⬅ חזרה לאינדקס

פרישה רגילה מהשירות הציבורי בגיל 67

🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2026 12:09
חמותי בשעה טובה הגיעה לגיל 67, ולכן בסוף אפריל יוצאת לפרישה כפויה (יש לה אפשרות לחזור מאוחר יותר בתפקיד גמלאי יומיים בשבוע, עוד לא החליטה).

עבדה שם מגיל 20 ברצף.

שבוע הבא הזמינו אותה לשיחה בירושלים לחתום על מסמכי יציאה לפנסיה, והיא ביקשה שאבוא איתה.

מישהו היה פעם או שבן משפחה שלו היה בדבר כזה, ויודע על מה חותמים ואיזה בחירות (אם בכלל) צריך לעשות?

ממה שאני מכיר ממנה, היא זכאית ל:

1. פנסיה תקציבית

2. יש לה קופות גמל בגין השכר הלא עיקרי

3. קרנות השתלמות

דברים שאני יודע בוודאות שתצטרך:

1. קיבוע זכויות (אין בעיה, היא בעצמה עובדת במשרד שומה ועשתה מאות כאלה)

2. לבחון משיכת פיצויים מקופות הגמל

3. לדאוג לביטוח בריאות פרטי על קטסטרופות

אשמח לכל תובנה שיש בנושא הזה, ובכלל על יציאה לפנסיה מהשירות הציבורי

@נדב @ירח אפל
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2026 19:50
עונה מניסיונה של אמי (אך בפרישה מוקדמת בהסכמת המוסד בו עבדה).

מעבר לדברים שציינת, יש את מענק הפיצויים (ולעיתים מענק פרישה נוסף), שלהם יכול להיות פטור ממס/מיסוי שונה וגם פריסה (איני בטוח אם לשניהם).

אני בטוח שהאנשים שתייגת ידעו טוב ממני מה צריך לעשות, אך שווה לברר למה היא זכאית קודם לכן.

למיטב זכרוני היא הייתה צריכה להכין טופס 161 וללכת איתו לפקיד השומה (אולי היום ניתן כבר במערכת פניות במס הכנסה).
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 05:13
לא יודע מה בדיוק קורה בחתימה עצמה בשירות הממשלתי, אבל סביר להניח שזה יעסוק בנושא הפנסיה התקציבית ומענק פרישה (פיצויים).

וכל השאר היא תוכל לקבוע מאוחר יותר.

הפיצויים היא תצטרך להחליט אם הולכים לקרן הפנסיה או מזומן
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 07:26
כלומר, מעבר למה שיש בקופת הגמל, אם אני מבין נכון.

וזה ישפיע על הפטור על הפנסיה התקציבית כמו שזה היה פוגע אילו היה לה קצבה מפנסיה מקיפה?

עוד נקודה שנזכרתי, יש לה עשרות ימי מחלה וחופשה והיא מהדור שימי מחלה מקבלים בסיום העסקה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 08:23
השכר העיקרי שלה היה בפנסיה קצבתית, אז החלק העיקרי של הפיצויים ישולם לה בפרישה עצמה,

היא יכולה לבחור אם מזומן או הפקדה לקופת גמל.

למיטב ידיעתי, פדיון ימי מחלה נחשב לחלק מהפיצויים.

יש לשים לב שאם היא מקבלת את הפיצויים במזומן, ניתן לבקש פריסה של ההכנסה הזו אחורה או קדימה על מנת להקטין את חבות המס.

ימי חופשה ניתנים לפריסה על השנים שבהן נצברו.

את בקשות הפריסה לא חייב לעשות מיד עם סיום העבודה, ולפני שמבצעים אותן כדי להבין מה המיסוי שחל על 6 השנים הקודמות, וכן מה תחזית המס לשש השנים הבאות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 08:52
השאלה אם לוקחת במזומן זה פוגע בפטור שיש לה על הקצבה התקציבית.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 09:05
אם לוקחים מזומן ומנצלים את הפטור על זה, אז כמובן שזה פוגע בפטור על התקציבית.

אם לוקחים מזומן ולא מנצלים את הפטור, כלומר משלמים מס על זה, אז לא פוגע בתקציבית.

מהבחינה הזו אין הבדל בין תקציבית לצוברת
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2026 18:33
אין כאן הרבה החלטות לקבל. הפנסיה התקציבית "אחידה". יש לה אפשרות להוון חלק מכספי הקצבה - לא מומלץ

במידה שהיא מקבלת ימי מחלה / מענק שנים עודפות. המענק הזה הוא כמו פיצויים ומגיע על חשבון יתרת ההון הפטורה.

במידה שיש לה קופות גמל / פנסיה עם הפקדות נוספות עבור החזר הוצאות או עבודה נוספת היא צריכה להחליט האם להמיר אותן לקצבה, להוון אותם או להוריש.

בדרך כלל המלצה שלי לאנשים ללא הון פנוי להוון את הכספים (על חשבון יתרת ההון הפטורה)

במידה הפנסיה התקציבית לא מספיקה לה ויש חיסכון נוסף באותן קופות אפשר להמיר אותן לקצבה נוספת.