⬅ חזרה לאינדקס

מעבר ל-ETF עם השקעה אוטומטית של דיבידנדים

🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2017 16:03
אני מחזיק כרגע מספר קרנות נאמנות אמריקאיות שמחלקות דיבידנדים (למשל, SPY). התיק נבנה כאשר עוד הייתי מאוד טרי בכל העסק, ולא עשיתי את השיקול הנדרש בעניין זה. אני מבין שלטווח הארוך כנראה שהיה עדיף אם הייתי מחזיק בקרנות שמשקיעות אוטומטית את הדיבידנדים, ובכך הייתי נמנע מתשלום מס בכל פעם שיש חלוקה.

השאלה שלי האם יש איזשהו חיסרון מובנה בכך שאמכור את האחזקות שיש לי, ואפנה לקרנות דומות שכן משקיעות אוטומטית. הצעד נראה לי דרסטי מדי ביחס למדיניות שאני מנסה לסגל לעצמי, של מניעת פעולות קיצוניות בתיק.

עם זאת, כפי שאני מבין את זה, זה יהיה עדיף לטווח הארוך, למרות שבטווח הקצר אשלם מס רווחי הון על כל מה שהתיק שלי צבר כעת. אציין שאני בשנות ה-20 עם אופק השקעה של 20 שנה ויותר.

איני מבקש ייעוץ בסגנון "תעשה את זה", או לא, אלא מחפש חסרונות שאולי לא חשבתי עליהם.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2017 16:15
למה אתה מרגיש שאתה חייב "להחליף" את האחזקות הקיימות שלך? אף אחד לא יהנה מזה חוץ ממס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2017 16:22
בקרנות צוברות על ה-sp500 (בעצם כל קרן שמחזיקה נכסים אמריקאיים) בכל מקרה משלמים את המס במקור (לארה"ב), ואז תצטרך לשלם מס על כל הגידול (רווח+דיבידנדים) לישראל כשתמכור.

בנוסף דמי הניהול על הקרנות הצוברות לרוב יקרות יותר ומורידות מהיתרון.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2017 16:39
משהו שלא קראתי עליו עד עכשיו. למען ההבהרה, אתה טוען שבקרן צוברת עם נכסים אמריקאיים אני משלם פעם אחת בזמן חלוקת הדיבידנד (למרות שהוא כביכול מושקע מחדש בנכס), ופעם נוספת בארץ בזמן מכירה על כל הגידול? נשמע שזה הופך את התשלום להרבה יותר גבוה דווקא בקרן צוברת (עם נכסים אמריקאיים).
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2017 16:44
תחפש בפורום, המסקנה הייתה אם אני זוכר נכון שקרנות אמריקאיות עדיפות בחשבון ממוסה.

כמובן שיש סיכון מס ירושה בקרנות אמריקאיות (אלא אם כן אתה אמריקאי).
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2017 07:30
המסקנה היתה שהמספרים דומים מאוד, ולכן תלויים בצורה חזקה בהנחות על משך ההחזקה, דמי הניהול והתשואות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2017 08:55
ותלויים גם בהנחות על האינפלציה (בגלל מיסוי ריאלי בישראל).

בסימולציות שאדם עשה היה יתרון זעיר לקרנות האמריקאיות, שבראייתי לא מצדיק את ההתעסקות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2017 09:26
בהשוואה לקרנות אירופאיות או ישראליות?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2017 14:14
לשתי האלטרנטיבות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2017 14:15
בראייתו של @חתול לילה ? :)

**עריכה**

עכשיו הבנתי שאולי לא הייתי ברור - התכוונתי למול מי מהחלופות לדעתו של חתול לילה זה לא מצדיק את ההתעסקות, לא מול איזה קרנות אדם ביצע את ההשוואה..
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2017 18:41
אני מחזיק בקרנות מחקות ישראליות. לא השתכנעתי שהמעבר ל- ETF אמריקאי יהיה פשוט יותר או אפילו משתלם יותר כלכלית. אבל בכל מקרה, ההבדלים כאמור קטנים.