⬅ חזרה לאינדקס

Couchsurfing - סולידי או סולידרי?

🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2015 14:24
בעשור האחרון הייתי חבר פעיל בקהילת couchsurfing , רשת חברתית המבוססת על רצון טוב, ומקשרת בין מטיילים (בעיקר) המחפשים מקום להתארח בו במדינה אחרת ובין מי שרוצה לארח.

אכתוב בתמציתיות את התובנות שלי ואשמח לענות על שאלות.

אירוח:

1. יצא לי לארח מאות אנשים, בודדים, זוגות, קבוצות וכמה משפחות. מעולם לא חוויתי חוויה שלילית באופן אובייקטיבי (גניבה, חוסר כבוד, גסות, בלאגן, לכלוך). החוויה השלילית ביותר שלי היא כשארחתי זוג ארגנטינאים שנרשם לאתר כשהוא איחר את המטוס ולכן הם באו אלי בלי להבין את הפלטפורמה, הם היו הרבה יותר מדי מנומסים ובתכלס ניסו להעביר את הזמן את הטיסה הבאה.

2. מאחר שאני רוב הזמן עסוק, אני מצהיר מראש שאני מעוניין לארח אורחים עצמאיים ומוחצנים (כדי שיהיה לי ברור מה הם רוצים). אני משאיר להם מפתח ומבלה איתם רק כשיש לי זמן. זה בדרך כלל עובד טוב משום שאורחים הרבה פעמים מעדיפים להיות תיירים במהלך היום ורק לחזור לבירה ושיחה בליילה.

3. עלות האירוח היא פחות או יותר המים במקלחת, אני משתדל להאכיל את האורחים שלי בגלל האופי המרוקאי\פולני שלי, ובדרך כלל הם מפנקים בחזרה בשישיות בירה.

התארחות (?):

1. לא יצא לי להתארח הרבה, אבל כשיצא לי זה היה מאוד נוח, ראשית זול, ממש זול, ובאופן לא זניח. במיוחד במקומות כמו מוסקבה. אני משתדל לקפוץ לשוק לקנות מצרכים לבית של המארחים שלי כדי שארגיש בנוח לבשל אצלם.

2. כשאתה מתארח אצל בנאדם אתה מקבל חלון מעמיק על התרבות שלו, על היום יום. מבחינתי זו המטרה בלהיות 'תייר'. זה עובד הכי טוב כשאתה צוותר על ציפיות, וזורם עם מה שקורה מסביב.

שיקול דעת:

צריך שיקול דעת בסיסי בכדי לא להיכנס לסיטואציות מלחיצות, לא לארח מישהו שאין לו הרבה המלצות, לקרוא טוב טוב את ההמלצות שאנשים קיבלו (וגם 'בין השורות'), להיפגש קודם במקום ציבורי וכו'. לצערי ישנה אסימטריה חריפה בין כמות הזהירות שנשים צריכות להקפיד עליה לבין זו של גברים.

בונוסים:

האתר הוא קהילה די מפותחת, בכל פעם שאני נוסע לכנס או משהו אני מחפש גם אירועים של הקהילה, קופץ לפגוש אנשים, שואל שאלות וכו'. יש שם הרבה יותר משאבים מאשר 'רק' אירוח.