00:58
לא בטוח שיכול לחשוב על אופטימזציה מעל זה. נשמע טוב.

רק צריך לקחת בחשבון שאם זה קופת גמל IRA, מימוש הנכסים לצורך העברה לפנסיה זה אירוע מס בצד האמריקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2026 11:08
בגלל שזה בארץ ולא בארה"ב? ספציפי ה גמל\השתלמות IRA .
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2026 11:10
הגישה הכי נפוצה להתייחס להשתלמות/גמל IRA בצד האמריקאי של האגם זה פשוט כחשבון מסחר לכל דבר, לכן אם הוא מוכר נכסים בשביל לנייד את המזומן לקרן פנסיה, זה אירוע מס בדוח האמריקאי (בין אם הוא מנייד את זה אחרי המכירה או לא).