⬅ חזרה לאינדקס

בעד ונגד לסגור 2 קרנות השתלמות זעירות

🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 00:02
בימים אלה נפתחת לי האפשרות סוף כל סוף לממש ולסגור 2 קרנות השתלמות זעירות שנפתחו לי בשירות הקבע.

במשך 3.5 שנים הן הכפילו את גודלן, נתון מרשים אבל שתיהן ביחד שוות פחות מ-170 שקל (לא אלש"ח).

שתיהן במסלול 100% מנייתי.

האם לסגור ולסיים את ההתעסקות המיותרת בסכום הקטן הזה?

האם לשכוח מקיומן ולגלות עוד כמה עשרות שנים סכום קצת יותר גדול, אבל במקביל לוותר על התשואה מהסכום הזה במקום אחר? האם התשואה הנוכחית שתיארתי מספיק טובה כדי שהוויתור ישתלם? לדעתכם האינפלציה בעוד כמה שנים תמחק את הרווח?

האם יש מס מעצבן כלשהו שימחק לי את כל הרווח בעת המימוש?

צריך לציין שיש לי כבר קרן השתלמות מהעבודה הנוכחית בסכום יותר נורמלי (כ-46 אלש"ח) אז גם אם אני אסגור את שתיהן, אני לאו דווקא אאבד את האפשרות לבצע הפקדות למכשיר ההשקעה המסוים הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 00:05
תתקשר לחברה שמפעילה את הקרנות האלו

תשאל אם הם מוכנים להשוות תנאים לניוד צבירה מקרן אחרת
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2026 15:25
לא לגעת נקודה. איזה התעסקות יש לך עם זה? שים אותן במחסן מאחורה.

1.במידה ותרצה למשוך את הקרן השתלמות ממקום העבודה וטרם חלפו 6 מפתיחתה ישנה אפשרות להחיל וותק.

2.אין כמובן מס על קרנות השתלמות (עד לתקרה).
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 01:29
תודה לעונים. בגלל עומס בלימודים לא הספקתי לחזור לפורום.

תוכל לפרט יותר? איזה תנאים בדיוק מלבד דמי הניהול?
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 09:58
נדמה לי שקרן השתלמות ותיקה מאפשרת לך למשוך קרן חדשה יותר ("החלת ותק") וזאת אולי סיבה להשאיר אותה.

בלי השיקול הזה, הייתי פודה מזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 10:46
אם לא עברו 6 שנים לא משתלם למשוך בגלל שתשלם הרבה מס. אם עברו 6 שנים אז אתה יכול למשוך.

אז למה לא לנייד לשם?

או הפוך - תנייד את הקרן של העבודה הנוכחית למקום של הקרן הקודמת. תלוי כמובן איפה התנאים יותר טובים.

או אפילו יותר טוב - תקרא קצת בפורום, תתעמק ותלמד ואולי תגלה קרן שלישית שאפילו יותר טובה מה2 הקיימות שיש לך ותנייד לשם את הכל :-)

די כבר עם ההפחדות חסרות בסיס האלה.

קה"ש זה לא מוצר כזה מדהים כמו שאתה מנסה לעשות ממנו. הרבה פעמים דוקא משתלם למשוך אותו ולא להחזיק, וברוב המקרים הרווח ממנו (מבחינת הטבת מס) הוא קטן יחסית.

מוזמן לקרוא קצת דיונים בפורום בנושא.

(אני כמובן לא אומר שתמיד משתלם למשוך. אני רק אומר שיש הרבה מצבים שכן, וגם במצבים שלא משתלם למשוך ההטבה של קה"ש היא לא כזאת מדהימה כמו שהרבה אנשים מנסים לעשות ממנה).
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 12:02
אני חושב שהוא התכוון להחלת ותק.

בהחלט כל מה שכתבת נכון

אבל

נכון אבל אתה תאבד את הזכות למשוך ללא מס את הכספים לפני 6 שנים.

כלומר נניח מחר אתה רוצה למשוך את ה46 אלף שקל האלה ועוד לא עברו 6 שנים

אתה מושך את הקרן הראשונה במלואה ומכיל וצר על החדשה ומושך אותה ללא מס

זה בעצם הופך לך את הכסף הנעול ל6 שנים לנזיל כמעט בן יום

כן לנייד את כולם לאותו בית השקעות יהיה לך הכי נוח כי הם יתאחדו לדוח אחד בשביל ואז הכל יהיה לך גם יותר פשוט ושקןף
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 12:11
הוא רשם גם החלת וותק וגם את הטבת המס.

בכל מקרה, לדעתי החלת וותק בפני עצמה היא לא סיבה לא למשוך. מקסימום אפשר למשוך גם את החדשה במקביל לישנה (בזכות החלת הוותק) :-)

רק להבהיר - לפני 6 שנים ממועד פתיחת הקופה ולא 6 שנים מהיום (אני יודע שאתה יודע את זה, פשוט לא בטוח שכולם יודעים/יבינו).

עד כמה שאני זוכר (ובהחלט יתכן שאני טועה, אז נא לתקן אותי אם טעיתי) טכנית זה הפוך - אתה צריך קודם למשוך את החדשה לפני שתתחיל למשוך מהוותיקה. ואין חובה למשוך מהוותיקה במלואה.

ברגע שאתה עושה החלת וותק הקרנות ננעלות להפקדה ואתה יכול (או צריך?) למשוך סכום כלשהו מהקרן החדשה (לא חייבים הכל, אפשר רק חלק), רק אחרי שמשכת את כל הכספים מהחדשה אתה יכול להתחיל למשוך כספים מהישנה (וגם שם, לא חייבים למשוך הכל).

לפי זה שיש לו כמעט 50 אש"ח בקרן החדשה אני מניח שיש לה וותק של לפחות שנתיים, ולכן היא נעולה "רק" לעוד 4 שנים.

אבל כמובן שלהפוך כסף שנעול ל4 שנים לכסף שנזיל בן יום זה עדיין יתרון.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 12:13
אגב, דבר אחד חשוב שלא ציינתי קודם - תמשוך את הכסף רק אם אתה מתכוון להשקיע אותו או שאתה צריך אותו להוצאות חובה או סגירת חובות.

טעות שהרבה אנשים (בעיקר כאלה שלא בפורום) עושים זה להוציא את הכסף מקרן ההשתלמות ולבזבז אותו ישר על מותרות.

אם יש לך משמעת עצמית ואתה יודע לחסוך אז יש הרבה פעמים (לא תמיד) יתרון ללמשוך את הכסף ולהשקיע עצמאית. אם אין לך משמעת עצמית אז עדיף לך להשאיר את הכסף ב"חיסכון כפוי", גם אם הוא פחות משתלם כלכלית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 12:45
חבל על ההתעסקות בשביל סכום כזה פעוט של 3 מנות פלאפל.

תפדה ותמשיך הלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2026 18:50
זוית קצת שונה- יש חברות מתפעלות שמאפשרות שינוי מעסיק בקרן השתלמות שמנוהלת אצלן. זה יכול לאפשר לך הפקדה של כספים ממעסיק נוכחי תוך שימוש בותק של הקופה, שהיא נזילה - וכך הכספים שמופקדים נזילים באופן מידי. למשל, מצב שאתה עובר עבודה, במקום להפקיד לקרן חדשה (חסומה למשך 6 שנים מהפתיחה) ניתן להפקיד לקרן ותיקה שבוצע בה שינוי מעסיק- והכספים נזילים מיד.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2026 15:39
תכל'ס בקרן השתלמות יש דמי ניהול ורשימת מסלולי השקעה

אין כל כך הבדלים נוספים בין החברות