⬅ חזרה לאינדקס

האם ירידת הדולר שקולה לירידת מניות שנסחרות בדולר ?

🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2026 17:01
שלומות,

לאחרונה השקעתי במדד עולמי כ-65% מסך כספי ההשקעה שלי. המטרה - השקעה פסיבית ל-20 שנה מינימום (טפו). היות והשווקים גבוהים החלטתי לא להשקיע הכל במכה אחת אלא להמתין עם 35% בסולידי בשקלים - לתיקונים, ואז להשלים הכניסה למדד. ידוע לי שהיסטורית זה לא בהכרח עדיף אבל פסיכולוגית זה מה שאיפשר לי להיכנס.

אז כאמור ממתין לירידות ... שאלתי היא אם לדעתכם ירידת הדולר מ- 3.8 ל-3 שקולה מבחינתי לירידה של 20% ? ואם תכננתי לקנות עוד מדד בירידה כזו אזי ירידת הדולר הנוכחית שקולה לה ?

ברור שהדולר יכול לרדת עוד, אבל זה לכאורה(?) מקביל לרעיון שהמדד יכול לרדת עוד הרבה אחרי 20%, ועדיין כדאי לקנות.

תודה למשיבים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2026 17:09
מאחר וכל ההגדרות הללו הן מראש סוביקטיביות, אנחנו לא באמת יכולים לדעת אם *מבחינתך* זה אותו דבר או לא.

הרי אובייקטיבית, כמו שאמרת בעצמך, הכי משתלם להכינס במכה. והסיבה היחידה להיכנס בשלבים היא פיסכולוגית וסובייקטיבית לחלוטין.

אז אם זה מה שיגרום לך להרגיש יותר טוב, אפשר בהחלט להגיד שזה שקול.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2026 17:10
כאן בפורום לא אוהבים תזמונים, לא של מניות ולא של כיווני מטבעות.

מחקרים מראים שבדרך כלל זה מוביל לאובדן תשואה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2026 17:25
מבין את תשובה. גם אני לא אוהב. עם זאת, עד שאהיה ב-100% בפנים, אין לי ברירה אלא להתמודד עם הקטע הלא נוח הזה , שבמקור איפשר לי להיכנס לפוזיציה (-:
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2026 17:34
רק להבהיר, לא אמרתי שחייבים להיות 100% מניות. אתה צריך הקצאה שנוח לך איתה פסיכולוגית.

ועוד משהו, לא ברור שהשוק יקר היום. לפי הרצאה ששמעתי השוק חזה מזמן את החלשות הדולר וציפה שהמניות יעלו בהתאם, לכן המניות עלו כבר לפני מספר חודשים. אין לי מושג אם זה נכון, נשמע הגיוני.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 20:37
זה לא עניין של דעה, מתמטית מחיר הקניה ביחס ליכולת שלך ירד ב- 20% ולכן עם אותו כסף אתה יכול לקנות 25% יותר ממה שיכולת לפני כן, שזה כמובן חדשות מצויינות. וזה כמובן לא אומר כלום לגבי כדאיות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 21:04
כל יום שאתה קם בבוקר עם כסף פנוי לקנות,

ולא קונה,

אתה מבצע החלטה כלכלית יומיומית ואישית

לפי מה שכתבת, בתחילת ההשקעה כבר החלטת

אתה מבין היטב שהכסף שחיכה בצד, חיכה בצד כדי להיות שווה יותר כשיכנס גם הוא

לא ברור אם אתה שואל אותנו האם טכנית אתה נופל לקריטריון הקניה של התכנית שלך או האם הקריטריון דורש שינוי?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 21:14
השוק תמחר את המניות על פי שער דולר עתידי, אבל לא את הדולר עצמו?

השוק הסכים לשלם בדולר שעדיין היה יקר, מחיר של מניה בדולר עתידי זול?

מה ההגיון?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 22:07
כן, בעצם השאלות שלך טובות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 23:14
מה זה הפוזיציה שאה מדבר עליה, גידור?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 23:24
אני מניח שהוא מתכוון לכך שעצם זה שהוא החליט להיכנס עם 65% שם אותו במצב שהוא העיז להשקיע ולקפוץ למים.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2026 23:40
כן, אני יכל להגיד שמבחינתי לפחות, כששקלתי את התמחור ההגיוני בעייני לכניסה לכל המניות רשמתי את זה לפני

ההגיון הוא שאם יש לך דולרים שאתה רוצה להרוויח איתם עוד דולרים מבלי הבט על היחס של הדולר כלפי סל המטבעות העולמי, אז אתה קונה מניות כשאתה יודע שהערך העתידי שלהם יעלה מול הדולר.

מה לא הגיוני בזה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 02:24
הטיעון שלו הוא שהשוק יודע שהדולר הולך לרדת, ולכן הוא מתמחר כבר עכשיו את המניה, בשער העתידי.

כלומר מניה ששוה כעת 100 דולר, עולה ל 110$, כי הדולר הולך לרדת ב 10% בחודש הקרוב.

שאלתי שני שאלות:

למה שהשוק לא יוריד את הדולר כבר עכשיו?

למה שהשוק לא יקנה עם הדולר מט"ח, וימיר חזרה אחרי ירידת הדולר - ויקנה את המניה באותו מחיר הישן?
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 08:18
סליחה, אבל זו שאלה מוזרה מעט,

זה כמו לשאול למה שער הדולר לא מתאים את עצמו עם שער החוזים העתידיים על הדולר.

יש כמה הוא שווה היום, ויש כמה צופים שהוא יהיה שווה מחר.

כמו שיכלתי - וכתבת בצדק, לקנות מט"ח ולהמיר בחזרה, או לקנות חוזים עתידיים, (ומי אמר שלא עשיתי?) באותה מידה יכלתי גם לשערך מניות בערך גבוה יותר ביחס לדולר
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 08:37
בינגו.

ולכן השוק אמור לתמחר את ירידת הדולר העתידית - רק בחוזים על הסנופי/מניות, ולא בסנופי/מניות העכשוי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 12:11
אגב, 2 השאלות שקולות.

הדרך של השוק להוריד את שער הדולר זה בעיקר לקנות איתו דברים אחרים (מניות/מטח וכו).

בסוף הכל ביקוש והיצע. וסגירת ארביטראז.

זאת שאלה מוזרה, כי היא מניחה הנחה לא נכונה.

בוודאי שהדולר מתאים את עצמו עם שער החוזים העתידיים על הדולר.

ובאותה מידה השאלה של @צדיק נכונה ותקפה.

וההפרש בין השניים הוא שילוב של הריבית חסרת הסיכון כפול רמת הביטחון שיש לך לגבי השווי העתידי.

ואם השוק היה מסכים איתך אז כולם היו עושים את זה ואז שער הדולר היה משתנה כבר היום ולא בעתיד.

הפוך, לא?

אם יש ודאות גדולה לירידת הדולר בעתיד הוא בהכרח ירד כבר היום (מול מניות/מטח/סחורות והכל)
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 12:36
כמובן.

שאלתי לפי הלך המחשבה שלו.

בסוף הכל מוביל לאותה נקודה.

למה השוק מוכן לתמחר את הדולר העתידי רק בקטע עקום של ערך המניה*דולר, ולא בשער הנורמלי של הדולר?
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 14:04
הי, שואל אם טכנית הקריטריון של ירידה בשווקים של 20% ע"מ להיכנס עם יתרת הסכום, קרה בעצם עקב ירידת הדולר, היות והמדד הנ"ל נסחר בדולר
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 14:06
לא.. פשוט חשיפה גבוהה יותר למדד
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 14:39
אבל מראש הקריטריון הוא לא טכני אז לא ברור לי איך אתה יכול לטעון שהשאלה טכנית.

הקריטריון נטו פסיכולוגי/רגשי. ולכן גם התשובה תלויה לחלוטין בשואל.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2026 17:37
מה היתה המטרה שלך לחכות "לירידה בשווקים של 20%"?

כתבת פסיכולוגית

מכוון שלא סגרת את עצמך מלמעלה (אם ימשיך לעלות) ולא סגרת את עצמך מלמטה (אם ימשיך לרדת) לא נפלת להגדרות של כדאיות, אלא נפשיות

מכאן, אתה מחפש את הנקודה הנכונה לקפוץ, או שאתה כנראה לא בטוח אם בכל זאת לקפוץ

מבחינה כלכלית אך ורק ביחס למצב שאתה אישית היית בו בתחילת ההשקעה, יש לך יותר כח קניה, מחר יכול להיות הרבה יותר ומחרתיים הרבה פחות

כל מה שאתה צריך לענות לעצמך הוא, עקב טווח ההשקעה הארוך שיש לי, האם תוכל לחיות עם תנודות מסוג זה עד 50 אחוז או שאתה מתעלם מהן, כל חודש מוסיף כסף חדש גם אם המדד בשיא

או שאתה רוצה להיות המתזמן, או שאתה המתעלם

מתעלם נכנס עם כל הכסף שיש לו כי יותר חשוב זמן בשוק מתזמון שוק,

מתזמן שוק גם יוצא לפעמים, חשוב לו לשלם עמלות ומיסים כדי להרגיש שהוא צדק גם ביציאה וגם בכניסה
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 15:35
קשה קצת לקבל מידע עם הזהירות של גולשי הפורום.

אסכם: זול, יקר - אלא מילים סובייקטיביות.

אם מישהו, מבחירתו האישית, הפסיכולוגית, אך המודעת, רוצה לקנות "לא בשיא", הן מבחינת שווי המניות והן מבחינת שווי הדולר, אחד מהם או שניהם - ניתן לענות לו אובייקטיבית על השאלה אם כרגע יש ירידה נקודתית באחד מהם (ולמרחיקי לכת, לפרט לו על מה הוא מהמר בדיוק).

כאילו, פשוט תענו לו על השאלה. האם הירידה של הדולר מגולמת במחיר המניות שהוא קונה. זאת שאלת כן/ לא.

אותי מסקרן עם הקרנות האיריות הצוברות גם מושפעות מירידת הדולר כרגע או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 15:41
זו הגדרה שלו.

ממה הגדיר 20% ירידה? מהשווי הדולרי או השקלי?

אנחנו לא יכולים לענות איך הוא הגדיר את זה.

אם תמדוד את השווי שלהם בשקלים, אז הערך השקלי שלהם בוודאות מושפע.

אבל צריך לזכור שהן לא מחזיקות שקלים, אלא מחזיקות מניות (או חוזים עתידיים על מדדים). השקל הוא רק אמצעי מדידה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 15:43
מהשווי השקלי כמובן.

הוא שואל האם שהוא קונה קרן דולרית בשקל, הוא כרגע יכול לקנות יותר יחידות ממנה כשהדולר זול לעומת השקל, לעומת קודם כשהדולר היה יקר יותר. זאת השאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 15:52
אבל יש כאן הנחה סמויה שהשווי הדולרי של קרן נשאר זהה.

אגב, לא צריך אותנו בשביל לענות על השאלה שלו, השווי השקלי של קרנות הנסחרות בשקלים מפורסמות בשקלים בכל עת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 15:56
אבל את התשובה לשאלה הזאת כולם (כולל פות"ש) יודעים.

השאלה שלו הייתה לא האם יש ירידה באחד מהם (הוא טוען שיש בהודעה הראשונה שלו). השאלה שלו האם ירידה נקודתית באחד מהם שקולה לירידה בשני.

אבל השאלה לא מוגדרת היטב, והיא מאוד מאוד סובייקטיבית, ולכן לא ניתן "פשוט" לענות עליה.

זאת ממש לא שאלה של כן/לא. זאת שאלה פילוסופית לחלוטין שיש עליה מאות (ולדעתי כבר אלפי) עמודים של דיונים ברחבי הפורום.

הן מושפעות בדיוק באותו אופן כמו כל נייר אחר. כלומר ההשפעה תלוי בהגדרה שלך.

למה כמובן?

אם זאת הייתה השאלה הוא לא היה צריך לשאול אותנו. הוא כבר יודע את התשובה על זה.

אני חושב שפספסת לחלוטין את השאלה שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 16:03
@roneng שתה מים.

@Dr Spock האם פספסתי את השאלה שלך?

להבנתי, הוא רצה לאשש את ההנחה שלו, שלדעת רונן "הוא כבר יודע את התשובה עליה", וכולנו "יודעים".

זה לא כזה ברור מאליו. הקרנות שנסחרות בשקלים מופיעות במחיר הסופי שלהן בשקלים, והוא ביקש לדעת אם המחיר שמוצג מגלם את ירידת הדולר בשער המניה שמוצג בשקל.

זאת בהחלט שאלה לגיטימית לפני הכנסת סכום גדול למניות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 18:24
שתיתי. תודה.

אני חושב שאתה צריך לחזור על שיעורי הבנת הנקרא שלך.

הוא טוען שהדולר ירד ושואל אם ירידה בדולר שקולה לירידה בערך המניה.

כלומר על השאלה שלך "האם הייתה ירידה בערך הדולר" הוא יודע לענות, והוא ענה עליה מצויין:

כלומר הוא יודע שהדולר ירד מ3.8 ל3. אין פה שאלה.

השאלה היחידה שלו היא

כלומר האם ירידת הדולר שקולה לירידה בשווי המניות. וזה לחלוטין עניין של הגדרה ובעיקר של מה שמעניין אותו.

בדיוק

לא. ממש לא.

הרי ברור שהמחיר בשקלים מגלם את המחיר הסופי בשקלים, כולל כל השינויים של המניה ביחס לשקל.

הוא לא שאל אם המחיר בשקלים מגלם את השינוי בדולר, הוא שאל אם השינוי במחיר בשקלים "בגלל הדולר" שקול לשינוי במחיר השקלים גם בלי שינוי בדולר לצורך התקרה השרירותית שהוא הציב לעצמו של 20%

אף אחד לא אמר שהשאלה לא לגיטימית.

אבל הוא הגדיר לעצמו מספר שרירותי כלשהו, ללא שום קשר לשום דבר מוחשי (שוב, לגיטימי לגמרי). ואז הוא שואל אם משהו שרירותי אחר שקרה בעצם מקביל לאותו דבר שרירותי שהוא הגדיר. ועל זה אף אחד (חוץ ממנו) לא יכול לענות, כי מראש ההגדרה שלו היא שרירותית.

זה כמו שאני אגיד "אם אני אטיל קוביה ויצא 6 אז אני אוכל סטייק". ואז אני אשאל "האם אני יכול להגיד שלהטיל פעמיים 3 בקוביה מקביל, לצורך אכילת הסטייק, לזה שיצא לי 6 פעם אחת".

התשובה שלי פשוטה - אין לי מושג. רוצה לאכול סטייק תאכל, לא רוצה אל תוכל. אתה לא יכול לשאול אנשים אחרים מה החוקים של המשחק שאתה בעצמך המצאת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2026 18:58
אם הסיבה היא מכפילי רווח גבוהים היסטורית - הם עדיין כאלה