⬅ חזרה לאינדקס

עזרה בטופס 867

🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2026 01:59
אודה לעזרה,

קיבלתי עכשיו טופס 867 מבית השקעות (איביאי), הרווח היחיד היה דיבידנדים על קרנות סל אמריקאיות, ועליו נוכה מס בשיעור 25% בכל פעם.

אולם בטופס 867 המס מצויין בשורה של "מס ששולם בחו"ל שהותר בניכוי או בזיכוי" ולא בשורה של "מס שנוכה במקור". גם בסוף הטופס בשורת "ניכוי מס במקור" יש אפס.

האם יכול להיות שלא נוכה מס במקור כאן בישראל על הדיבידנדים הללו או שזה טעות?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2026 02:07
בהחלט יכול להיות. המס נוכה במקור במדינה זרה, ולא בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2026 02:10
יכול להיות שבית ההשקעות ישראלי מנכה במקור לארה"ב (כאמור מדובר על דיבידנדים מקרנות סל אמריקאיות שנקנו דרך בית השקעות ישראלי)?

ואם אכן כך זאת אומרת שיש לי חבות מס לישראל?

חשבתי שהמעלה בקנייה דרך בית השקעות ישראלי הוא שאני מסודר מול רשות המיסים כאן, לא ?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2026 07:04
כן.

זה תלוי בשאר ההכנסות שלך.

את ה25% שניכו לך לארה"ב, אתה לוקח כזיכוי מס זר בישראל כנגד ה25% שאתה חייב על הדיבידנדים. אבל ייתכן וחל עליך מסי יסף בסכום של עד 5% נוספים, שאותם תצטרך לשלם לישראל.

אם אין לך שום סיבה אחרת להגשת דוח שנתי, אכן אין לך חובת הגשה בגלל שניכו לך מסים לממשלה זרה דרך בית השקעות ישראלי. אותם מסי יסף שציינתי לעיל מהווים עילה להגשת דוח שנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2026 15:15
אז בעצם בתור אזרח ישראלי אין לי דרך לקבל החזר מס על המס עבור הדיבידנדים ששילמתי לארה"ב, למרות שעל פי מדרגות המס בארה"ב אני פטור ממסים?

דיברתי עם בית ההשקעות והם טענו שבתור אזרח ישראלי אין להם דרך להנפיק לי טופס 1099, ובלי זה הרי אי אפשר לבקש החזר מס, האם זה אכן כך או שיש דרך לקבל החזר מס מארה"ב?
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2026 15:22
מדרגות המס בארה"ב תקפות למה שנקרא Us Person (אזרחים ותושבים).

ארה"ב ממסה זרים ב-30% על דיבידנדים, אך בגלל אמנת המס בין ארה"ב לישראל זה יורד ל-25%.

אכן אין דרך לקבל החזר מס היות והמס הסופי שלך בארה"ב הוא 25%.

*בגדול הם יכולים להנפיק לך טופס 1042-S שמתעד את הדיבידנדים ששולמו ואת המס שנוכה במקור עליהם.

גם אם היית מגיש דוח שנתי לזרים (טופס 1040NR), לא היית מקבל החזר כי בטופס הזה הם מחשבים את מס הדיבידנדים לפי 30% או לפי האמנה אם היא מקלה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2026 15:26
ואזרח ישראלי עם מספר ITIN - איך הוא מוגדר? הוא יכול לקבל החזר מס?

תודה על עזרתך!
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2026 15:28
עדיין זר מבחינת האמריקאים. ITIN הוא בסך הכל מספר זיהוי כדי שיהיה מה לרשום על דוחות המס. הוא לא נותן שום דבר מבחינה הגירתית.

למה יש ITIN? אם בגלל נדלן צריך לשים לב שיש חובת הגשה בכל שנה וצריך לכלול בה את הדיבידנדים (אבל לא תקבל החזר, למרות הרצון הרב).
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2026 21:34
יש ITIN כדי לקבל החזר מס על הילדים (בן הזוג אמריקאי),

אני מבין מדבריך שאזרח ישראלי עם ITIN יכול לקבל החזר מס על ילדים אבל לא החזר מס על ניכוי במקור עבור דיבידנדים, אני טועה?
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2026 21:40
טוב במקרה כזה אתה כן ממוסה כאמריקאי, חבל שלא ציינת זאת מהתחלה.

אתה גם יכול שלא להיות מנוכה מס במקור, אתה יכול לעדכן את בית ההשקעות בדבר תושבות המס האמריקאית שלך, למלא W9, ואז אין ניכוי מס במקור (וזה כמובן אחריות שלכם לחשב ולדעת כמה מס אתם חייבים לארה"ב, וכמה אתם חייבים להשלים לישראל).
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2026 00:28
סליחה שלא הייתי ברור.

מעריך מאוד את העזרה והסבלנות שלך, כמו תמיד... ומתנצל על ריבוי השאלות, מקווה שזה בסדר.

1. לאחר עדכון בית ההשקעות בדבר תושבות המס האמריקאית (ITIN), למי יהיה ניכוי המס במקור על הדיבידנדים?

2. האם יחולו עלי מדרגת המס האמריקאיות כמו אזרח אמריקאי?

3. מה קורה לאחר ביטול הITIN, יש אפשרות לעדכן את בית ההשקעות להחזיר אותי חזרה לתושבות מס ישראלית בלבד?
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2026 06:38
כל עוד אתם במוסד ישראלי - ניכוי המס יהיה לישראל 25%. שזה גם לא אידאלי.

אלא אם חבות מס הדיבידנדים הנובעת מהדוח הזוגי שלכם היא 0%. אם היא יותר מ0%, תצטרכו לשלם את זה לארה"ב, ולדרוש החזר מישראל.

בברוקר אמריקאי ניכוי המס במקור יהיה 0% לכל מדינה שהיא ואתם פשוט תצטרכו לשלם למי שאתם חייבים + דוח שנתי לישראל בנוסף לאמריקאי.

כן. בהנחה ואתם מגישים כזוג, אז המדרגות לזוג המגיש במשותף (אני מניח שאתם מגישים ביחד כי שיתפת שאתם מאפטמים את החזר המס לילדים).

כן.

רק ניטפוק קטן, ביטול הITIN לא אומר כלום. אתם צריכים לבטל את בחירת ה-6013g שביצעתם, שזה בעצם אומר שבשנה הראשונה שאשתך תגיש לבד, היא צריכה לצרף נספח שאתם בוחרים לבטל את זה.

רק לשים לב שהביטול הזה הוא סופי ולא תוכלו לבחור שוב את הבחירה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2026 01:59
תודה!

אז אם לפני מכירת הקרן סל שבחשבון ההשקעות שלי ומימוש הרווחים אני מבטל את המספר ITIN אני לא יהיה חייב כלל בדיווח ו/או בתשלום מס על הרווח הון לארה"ב (חשבון ההשקעות הוא על שמי בלבד), או שעדיין יהיה לי חבות כל שהיא של דיווח או תשלום לארה"ב בגלל שבמשך השנים בהם החזקתי את הקרן היה לי מספר ITIN?

(אם זה משנה לתשובה - בית ההשקעות ישראלי).
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2026 06:49
בהודעה שציטטת עניתי כבר שאין קשר לביטול הITIN, אלא להצהרה שאשתך צריכה לעשות בדוח שלה.

אם אשתך תעשה זאת למשל בדוח שתגיש ב2027 בגין 2026, ההכנסות שלך מ2026 לא יצטרכו להיות מדווחות.

כמו כן, תצטרך להגיש לבית ההשקעות W8 על מנת שיתחילו שוב לנכות לך מס במקור על הדיבידנדים.