⬅ חזרה לאינדקס

דיווח על פעילות אצל ברוקר זר

🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2026 20:15
מנהל תיק ניע"ז בבנק שוואב.

עד מתי צריך לדווח את שנת 2025 והאם ניתן לדווח און ליין?

כמו כן, מעדיף לא ללכת לרו"ח להכין את הדוח בגלל עניין של עלויות. סך הכל המעבר לשוואב היה כדי להוזיל עלויות, אז אין הגיון לשלם לרו"ח 1000-1500 שח על הכנת הדוח.

אי לכך, אודה לקבלת המלצות על ממשקים טובים וזולים להכנת הדוח ומה רמת האמינות שלהם?
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2026 20:22
אלפי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2026 20:39
עוד לא פורסם וכנראה תהיה גם הארכה.

לרוב זה נפתח בסוף מרץ וניתן להגיש עד סוף מאי.

כאמור, כנראה תהיה הארכה של כמה חודשים.

אלפי, ללא תחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2026 23:47
בהנחה ואתה אמריקאי, בכל מקרה 106 רק באפריל.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2026 20:58
איני אמריקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2026 21:32
בהנחה ואתה אמריקאי אז...?

חסרה לך מילה :)
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2026 21:36
על מה זה משפיע?

הוא מדבר על דוח ישראלי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2026 22:45
כן לא הבנתי שזה הדיפולט.

אלפי מבקשים 106 אבל אולי לא בהכרך צריך את זה לצד האמריקאי, אבל לא רלוונטי לשרשור בכל מקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2026 23:35
התיק שלי קטן ואני מעדיף להגיש לבד. יש לי חשבון באינטראקטיב. יש אפשרות כזו?
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 00:20
מישהו אמר שאתה לא יכול?
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 00:38
כל אחד יכול להגיש לבדו. כמובן שצריך לדעת מה לעשות.

תוכל להתרשם מהמורכבות מדוגמא שלי, בדף הפרופיל שלי כאן בפורום, בטאב "אודות".
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 08:31
גם באלפי שהומלצה כאן "מגישים לבד" (כלומר, אין להם הרשאה לייצוג/התחברות לאזור האישי שלך) - למען הסר ספק.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 20:49
אבל זה עולה כסף. והגודל של התיק האמריקאי שלי לא מצדיק את זה...
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 20:52
לעומת זמן.

תחליט אתה אם מאות שקלים (בנמוך), שווה לך את הכמה שעות שיקח לך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 23:27
נראה לי ששוה. אני גם לומד מזה...
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2026 00:04
בסדר גמור, לגיטימי.

לי לא היה את אלפי בזמני, אז החיסכון היה הרבה יותר מובחן בלא לשלם 1500+ לרו"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2026 21:20
מעניין. בכל מקרה אעבור על החומר שהפנת עליו למעלה, נראה מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 11:53
הדיווח באמת יכול להיות קצת מורכב בהתחלה (צריך לחשב הכל בשיטת FIFO ולהמיר מט"ח פרטנית לכל פעולה).

בדיוק בשביל זה כתבתי מדריך חינמי קצר שמסביר את השלבים, איזה טפסים צריך ואיך עושים את זה נכון.

בנוסף, אם אתה עובד עם צ'רלס שוואב (Schwab), בניתי מחשבון שקורא את קבצי ה-CSV שלו ומפיק את דוח המס (טופס 1325) אוטומטית בשניות, כדי לחסוך את העבודה הידנית באקסל.

אתה מוזמן לחפש Tax1325 – תמצא שם גם את המדריך המלא וגם את המחשבון.

מקווה שיעזור לך!
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 12:06
בהנחה שאתה משקיע פאסיבי אין באמת כלכך הרבה פעולות ככה שהחישוב ממש לא כזה נורא.

יש דיון ארוך לגבי האפשרות לשינוי סדר מכירה בברוקר זר (יש אפילו כמה כאלה). בלי להיכנס מחדש לדיון הזה, אני רק אגיד שהאמירה "צריך לחשב הכל בשיטת FIFO" זה לא משהו שיש עליו הסכמה רחבה, להיפך - חלק לא קטן מהאנשים חושב שאין שום בעיה למכור לפי איזה סדר שרוצים בברוקר זר.

תאורטית אולי זה מה שהחוק מבקש. בפועל רוב רואי החשבון משתשמים פשוט בשער אחד או מקסימום 2 לכל שנה (בין אם זה ממוצע שנתי/חצי שנתי או סתם השער ביום האחרון של השנה/חציון וכו')

אגב, למה דוקא שוואב?

רוב האנשים שמשתמשים בברוקר זר עובדים בעיקר עם IB (וחלקם עם שואב כברוקר נוסף).

בסופו של דבר העלויות הכוללות ב IB זולות משמעותית (כשאתה לוקח בחשבון עלויות הפקדה/משיכה)
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 12:25
מסכים לגמרי. למשקיע פאסיבי שרק קונה ולא מוכר, באמת אין הרבה התעסקות. הכאב ראש מתחיל כשרוצים לעשות איזון תיק, למכור שכבות היסטוריות אחרי כמה שנים, או כשיש אירועי חברה כמו פיצולי מניות (ספליטים) שדורשים עדכון רטרואקטיבי של העלויות.

אני מכיר את הדיונים בפורום ואין צורך להכנס לדיון מחדש, פשוט הגישה המחמירה והשמרנית ביותר מול רשות המיסים היא FIFO.

רואה חשבון שממיר לפי שער שנתי ממוצע (או חצי שנתי) עושה ללקוח שלו עוול ועשוי לגרום לו לשלם מס עודף.לפי "הלכת מוזס", חובה להשוות את הרווח הנומינלי לרווח הריאלי המותאם כדי לוודא שלא משלמים מס על 'הפסד מטבע' (למשל כשהמניה עלתה אבל הדולר התרסק). אי אפשר ליישם את הלכת מוזס בלי לבדוק את שער בנק ישראל ביום הקנייה המדויק מול יום המכירה המדויק של כל שכבה. בגלל שזה סיוט לעשות את זה ידנית באקסל, רואי חשבון לפעמים לוקחים קיצורי דרך של שער ממוצע. האוטומציה נועדה בדיוק בשביל למנוע את קיצור הדרך הזה ולדייק על האגורה.

התשובה פשוטה - לי בעצמי יש חשבונות גם בשוואב וגם באינטראקטיב ברוקרס, אז פשוט בניתי מחשבון שקורא את ה-CSV של שניהם, כמובן שיש גם תמיכה באינטראקטיב כי הרב שם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 12:33
וגם במקרים כאלה, בהנחה של משקיע פאסיבי, כמות העבודה מינימלית.

אכן זאת הגישה המחמירה. זה עדיין לא אומר ש"צריך" :-)

אין פה שו עוול. זאת שיטה עבודה מאוד נפוצה וידועה.

ובממוצע לא תשלם ככה מס עודף.

אגב, אם אתה כלכך דואג ממס עודף אתה יכול לחשב בשתי השיטות ולבחור בשיטה שפועלת לטובתך. רק קח בחשבון שרצוי לשמור על עקביות מסויימת אחרת לא בטוח שמס הכנסה יאהב את זה.

אין קשר בין המשפט הזה (שהוא נכון) לבין השער שאתה משתמש בו לצורך החישוב הנ"ל.

אין שום בעיה לחשב רוויח ריאלי ורווח נומינלי בשימוש בשער שנתי.

לא רק שאפשר, זה גם מה שרוב רואי החשבון עושים.

נורא מצחיק אותי אנשים שאומרים "אי אפשר" על משהו שנעשה יום יום והוא הסטנדרט בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 13:18
הם לא, הם פשוט מכפילים את הרווח הדולרי בשער ההמרה הממוצע לשנת הפדיון.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 13:56
אולי חלקם.

יש לא מעט רו"חים שכן עושים חישוב נכון של נומינלי/ריאלי לפי הלכת מוזס. פשוט משתמשים בשער השנתי (בין אם ממוצע או של היום האחרון בשנה) לצורך החישוב.

בהנחה כמובן שאתה מחזיק את הנייר במשך כמה שנים. אם אתה מחזיק פחות משנה אכן זה חסר משמעות והם פשוט מסתכלים על רווח דולרי כפול השער.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 13:59
את זה עוד יותר אני לא מבין, החיפוש של שער לתאריך מסוים קל עשרת מונים מלחפש את הממוצע השנתי (שנמצא רק באקסל שאפשר להוריד מהאתר של בנק ישראל).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 14:07
לא הבנתי מה לא מובן.

הרו"ח צריך פעם אחת לחפש שער (בין אם זה ממוצע שנתי מאיזה אתר אינטרנט, או סתם השער ב31/12 של אותה שנה שגם אותו אפשר למצוא בקלות באתר אינטרנט) ולהשתמש בו לכל הטרנזקציות של כל הלקוחות שלו.

אתה באמת חושב שזה יותר מורכב מאשר לחפש שער לכל תאריך של כל פעולה של כל לקוח?

אתה באמת משווה בין חיפוש של שער אחד לבין חיפוש של מאות שערים שונים (והתאמה שלהם לכל לקוח/פעולה)
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 14:22
נצל״ש - מה לגבי אמריקאים, יש משהו מקביל? צריך להגיש קודם לאמריקה או לישראל?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 15:28
זה תלוי, המוצר מי ואיפה, אם אתה יכול לתת לו עוד קצת מידע זה אולי יעזור להכווין אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2026 16:05
פר שנת רכישה של הלקוח. זה מסובך עשרת מונים מלחפש רק את השער של שנת הדוח.

בכל מקרה נראה לי הבנו את הפואנטה שהרוב עצלנים ולפעמים זה גם לרעת הלקוח המשלם.

סימפלטקס.

שאלה מצוינת, לרוב הגשה לישראל קודם.

במצבים מסובכים (הכנסות גבוהות וריבוי הכנסות ממקור אמריקאי) צריך להכין את שני הדוחות אחד ליד השני, ולפעמים יש איטרציות שצריך לעשות.

במצבים הרגילים יותר, בכל מקרה אין חבות מס בארה"ב, ואז מכינים את הדוח לישראל קודם.

אבל כמו שיושי כתב, זה ממש תלוי בפרטים. ייתכן ואתה ב-95% מהאנשים וייתכן ולא.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2026 20:15
כל החישוב הזה והמורכבות שציינת זה כשמשתמשים ב"אלפי"?

ודרך אגב, הגיעה עת הדיווח? ומה הלו"ז?
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2026 20:16
לא, מי שמשתמש באלפי, התוכנה של אלפי עושה זאת.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2026 21:24
אותה שאלה לגבי
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2026 10:20
המורכבות שתיארתי (חישובי FIFO והמרות שערי מט"ח יומיים של בנק ישראל לכל פעולה) זה בדיוק מה שמערכות כמו אלפי פותרות. ההבדל הוא שאלפי היא מערכת שנותנת מענה לכל הדוח, והמחשבון שבניתי (Tax1325) נועד נטו למי שרוצה להגיש את הדוח בעצמו וצריך פתרון כירורגי שרק יעשה לו את המתמטיקה השחורה מתוך קובץ ה-CSV (המערכת תומכת בשלושת הברוקרים:צ'רלס שוואב, אינטראקטיב ברוקרס ו-eToro) כדי למלא את טופס 1325 (נספח ג'). בגלל שזה כלי נקודתי של 'הכנס קובץ וקבל תוצאה', התשלום עליו נמוך משמעותית.

לגבי הדיווח עצמו לשנת 2025 – נכון לעכשיו המערכת המקוונת של רשות המיסים עדיין לא נפתחה להגשה, אבל סביר להניח שהיא תיפתח ממש בקרוב.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2026 12:56
ואם יש כמה פעולות אני יכול לאחד אותם ידנית?

זה יהיה פיתרון ל

?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2026 13:45
לשאלתך: אי אפשר לאחד את הפעולות ידנית. רשות המסים לא מכירה ב-Box Spread כ'הלוואה', אלא רואה בה 4 עסקאות אופציות נפרדות לחלוטין.

המערכת שלי עושה בדיוק את מה שמס הכנסה דורש: היא לוקחת כל רגל של הבוקס בנפרד, שולפת את שער הדולר היציג ביום הפתיחה והסגירה של אותה רגל ספציפית, ומחשבת את המס.