⬅ חזרה לאינדקס

מסלולי השקעה בקרן פנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2026 11:41
אהלן

יש לי פנסיה קבוצתית במגדל, צברתי 617K. דמי הניהול הם 1.6 מההפקדה ו-0.05 מהצבירה.

כרגע היא מושקעת כך:

כספים עתידיים

פיצויים - 100% מניות

תגמולים - 100% עוקב מדדי מניות

כספים קיימים

פיצויים: 167K "כללי", 45K מניות

תגמולים: 146K עוקב מדדי מניות, 115K עוקב מדד S&P

אני לא לגמרי בטוח מה היה הרציונל שעמד מאחורי החלוקה הזו. אני גם לא חושב שעכשיו הם מאלצים לחלק כך הכספים העתידיים רק לשני מסלולים, כמו בעבר.

כרגע המסלול הכללי והמניות מראים תשואות יפות, עוקב מדדי מניות ועוקב S&P תשואות שליליות יפות, אני משער שבגלל שער הדולר אבל לא בטוח.

השאלה שלי היא כיצד להתאים את המסלולים לאסטרטגית ההשקעה שלי שהיא בעיקרון להיות אגרסיבי ככל האפשר (אני בן 44). להעביר כל מה שבכללי למסלול מניות ולא לגעת בשאר, מתוך הנחה ששער המטבע יסתדר מתישהו? להעביר הכל למניות?

או שיש רעיון אחר?

תודה רבה לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2026 08:37
רמת חשיפה למניות (רמת "אגרסיביות", כמו שאתה קורא לזה), והשפעת שער הדולר (רמת חשיפה לארה"ב, גידור או לא) - אלו שני סוגיות שונות. נשמע שבראשונה יש לך אג'נדה, אז תלך איתה. בשנייה, נשמע שאתה עוד צריך ללמוד. יש המון ברשת. שעה של קריאת מקורות מהימנים יספיקו לך לגבש תפיסה ולגזור ממנה החלטות שנכונות לאופי שלך ולסגנון חייך (תעצור אחרי שעה ותמשיך בחייך). ממליץ על הפוסט של סולי. אחד האחרונים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2026 12:01
תודה רבה על התגובה הקולעת. הבעיה היחידה היא שלא הצלחתי למצוא את הפוסט של סולי שבו מדובר כי אני לא יודע מי זה או זו סולי. אשמח ללינק תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2026 14:03
חברת מגדל היא אחת החברות שמאפשרת לבחור כמה מסלולי השקעות בקרן הפנסיה שלהם ואפשרי לפזר עד 4 מסלולי השקעה אאל"ט

כדי לעשות סדר במסלולי ההשקעה צריך להבין :

מסלול עוקב מדדי מניות - סוג של מחקה נאסד"ק, מושקע הרבה בחברות התקשורת והטכנולוגיה האמריקאיות

מסלול מניות - זהו מסלול אקטיבי (קנייה ומכירה של מניות באופן אקטיבי ע"י חטיבת ההשקעות של מגדל) .

כספי הפיצויים שבמסלול הכללי - במידה ומדובר בכספי פיצויים תחת מעסיק נוכחי, צריך אישור ממנו על שינוי מסלול השקעה ברכיב הפיצויים .

*שים לב שהקרן שלך מושקעת רק 70% מהנכסים בשוק ההון, היתר בתשואה מובטחת של 5.15%, אם אתה "אגרסיבי" אתה יכול לבדוק מעבר לקרן משלימה, שם כל הכספים מושקעים במסלולים שבחרת (יש לזה גם חיסרון כמובן)

כמו שאמר אברום שמעליי, תצטרך לברר ולמצוא את האופי והסגנון שלך בהשקעות, לאחר מכן תוכל לגבש דעה איך לפזר את ההשקעה באופן נכון .

בהצלחה