⬅ חזרה לאינדקס

הפקדה עצמאית לפנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2017 10:24
שלום לכולם,

בימים אלו רוב ההכנסה שלי מגיעה ממלגת קיום אקדמאית, וחלק קטן מעבודה. זה טוב כי המלגה פטורה ממס, אך מצד שני אין לי זכויות סוציאליות עליה.

מכיוון שאני חושב שהמצב הזה עשוי להמשך זמן מה, אני פוחד שהפנסיה שלי תפגע. לכן חשבתי על האפשרות להפקיד באופן עצמאי לקרן. האופציה השניה היא לצבור את הכסף לחסכון רגיל, ו-"לצבוע" אותו ככסף שיילך לפנסיה.

חסרונות של הפקדה עצמאית (לדעתי):

1. הכסף שאני אפקיד לא יהיה בשליטתי עד הפנסיה. לא שתכננתי משהו גרנדיוזי, אבל אני לא יודע מה יהיה היצע הקרנות בעוד כמה שנים, ואז יש פוטנציאל שמישהו יעשה שטויות עם הכסף.

2. גם אם אני מפקיד עצמאית מכספי, אין מעסיק שיפקיד חלק דומה (בניגוד לכסף שמופרש ממשכורת).

3. ברמת ההכנסה שלי אני לא משלם כמעט מס הכנסה. לכן אני לא חושב שיש יתרון מיסויי מיידי.

יתרונות:

1. אולי ייתכן שיהיה אפשר לקבל החזר מס על הכנסה עתידית (מישהו יודע?)

2. פסיכולוגית אני לא אתפתה לקחת את הכסף הזה למטרות קרובות יותר (אני מעריך שזה לא יקרה בכל מקרה, אבל אין לדעת).

לא מבקש ייעוץ פרטני, אבל אשמח לשמוע אם יש דבר שלא חשבתי עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2017 16:02
אתה יכול לחסוך בחשבון חייב.

ממה בדיוק אתה מפחד:

נזילות יתר?

אבדן אג"ח ערד?

אכ"ע?

מוות בטרם עת?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2017 21:41
לא
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2017 21:49
מה זה נזילות יתר?

בכל מקרה הכוונה במה שאמרתי, זה ששמתי לב שכל מה שאני חוסך היום הוא לא למטרת קיום בגיל פרישה, ולכן יתכן שבעתיד אקבל קצבה קטנה מדי למטרת קיום.

כמו כן, אני פוחד שאולי יש איזו הטבת מס שאני לא מנצל וחבל.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2017 22:55
במצבך הסכנה שהינו מסוכן עבורך הוא חוסר חסכון ולא דווקא פנסיה.

אם אתה מתעקש תבדוק את האופציה של קופת גמל במעמד עצמאי שעליה ניתן למיטב זכרוני לקבל איזה החזר ממס הכנסה , וזה בתנאי שאתה משלם מס הכנסה.

לקרן פנסיה יש יתרונות בתחומי הביטוח (חיים , אובדן כושר) אבל במצבך לא ברור שיש לך תועלת בכך ( אני מנחש שאתה רווק ואין מי שתלוי בך) יתרון נוסף בקרן פנסיה הוא גידור התארכות תוחלת חיים (דרך המקדם) אבל במצבך כנראה שאין לך יתרון,

מוזר בעיני שאין לך קרן פנסיה מהעבודה שלך כי יש חוק של פנסיה חובה, אבל אולי זה לא תקף עובד במשרה חלקית
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2017 23:04
בכל מקרה לא כדאי לבנות רק על הפנסיה.

אני ממליץ על החזקת חלק מהחסכון שמיועד לממן את הפרישה, בחשבון חייב.

כמובן שהחלוקה הספציפית הינה אישית, ועל כך יוכל להמליץ יועץ מורשה בלבד.

הטבת המס היא בהפקדה, אם אתה חייב במס. במצב שלך, להבנתי, אם תחזיק נייר עד לפרישהבחשבון חייב או בקופ"ג, אתה תמוסה עליו באופן דומה, אם תגיע לתקרת הפטור מההפרשות העתידיות.

אם אתה חושש שבגלל הנזילות אתה עלול למשוך מוקדם מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2017 07:13
תודה לכולם על התגובות! :lol:

דווקא יש קרן פנסיה מהעבודה - פשוט המשרה היא חלקית (כ-2500 ש"ח בחודש) ולכן ההפקדות ממנה בהתאם. זה בסדר כרגע, פשוט יתכן שהמצב הזה יימשך כמה שנים.

לגבי זה שתי שאלות:

1. מה אומרת תקרת הפטור? האם זה משהו חודשי/שנתי או אבסולוטית הסכום שיש לי? האם זה שכיח שאנשים מגיעים לתקרה?

2. אין הטבת מס גם על רווחים שמגיעים מההפקדה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2017 07:22
יש תקרה לקצבה הפטורה, ויש פטור להיוון קצבה. הנושא מורכב. אני ממליץ על הבלוג "פנסיוני".

יש פטור עד גובה מסוים. כל שקל נוסף מחוייב במס בלי קשר להאם הוא הגיע מהפקדה או מרווח.