⬅ חזרה לאינדקס

מחפש להשקיע בביטקוין לצורך ספקולטיבי

🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2026 00:01
ניסיתי להבין איך אני רוצה לעשות את זה והגעתי למסקנה שהדרך הכי קלה ונוחה תהיה לקנות קרן סל עוקבת, בהעדפה לישראלית כי אני משקיע דרך הפניקס.

ראיתי את 5139886 ויש משהו מוזר לי לגביה, אין דמי ניהול? גם ב-maya וגם ב-funder רשום עליה דמיי ניהול 0 אחוז. זה הגיוני? הורידו אולי בגלל המשבר שהיה לאחרונה?

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2026 00:32
מה הקשר? אני בטוח שיש בורסאות נוספות בפניקס.

בלי להסתכל ולהתעמק, תקרא על מלכודת מס.

בקצרה:

שלב א: מתחיל עם דמי ניהול 0

שלב ב': קונים קונים קונים וקונים

שלב ג: דופקים את הקונים כאשר יש רווחים גבוהים, מעלים דמי הניהול בחדות. עקב תשלום מס, המחזיקים שקנו לפני עליות במלכוד. או שימכרו וישלמו מס, או שלא ימכרו וישלמו דמי ניהול מופקעים.

מאוד נהוג לצערנו בקרנות הישראליות.

פתרון? להשקיע מראש בקרן גלובלית עם תחרות גלובלית, שבדר"כ תוריד דמי ניהול עם הזמן ולא תעלה אותם.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2026 00:49
התכוונתי בהשוואה לקנייה של IBIT האמריקאית שתדרוש המרה לדוגמא, לא יצא לי עדיין להשקיע בקרן שדורשת המרה, האם יכול להיות שזה ישתלם לי לעומת הישראליות במתכונת החשבון הפשוט שלי באקסלנס?

כמובן שלוקח כל תשובה לא כהמלצה להשקעה אלה כתשובה לדיון :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2026 10:47
כן. בגלל הסכנה של מלכודת מס.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2026 10:59
הקרן הזו לא מחזיקה ביטקוין אלא קרנות ביטקוין אז למה לא לקנות בעצמך את הקרנות האלה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2026 13:15
לא רק כמו שעידו אמר יש מלכודת מס, כמו שגרביל אמר - הקרנות מחזיקות בעצמן קרנות אמריקאיות.

ואם זה לא ברור, אוסיף - במצב כזה אתה משלם גם ככה את דמי הניהול של הקרנות האמריקאיות.

ברגע שיעלו דמי ניהול בקרנות הישראליות - אתה תשלם כפל דמי ניהול - גם לישראליות, וגם בנכסים המוחזקים האמריקאיים.

אתה אכן חוסך דמי המרה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2026 13:58
באיזו תדירות אתה מתכנן לקנות? ( חודשית/שנתית וכד').
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 14:34
לא חודשית, אולי שנתית
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 14:35
נשמע שכבר עדיף לי (היפותטית כמובן) לקחת עליי את דמי ההמרה ולקנות את הקרן האמריקאית.

תודה!