⬅ חזרה לאינדקס

גמל IRA - טופס 867 / ניכוי מס במקור

🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2026 03:53
יש לי קופת גמל לקצבה בניהול אישי (IRA). מי מחויב להעביר לי טופס 867 אישור ניכוי מס במקור על הקופה - חברת הניהול הפנסיונית או הבנק שבו מתנהל חשבון ההשקעות? ועד מתי הם צריכים לשלוח את זה מבחינת החוק? חיפשתי בכל זכות ולא מצאתי תשובה.

ואותה שאלה לגביי הדו"ח השנתי
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2026 07:36
אולי שאלה טיפשית - האם משכת את הכסף/ים?

בIRA אין מיסוי על פעולות מסחר.

לגבי שאלתך - מבחינת מועד, באופן עקרוני למיטב ידיעתי הגופים צריכים לספק 867 עד סוף מרץ.

לצורך העניין הורי קיבלו לפני כמה ימים 867 בלאומי, אני עדיין לא קיבלתי בבנק יהב.

לגבי דו"ח שנתי (של חברת הביטוח אני מניח) - גם כן במהלך הרבעון הראשון של השנה העוקבת, כלומר עד ה31 במרץ.

לגבי מי מספק מה, לצערי אינני יודע לענות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2026 10:26
אין כזה דבר שאלות טיפשיות :) לא משכתי את הכסף (*אנחה* לצערי) אבל אני תושבת אמריקאית ומחויבות בדיווח על החשבונות ועל הדיבידנדים. חוצמזה אני יכולה להזדכות על המס ה"זר" ששולם לישראל (25% ניכוי מס במקור).

תודה רבה על התשובות! בדקתי עכשיו בלאומי ואכן באתר חיכה לי טופס 867 אחריי שהוא לא היה שם ביום שישי. בעיה אחת נפתרה :) )

עכשיו רק צריך להבין מי מהגופים אחראי על הדו"ח השנתי ולהתפלל שהם אכן יספקו אותו עד סוף מרץ...
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2026 18:39
אין 867 על IRA.

מבחינת מדינת ישראל זה חשבון פטור ממס.

אין שום מס ששולם לישראל.

יש אולי מס ששולם לארה"ב, במקרה כזה צריך לבקש טופס מס אמריקאי (שכחתי את מספרו).

מי שאמור לתת לך אותו זה הברוקר שדרכו אתה סוחר (כלומר בנק לאומי במקרה שלך, אם הבנתי נכון).

ממה שאני זוכר לא כל הברוקרים יודעים/מוכנים לתת את האישור הרלוונטי במקרה של IRA, אבל לדעתי לאומי כן נותנים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2026 20:11
את הטופס האמריקאי (1099 או 1042S) הבנק דווקא לא מוכן לתת כי מבחינתו החשבון נפתח על שם חברת הגמל ולכן אני "מורשית לבצע פעולות" בחשבון אבל לא בעלת החשבון, אז מבחינתם סטטוס האזרחות /מיסוי שלי לא רלוונטי והם לא יספקו את הטפסים.

בטופס 867 המס על הדיבידנדים מופיע תחת העמודה "מס ששולם בחו"ל שהותר בניכוי או בזיכוי (8)(7)(3)". עד כמה שאני יודעת הדיווח על הנתון הזה הוא בטופס 116 של הIRS - ניכוי מס זר. האם יש פה טעות וצריך לדווח אחרת לIRS?

כן, אכן בלאומי ואכן קיבלתי את הטופס.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2026 23:49
כמו שאמרתי, זה תלוי בברוקר שלך.

הבנתי שחלקם כן מוכנים לתת. משום מה זכרתי שלאומי ברשימה של אלו שכן, אבל כנראה שטעיתי.

אתה כנראה תצטרך למצוא ברוקר שכן מוכן לתת כזה ולעבור אליו, או לוותר על המס ששילמת.

זה נכון להשקעה רגילה. זה לא רלוונטי ל IRA, כי מבחינת ישראל ההשקעה הזאת פטורה ממס ולכן גם אם שולם עליה מס בחו"ל הוא לא מס שהותר בניכוי או בזיכוי.

לא הבנתי, איזה טופס קיבלת?

חשבתי שכל השרשור היה כי הם לא מוכנים לתת לך 867 (בצדק) ולא מוכנים לתת 1099/1042 (שזה כבר נתון לדיון אם בצדק או לא).

תלוי לפי אחזה אסכולה אתה הולך.

אני לא מומחה מס, ולא מומחה מס אמריקאי, אבל להבנתי אם תלך לפי הפרשנות של הבנק שהחשבון אינו שלך אלא של חברת הגמל, אין לך ממש מה לדווח פה (למעט אולי על חשבון הגמל באופן כללי, כמו שמדווחים על גמל/פנסיה שלא בניהולך).

אבל להבנתי (שוב, הלא מקצועית), זה נתון לפרשנות ויש ברוקרים שכן יתנו לך 1099/1042
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2026 07:16
קודם כל, אני אישה. שנית, קיבלתי טופס 867. לא כתבתי בשום מקום בשרשור שהבנק לא מוכן לתת טופס 867, ביקשתי לדעת מתי הם אמורים להנפיק אותו כי ביום שישי הוא עדיין לא היה שם. בעקבות תגובתו של @עידו ג בדקתי ביום ראשון ואכן הטופס עלה לאתר. הטופס שלא מסכימים להנפיק הוא 1099 או 1042S כי לטענת הבנק הבעלים של חשבון הIRA הוא החברה המנהלת ולא אני.

כתושבת ארה"ב, אני מחויבת לדווח על כל החשבונות ברשותי גם בFBAR (מעל 10,000 דולר) וגם בדו"ח השנתי לIRS ולסטייט דרך 8938 דיווח על חשבונות זרים.

לא נכון. בגלל שניכו במקור 23% מס על דיבידנדים **בישראל** (מס חברות על פי טופס 867) ויש אמנה למניעת כפל מס, אני יכולה לדווח על הסכום שנוכה מול **ארה"ב** ולהקטין את חבות המס. יתרה מזאת, בטופס עצמו הסכום מופיע תחת העמודה ״מס ששולם בחו"ל שהותר בניכוי או בזיכוי (8)(7)(3)״.

יש בדיוק 2 ברוקרים שמוכנים לפתוח חשבון ל**תושבת חוץ** - הלאומי והבינלאומי. כל ברוקר אחר (מזרחי, IBI, IBKR, ואמריטרייד) מחייבים זיהוי פרונטלי - משהו שאי אפשר לעשות כשגרים מחוץ לישראל. ושני הברוקרים הספציפיים האלו *לא מוכנים* לספק 1099 או 1042S לחשבון (צדק זה רק כוכב בשמיים).

@FIYaacov בבקשה תגבה אותי כאן, שאני לא רושמת שטויות :)
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2026 17:02
שימי לב שפתחת את השרשור בפורום "פוסטים מאיכות נמוכה" - מה שמקטין את הסיכוי שישימו לב לשרשור.

בנוסף, אם פרסמת את ההודעה האחרונה ולאחר מכן עשית עריכה והוספת תיוג של מישהו, לא מקבלים על זה התראה בכלל (אני מניח שזו הסיבה שלא קיבלתי נוטיפיקציה על כך שתייגת אותי).

אז אם תייגת אותו לאחר עריכה, אולי כדאי לתייג שוב :)
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2026 01:42
סליחה.

לפי הכינוי הנחתי שאת גבר.

נשמע לי מוזר.

למיטב הבנתי לא אמורים לתת 867 על פעילות פנימית בתוך הIRA. אבל אולי אני טועה.

וההגיון הזה לא מפריע להם להנפיק לך 867?

בגלל זה אמרתי:

כלומר לא 867/1099/1042 אלא דוח שנתי של חברת הגמל (שוב, כמו שמדווחים על גמל "רגיל" שאינו בניהול אישי, כמו פנסיה וכו)

נשמע טעות.

או שאת לא מדברת על IRA.

בחשבון IRA לא אמורים לגבות שום מס בארץ.

ובטח שלא מס חברות. לא ברור לי איך מס חברות קשור לעניין.

תחליטי, זה מה ששולם בחו"ל או שזה מס חברות ששולם בארץ?

משהו לא ברור לי מהטופס.

מס ששולם בחו"ל עוד איכשהו הגיוני, כי בסוף זה חשבון שהוא פטור בארץ אבל לא בחו"ל, ואם את מחזיקה למשל מניות אמריקאיות הם מחוייבים לשלם 25% לדוד סם (אבל זה גם לא מסתדר עם ה 23% שאמרת, אז בכלל אין לי מושג)

לא ידעתי שאת תושבת חוץ.

חשבתי שאת אמריקאית תושבת ישראל.

לתושבי חוץ הכל הרבה יותר מסובך.

מה?

כאילו מזרחי ו IBI אני עוד מבין. אבל איזה זיהוי פרונטלי אינראקטיב רוצים? אין להם בכלל משרדים בארץ.

ולגבי אמריטרייד, לא ידעתי שהם בכלל אופציה. מעניין.

זכרתי משום מה שהוא היה תחת תת פורום אחר.

יש סיכוי שאחד המנהלים העביר אותו לפה. לא ממש ברור לי למה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2026 05:19
אני ממש מצטערת שבלגנתי את הכל. אני פתחתי את השרשור בפורום הזה כי הנחתי שזאת שאלה מטופשת - מתי ומי אחראי לטפסים. התפתח פה דיון שאולי יכול לעזור לאחרים גם...

בכל מקרה, הורדתי אתמול את הדו"ח השנתי המקוצר מהאתר של החברה המנהלת ומילאתי היום את הדו"ח ל IRS. ממש כל החברות הישראליות חיכו עד הרגע האחרון כדיי להנפיק את הטפסים האלו. לא נורא, העיקר שהדו"ח מוכן ובזמן.

עובדה שלא...

תראה, הבלגן זה לא ממני, אלא מהברוקר. יש טפסים על כל פעם שהתקבלו דיבידנדים בחשבון (פעם ברבעון עבור כל ETF). בטופס קבלת הדיבידנד רשום כמו שצריך מס חו"ל בשיעור 25%, הדיבידנדים והמס רשומים ביחידות דולריות. בטופס 867 השנתי רשום "מס חברות" ושיעור המס המצוין הוא 23%.

מאה אחוז בוודאות חשבון ברוקר עבור גמל IRA . איך אפשר בכלל להתבלבל בזה? יש לי רק חשבון אחד שנשאר בישראל חוץ מהעו״ש וזה זה.

הנה הסקשן הרלוונטי בטופס 867 לשנת מס 2025:

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}

אני אוסיף למטה בהודעה נפרדת דוגמא לאחד מהדו״חות הרבעוניים (ליוזר שלי יש הגבלה לתמונה אחת בהודעה, סליחה).

1000% :(

אינטראקטיב לא מוכנים לפתוח חשבון ברוקר דרכם ל IRA של תושבי חוץ עם אזרחות אמריקאית. למה? אנעארף. אולי החברה המנהלת עובדת רק מול המתווך בקפריסין? באמת שאין לי מושג.

תודה @עידו ג ! :)

מנסה שוב (ללא עריכות הפעם): @FIYaacov
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2026 05:23
@roneng

כמובטח למעלה - דוגמא לאחד מהדו״חות הרבעוניים בשנת 2025:

מקווה שעכשיו זה יותר ברור - בדו״ח הרבעוני מופיע שיעור המס 25% וניכוי מס חו״ל - כלומר שולם לדוד סם - כלומר אני יכולה להזדכות עליו בדו״ח השנתי הפדרלי ולא לשלם כפול. בטופס 867 (בהודעה למעלה) - שיעור מס 23% ״מס חברות״ וסכום בשקלים תחת העמודה ״מס ששולם בחו״ל שהותר בניכוי או בזיכוי (3)(7)(8)״. מדובר בוודאות בחשבון גמל IRA וב**אותו חשבון בדיוק**.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2026 08:35
שימי לב שזה אומנם בשורה של מס חברות, כי זו לא הכנסה שלך אלא של הקרן, אבל בעמודה של רווחים פטורים, כלומר לא נגבה כלל מס בארץ.

כל המס שנגבה הוא מס זר ולא ישראלי